icon

Maminky tretiakov na základnej škole

kucminka
18. okt 2012

Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.

katka040
18. jún 2014

@c15211b8 moja dcera konci treti rocnik a mam pocit ze bol pre nu lahsi ako ten druhy, aj napriek tomu ze sa ucili vybrane slova, nasobilku....takze u nas uplna pohoda a na vysvedceni budu same 1. Tiez ma vela ludi strasilo ze to bude zmena po druhom rocniku, ale je logicke ze ucivo bude stale narocnejsie, drzim palce.

kilznah
18. jún 2014

ja mám dcéru, teraz končí tretí ročník a násobilku sa ani neučili! Len si počítali príklady, ale naspamäť sa to neučili, tak ako si to pamätám ja... A doma sa skoro neučila, akurát čo si urobila domáce úlohy a prečítala z čítanky. A na vysvedčení budú dve dvojky. Úplná pohoda.

c15211b8
18. jún 2014

@katka040
@kilznah dakujem za odpovede, tak sa nebudem stresovat a uvidime co bude. Zvladli sme uz dva rocniky, tak snad ten treti tiez...
prajem pekny prazdniny pre deticky

demo
18. jún 2014

@c15211b8 záleží na učiteľke, či má záľubu v zatazovani rodičov všelijakými projektami a pod. Učivo je myslím primerane náročnejšie ako v druhej triede, žiadna tragédia.

c15211b8
2. júl 2014

ahojte kocky, kupovali ste Vasim tretiakom novu skolsku tasku do tretieho rocnika? My sme skoncili druhy rocnik a ako pozeram na tu tasku, mozno by este dalsi rok prezila, len neviem ci sa mu tam vsetko pomesti. Ako je to s ucebnicami, je ich viacej ako v druhom rocniku, my sme podostavali len niektore ani zdaleko nie vsetko.

celasapremenim
3. júl 2014

treti rocnik sa u nas dal, hoci synatora bavi skor matika ako gramatika, ale zvykol si sa pravidelne ucit, aj ked zo zaciatku frflal
zalezi vsak aj od toho, kolko uloh deti dostavaju, maly mal podla mna toho privela, oproti inym skolam a hlavne nie dobre dovysvetlovane niektore ucivo, zalezalo, ktora ucitelka ich ucila....no tak bolo dost delegovane do rodiny a ked pracujete a chcete aby tie deti mali po skole aj oddych, tak viete kolko je na to casu 🙂
ale dali sme to, ku koncu nie v pohode, ale za to maly nemohol 🙂

celasapremenim
3. júl 2014

@c15211b8 ja som musela vymenit tasku, mal ju dorafanu pekne tu prvu 🙂
mali vo vseobecnosti dost tazku tasku, ako na ktore dni, ale mali toho naozaj dost, takze myslim, ze aj vacsiu kup
mam este siestacku a bolo to porovnatelne

kala
25. okt 2014

maminky 3 viete mi povedať čo momentálne preberajú vaše deti z matematiky a zo sjl, naši totiž behom týždňa prešli násobilku a delenie od 1-5 čo sa mi zdá dosť

slivka3
25. okt 2014

@kala Naši ešte násobilku nezačali,len sčítavanie a odčítavanie do tisíc a zo sloviny berieme vybrané slova po B.

kamajka
26. okt 2014

@kala u nas z mat ciselny rad a pocitanie vedla seba a pod seba do 1000,slj vybrane slova po b

blondo
29. okt 2014

@kala ahoj, mam dceru tretiacku a behom troch tyzdnov sa museli naucit malu nasobilku

prasiatko30
29. okt 2014

Z matiky opakuju nasobilku - tu sa uz naucili minuly rok, ucili sa uz zaokruhlovanie,cisla do 999999, driluju slovne ulohy, rimske cisla

viktorka012
26. aug 2015

ahoj

viktorka012
26. aug 2015

😒

babatko37
1. okt 2015

Prosím vás, ako vyrátať tie sčítacie pyramídy? Odčítacia je správne? Ďakujem za pomoc.

mima595
1. okt 2015

@babatko37 - nemá to dobre...tie priklady musi doplnit tak, aby mu vysiel vysledok, ktory je v dolnom obdlzniku...napr. 39 ..toto nie sú pyramidy...iba jednotlive priklady, ktore spolu nesuvisia...

ma to byt: 43-4, 41-2 atd... ten posledny 44-5 ma spravne....

babatko37
1. okt 2015

@mima595 Ďakujem veľmi pekne! 🙂

eevina26
12. okt 2015

mam syna tretiaka a ma novu ucitelku, prve2 tyzdne im davala velmi vela uloh aj 50 prikladov z matiky a + dalsie pisanie y inych predmetov, potom sme mali rod. zdruzenie a tam sa ozvali vsetci rodicia je je toho vela ucenie az do vecera a ze deti cakaju na vikend aby mohli ist von. po rodicku ma par uloh napisat, vlastivedu a prirodovedu maju hovorit vlasstnymi slovami vacsinou to uz vie ked pride zo skoly iba zopakujeme, citanie zatial si mali doniest nejaku knihu ktru precitali cez prazdniny a anpisat styri vety o nej, diktat este nepisali akurat vstupnu pracu, abecedu, slova z ly, a basnicku naspamat to je vsetko a z matiky tiez iba vstupnu pracu, angl. jedna znamka nejaky rozhovor, teraz je super nie je ziadny problem, myslim ze by ste sa mali ozvat vsetci rodicia

fadama
6. nov 2015

Ahojte. Ja mam 8rocneho syna chodi do 4triedy v Holandsku. Prave sa ucime nasobilku , doma som ho naucila nasobok dvojky teraz ideme na trojku a vravi ze je to jednoduchsie ako vysvetlila ucitelka v skole.

majakk
13. nov 2015

Nasi zacali teraz malu nasobilku, nasobenie tromi, delenie dvomi, zo s.j. Vybrane slova po b.

fibi321
5. dec 2015
fibi321
5. dec 2015

@fibi321 nasa tretiacka je na tom podobne co hodina to pisomka vlastivedu sa musia ucit z knihy,prirodoveda kazda hodina pisomka,maju poznamky ,ale doucujeme sa z knihy,lebo neverim ze nebude mat naviac pisomku,pisomky z literatury sme mali tiez..nasobenie delenie teraz koncime..
Akurat v kniznici maju stonozkove citanie a to je dobrovolne....je toho vela a to je dcera celkom sikovna,neviem si predstavit slabsich ziakov......asi to ma tak byt,ktovie🙂

evina313
27. jún 2016

dievčata, chcem sa spýtat na vas nazor na tu elektronicku nasobilku, ak ju mate...ja si pamatam ako decko, že sme to mali, ale my sme sa ucili nasobilku naspamat. Teraz budem mat syna tretiaka tak zvazujem, ci mu to nekupit.
neviem totiž akým sposobom sa ju budu učit, či naspamat, alebo 2+2+2+...
nestoji to vela, ale predsa len, je to blbosť či nie? 🙂

alotrie
27. jún 2016

@evina313 Na strane 14 sa píše - do 100 spamäti.
http://www.statpedu.sk/sites/default/files/doku...

babatko37
28. jún 2016

@evina313 Náš tretiak sa učil iba do 50 a naspamäť. Väčšine triedy robilo problém delenie.

lenka2007
Odpoveď bola odstránená
macusikzv
17. apr 2017

Baby,,,,máte niekto citatelský Majka Tárajka?????

stvura
Odpoveď bola odstránená
macusikzv
14. máj 2017

@stvura ahoj...Uz sme utobili...Mali pisat citatelsky

ramone_666
15. aug 2017

No ty vole. Dobre komplikované. My sme sa učili násobillu aj delenie v druhej triede. Naspamäť klasicky. Delenie sme sa učili aj tak že sme delili fazuľky (si pamätám ako sme od suseda pýtali tú veľkú fazuľu švábku 😂😂😂) tieto nov metody by som nedala to je hroznééé. Vybrané slová tie hlavné naspamäť a ostatné v cvičeniach. A žiadne projekty to si nepamätám ale v tom čase bol internet vzácny. Naši ani nevedeli že chodím do školy všetko som zvládala sama.