Maminky tretiakov na základnej škole
Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.
ahojte,môžem sa pridať? 🙂
@lela83 vitaj v klube 🙂
@daniela1978 dakujem 🙂
no tak info o prípravách na prijímanie 🙂 .... v nedeľu sme mali v kostole nácvik, povedali nám že spoveď detí a rodičov bude deň pred prijímaním od 9:00 do 10:30 (dosť krátky čas nato koľko detí u nás na prijímanie ide) a že pred kostolom stojí auto v ktorom si môžeme objednať DVD z prijímania. DVD-čko stojí 10,-- € a príde poštou 2 týždne po príjímaní. O skladaní sa na prijímanie nehovorili nič, len že máme dať podľa svojho uváženia do poklaničky na milodary... takže u nás nejaká pamiatka pre deti alebo občerstvenie asi nebude. To bolo ohľadom prijímania všetko čo nám povedali a potom si deti ktoré boli vybrané že budú čítať alebo recitovať precvičovali čo sa naučili pri oltári .... Potom všetkým deťom ešte rozdali papier s ôsmymi pesničkami a tie si prespievali .... chcem sa ešte spýtať tie čo máte chlapcov budete im dávať na sako takú tú bielu mašličku so zelenou vetvičkou (niečo podobné ako mávajú svadobný hostia na svadbách)?
@s_i_s_a my máme ten habit, takže vetvička nebude 🙂 ale v sobotu sme mali poslednú omšu pred prijímaním a nič sme sa nedozvedeli.....tak neviem.....
@daniela1978 a nevieš prosím ťa náhodou ako to má vyzerať a z čoho to má byť tá vetvička? prípadne či sa to dá niekde zohnať alebo mám niečo vykúzliť sama 🙂
@s_i_s_a nemám šajnu, asi klasika rozmarín.....vôbec neviem.
tak my zo sj preberame pridavne mena...z matiky scitovanie a odcitovvanie 4 cifernych cisel,... z prirodovedy plazy a z vlastivedy stefanika ...a z angl. party a cislovky 🙂
ahojte dievcence nas tiez caka ten den D..tj.1.sv.prijmanie s rodicmi sme sa uz stretli v podstate sme sa dohodli na vsetkom kvety vyzdoba dary ale nevieme zohnat kameramana u nas ide len 6 deti a zatial jedna vravela ze ma za 25eur ale plus zvlast fotograf za 7 to je do kopy riadna palka tak prosim o pomoc nepoznate nahodou neakeho kameramana z okoli nitry...dakujem 😒
tak vcera sme mali 1. stretnutie kvoli prijimaniu...merali ich na habity a nacvicovali, kde budu sediet, ako budu vstupovat do kostola....z nasej skoly ide 64 deti, z toho 40 je zapojenych tym, ze budu nieco hovorit alebo niest.......tak som zvedava....mame to rano o 9, co je dost skoro....ale po nas su este 2 prijimania
no prijímanie máme úspešne za sebou ... počasie nám vyšlo na jednotku, krásne svietilo slniečko...napriek tomu, že sme sa neskladali na nič bol kostol krásne vyzdobený a deti dokonca dostali aj darček (sošku anjelika) ... organizácia bola trošku slabšia,lebo tam bolo veľmi veľa ľudí, ktorí nemali vôbec nikoho na prijímaní a prišli sa len tak pozrieť a rodičia a ostatná rodina boli nútení sedieť úplne v zadných laviciach alebo v horšom prípade stáť, takže väčšina sme nevideli nič čo sa vpredu deje...ale nevadí DVD-čko to istí, tam si to v kľude pozrieme 🙂 ... posedenie sme mali doma...bolo nás štrnásť z toho 4 deti ...pohostenie mi vyšlo dobre časovo aj množstevne takže som nebola v strese že niečo nestihnem alebo bude málo....prežili sme krásny deň a prajem aj vám ostatným, ktorých prijímanie ešte len čaká aby vám vyšlo počasie a aby ste strávili tento krásny deň v pohode a bez stresov 😉
@s_i_s_a no nás to čaká zajtra,dúfam,že počasie bude lepšie ako dnes,nech im neprší.My sme každý dostali 6vstupeniek a je už na nás,komu ich dáme,aby sa do kostola dostali hlavne blízky.Dnes po spovedi dostali modlitebnú knižku,už sa dcéra na zajtra veľmi teší,tak dúfam,že im to vyjde 😉
ahojte baby,aj my uz mame po prijimani.Neskor pridam aj fotku.U nas mali deticky oblecene tie rucha...ale tu este cely tyzden po prijimani v tom chodia deti do kostola...tak si viete predstavit ako nam to uz pomaly lezie krkom,lebo k tomu ju treba aj pekne ucesat...no uz nech je nedela za nami 😀
no idem tam pondelok zajtra sa nedááá tak dufam ,že sa rozumne pochopíme...bo ona je divnáá ☹

@garzonka aj Samko bude mať čierne nohavice aj vestu...ešte asi tak mesiac dozadu mal predstavu že k čiernym nohaviciam a veste chce biele topánky 🙂