icon

Maminky tretiakov na základnej škole

kucminka
18. okt 2012

Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.

s_i_s_a
19. apr 2013

@garzonka aj Samko bude mať čierne nohavice aj vestu...ešte asi tak mesiac dozadu mal predstavu že k čiernym nohaviciam a veste chce biele topánky 🙂

s_i_s_a
19. apr 2013

@kucminka a v tých 25,-- € je už aj fotenie, prípadne DVD? či to budete platiť zvlášť?

kucminka
autor
19. apr 2013

@s_i_s_a je tam započítaná spoločná fotografia bez DVD

lela83
20. apr 2013

ahojte,môžem sa pridať? 🙂

daniela1978
22. apr 2013

@lela83 vitaj v klube 🙂

lela83
22. apr 2013

@daniela1978 dakujem 🙂

s_i_s_a
23. apr 2013

no tak info o prípravách na prijímanie 🙂 .... v nedeľu sme mali v kostole nácvik, povedali nám že spoveď detí a rodičov bude deň pred prijímaním od 9:00 do 10:30 (dosť krátky čas nato koľko detí u nás na prijímanie ide) a že pred kostolom stojí auto v ktorom si môžeme objednať DVD z prijímania. DVD-čko stojí 10,-- € a príde poštou 2 týždne po príjímaní. O skladaní sa na prijímanie nehovorili nič, len že máme dať podľa svojho uváženia do poklaničky na milodary... takže u nás nejaká pamiatka pre deti alebo občerstvenie asi nebude. To bolo ohľadom prijímania všetko čo nám povedali a potom si deti ktoré boli vybrané že budú čítať alebo recitovať precvičovali čo sa naučili pri oltári .... Potom všetkým deťom ešte rozdali papier s ôsmymi pesničkami a tie si prespievali .... chcem sa ešte spýtať tie čo máte chlapcov budete im dávať na sako takú tú bielu mašličku so zelenou vetvičkou (niečo podobné ako mávajú svadobný hostia na svadbách)?

daniela1978
24. apr 2013

@s_i_s_a my máme ten habit, takže vetvička nebude 🙂 ale v sobotu sme mali poslednú omšu pred prijímaním a nič sme sa nedozvedeli.....tak neviem.....

s_i_s_a
24. apr 2013

@daniela1978 a nevieš prosím ťa náhodou ako to má vyzerať a z čoho to má byť tá vetvička? prípadne či sa to dá niekde zohnať alebo mám niečo vykúzliť sama 🙂

daniela1978
25. apr 2013

@s_i_s_a nemám šajnu, asi klasika rozmarín.....vôbec neviem.

bubulusik
25. apr 2013

@kucminka napodobne tiez som doma a mam tretiacku a tolko uloh im seka a este aj pisomky my uz koncime pomali vsetky ucebnice 🙂 ideme zavratnou rychlostou

silvia07
26. apr 2013

tak my zo sj preberame pridavne mena...z matiky scitovanie a odcitovvanie 4 cifernych cisel,... z prirodovedy plazy a z vlastivedy stefanika ...a z angl. party a cislovky 🙂

babulik3
26. apr 2013

@silvia07 ja mám dcéru tiež tretiačku, zo sj berú zámená, z matiky dobrali 4 ciferné čísla a dnes prešli na geometriu, z prírodovedy berú cicavce a z vlastivedy slávne mestá II t.j. Trenčín, Martin , Banská Bystrica, Nitra a z Aj 11 lekciu z english word 1

trinixy
27. apr 2013

ahojte dievcence nas tiez caka ten den D..tj.1.sv.prijmanie s rodicmi sme sa uz stretli v podstate sme sa dohodli na vsetkom kvety vyzdoba dary ale nevieme zohnat kameramana u nas ide len 6 deti a zatial jedna vravela ze ma za 25eur ale plus zvlast fotograf za 7 to je do kopy riadna palka tak prosim o pomoc nepoznate nahodou neakeho kameramana z okoli nitry...dakujem 😒

silvia07
29. apr 2013

tak vcera sme mali 1. stretnutie kvoli prijimaniu...merali ich na habity a nacvicovali, kde budu sediet, ako budu vstupovat do kostola....z nasej skoly ide 64 deti, z toho 40 je zapojenych tym, ze budu nieco hovorit alebo niest.......tak som zvedava....mame to rano o 9, co je dost skoro....ale po nas su este 2 prijimania

s_i_s_a
7. máj 2013

no prijímanie máme úspešne za sebou ... počasie nám vyšlo na jednotku, krásne svietilo slniečko...napriek tomu, že sme sa neskladali na nič bol kostol krásne vyzdobený a deti dokonca dostali aj darček (sošku anjelika) ... organizácia bola trošku slabšia,lebo tam bolo veľmi veľa ľudí, ktorí nemali vôbec nikoho na prijímaní a prišli sa len tak pozrieť a rodičia a ostatná rodina boli nútení sedieť úplne v zadných laviciach alebo v horšom prípade stáť, takže väčšina sme nevideli nič čo sa vpredu deje...ale nevadí DVD-čko to istí, tam si to v kľude pozrieme 🙂 ... posedenie sme mali doma...bolo nás štrnásť z toho 4 deti ...pohostenie mi vyšlo dobre časovo aj množstevne takže som nebola v strese že niečo nestihnem alebo bude málo....prežili sme krásny deň a prajem aj vám ostatným, ktorých prijímanie ešte len čaká aby vám vyšlo počasie a aby ste strávili tento krásny deň v pohode a bez stresov 😉

kucminka
autor
11. máj 2013

@s_i_s_a no nás to čaká zajtra,dúfam,že počasie bude lepšie ako dnes,nech im neprší.My sme každý dostali 6vstupeniek a je už na nás,komu ich dáme,aby sa do kostola dostali hlavne blízky.Dnes po spovedi dostali modlitebnú knižku,už sa dcéra na zajtra veľmi teší,tak dúfam,že im to vyjde 😉

kucminka
autor
12. máj 2013

tak už máme po prijímaní,aj keď počasie nič moc,všetko dobre dopadlo,detičky boli nádherné,a majú pamiatku na celý život 🙂

s_i_s_a
14. máj 2013

@kucminka máš krásnu princeznú..super šaty aj účes

kucminka
autor
14. máj 2013

@s_i_s_a ďakujem,ešte keby aj tak poslúchala 🙂 🙂 🙂

janulap
17. máj 2013

ahojte baby,aj my uz mame po prijimani.Neskor pridam aj fotku.U nas mali deticky oblecene tie rucha...ale tu este cely tyzden po prijimani v tom chodia deti do kostola...tak si viete predstavit ako nam to uz pomaly lezie krkom,lebo k tomu ju treba aj pekne ucesat...no uz nech je nedela za nami 😀

katy09
23. máj 2013

Tak takto znamkuje naša pani učitelka mojho syna...povedzte kde ma chybu??bo ja ju nevidim som asi slepááá

bodka13
23. máj 2013

@katy09 chybu tam nemá,jedine ak si p.učiteľka nebola istá či je to 9 alebo 1,ale to jej stačilo pozrieť na skúšku správnosti ....treba ísť za ňou(najlepšie dieťa) a slušne upozorniť na chybu pri opravovaní,verím,že si ju uzná 🙂

katy09
23. máj 2013

no idem tam pondelok zajtra sa nedááá tak dufam ,že sa rozumne pochopíme...bo ona je divnáá ☹

katy09
23. máj 2013

@bodka13 a ešte niečo to su dve rozdielne písomky a ona mu obe opravila takto

bodka13
23. máj 2013

@katy09 až teraz pozerám,že Nitra ....držím palce....kam chodíte do školy? dúfam,že nie na Hôrku 😀
Však ju popros,či by sa na tie príklady ešte raz pozrela, lebo že vy ste tam doma chybu nenašli 😉

katy09
23. máj 2013

@bodka13 ved poprosim len neviem či pri nej uspejem ☹

bodka13
23. máj 2013

@katy09 budem držať palce 🙂 ...možno to veľmi rýchlo opravovala ,ale nemalo by sa to stať

janulap
24. máj 2013

@katy09 a prečo by si neuspela?Ved ked tam chybu nemá,tak by sa mala ospravedlnit ucitelka synovi.Ved uvidis,ale ja by som to tak nenechala,ze "keby som neuspela",isla by som za riaditelkou a riesila aj s nou.

katy09
24. máj 2013

@janulap ahoj neboj budem to riešit hned v pondelok rano bo dnes nieje učitelka v škole...no keby si ju poznala....táá sa hned na všetko urazíí..ved dam vediet aku mala reakciu...