Maminky tretiakov na základnej škole
Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.
náš synátor nečítal rozprávky žiadne. teda s výnimkou kníh od Dahla - tie lúskal ako predškolák. teraz sú naše najobľúbenejšie knihy: http://www.slovart.sk/knihy-v-slovenskom-a-cesk..., aj keď učiteľka sa zhrozila, keď si prvú doniesol pred dvomi rokmi do školy.
ani náš by možno toľko nečítal, ale ja mu večer o siedmej poviem, aby sa rozhodol spať alebo si ešte čítať, tak hodinu číta 🙂, lebo spať sa mu nechce...tak to berie rad radom, nestíham chodiť do knižnice a vytešujem sa z toho, lebo ja som bola knihomoľ ( ale taký dobrovoľný, jeho na to treba naviesť 🙂)
ja uz sice nemam tretiaka,ale nam sa laska k citaniu zacala vdaka komiksom-napr -Tintinove dobrodzruzstva,Asterix a obelix.
Uplne prvy komiks bol Tom a Jerry-to je ozaj nenarocne na citanie.
No a potom to uz slo -seria knih Klub zahad-take detske detektivky aj s lupou a dalej rad radom dobrodruzne knihy pre deti.
Dnes ma 14 rokov a kazdy tyzden padne jedna cca 500 stranova kniha-myslim, ze za to ozaj vdacim tym komiksom-tam sa to zlomilo. 😉
syn tiez este ani necuchol k nasobilke, zacali trojciferne cisla...........citatelsky dennik zatial nerobia, diktaty povinne doma nepisu, vlastne tym, ze strasne vela cita mimoskolsku literaturu a zapamata si, tak pise zatial v pohode, takze tie diktaty nepotrebuje, len sem tam mozno raz, dvakrat do tyzdna mu dam par slov a povie mi, ake i/y tam napise.matiku pocitame kazdy den trosku, ale teda ako som povedala, trojciferne cisla..ziadna nasobilka este
@macamac prosím ťa,keď deti píšu nejaké písomky,desať minútovky,dávaš im potom tie písomky domov,aby si rodičia pozreli,kde spravili chybu?Lebo naša vôbec domov písomky nenosí,učiteľka povedala,že ak budeme chcieť,tak nám to prefotí,lebo že domov nám ich nedá.Prefotila zo slovenčiny,všetko čierno biele,takže som tam chyby hľadala,ktoré asi mala červenou,je to ozaj blbosť.Ak si ich chce nechať,tak aspoň pozrieť a deti ich potom donesú späť.Ako mám vedieť,kde spravila chybu.A to mám žiadať o každú jednu písomku prefotiť,aby som vlastne vedela čo písali? 😒
@janulap teraz najnovšie chce dieťa čítať knihu Grázlik Gabo a zaujali ma knihy o Pánovi Gumovi, Ryške Lily, Čarohľadačky.
Tu si nájdeš viac info:
http://www.slovart.sk/knihy-v-slovenskom-a-cesk...
http://www.slovart.sk/knihy-v-slovenskom-a-cesk...
@kucminka no-ja posielam všetko domov - na prezretie a podpis. takto mám vlastne aj spätnú väzbu, že rodič to videl /alebo teda mal tú možnosť/, čo mi potvrdí svojim podpisom. posielam všetky veľké písomky, aj desať-dvadsať minútovky, dokonca aj malé rozcvičky- 5- minútovky, aj ak ich neznámkujem, tak posielam domov. nie zakaždým-ale ak ich napíšeme tri 😉
ako- nechápem. je jasné,že rodič si môže prísť pozrieť všetko do školy, ale kebyže sa spolieham len na to-tak prídu možno dve maminky, čo sú na MD. lebo si to v reále neviem predstaviť.
a aspoň mám doklad, že rodič je informovaný o výsledkoch svojho dieťaťa.
na to máme aj internetovú žiacku knižku. všetky známky sú v nej zapísané. tú aktualizujem každý týždeň. tak-ak by si aj dieťa zabúdalo žiacku, na nete majú všetko.
my tam dokonca aj denne píšeme zadania domácich úloh a odkazy, čo si majú deti na ktorý predmet priniesť, aké pomôcky.
toto zadávanie DÚ na net však robí málo škôl-napr. môj syn to nemajú. min. týždeň bol chorý a tak som behala po susedoch pre úlohy. a takto by mi stačilo kliknúť na net. čo už 😒
@macamac tak to je ozaj super s tou žiackou na nete aj s DU a pomôckami,ja mám výhod že s dcérou chodí jeden chlapec z baráku,tak keď čosi nevieme,ideme sa spýtať jeho.Ale naozaj by som uvítala tak ako to máte vy,cez net,proste tam nájdem všetko.Ale to by sa muselo pani učiteľke chcieť.Včera som jej napísala do slovníčka,že prosím o prefotenie písomky zo SJ,tak mi odpísala,že mi ju síce prefotí,ale keby mala prefocovať všetkým,tak je to moc nákladné.To mám kôli každej písomke behať do školy,aby som si to pozrela?Nechápem tomu,doteraz neol s tým problém,ale asi to budem musieť riešiť.Škoda,že učíš tak ďaleko,preložila by som dcéru k Tebe 😉
@kucminka 😀 😉 🙂 si milá, ďakujem 😉 🙂
ja fakt nechápem, kde je problém,prečo vám to neposiela na nahliadnutie.
ako - popravde, prvé 3 roky môj syn tiež nosil domov písomky, ale odkedy bol štvrták, teraz je piatak-nenosí nič 😒 a vieš ako chlapci- on si už nepamätá, čo bolo v písomke a aké mal chyby 😅 😀 tak ja môžem tiež len hádať.
ale dala si mi chrobáka-pôjdem do jeho školy to tiež nejak poriešiť. ako ja nechápem-keď ja to nejakých 5 km doľava v dedine viem robiť, aký je problém 5 km doprava u nás 😀 😀 😉 😅 😕 😝
inak-ja si ťahám už druhý rok mojich a rodičia si hneď pekne zvykli. zo začiatku som síce čakala aj viac dní, kým mi ich deti priniesli späť,ale potom pekne už na druhý deň ich nosili podpísané 😉 som sa bála, že stratia-lebo ich potrebujem archivovať-ako som písala vyššie, do toho 31.8. kvôli kontrole. žeby sa toho vaša učiteľka bála? že jej ich neprinesú deti? no-keby niečo také splietala, tak sa odvolaj,že inde to funguje 😉 už druháci to vedeli pochopiť-a aj ich rodičia 😉 🙂
@macamac práveže doteraz to fakt nebol problém,ale prišla zasa nová učiteľka,mladá,asi sa bojí ich poslať domov.Tiež dcéra hovorila,že to musí dať etše riaditeľke,zástupkyni,ale ja si tiež myslím,že deti by si na to zvykli,nosiť ich späť po nahliadnutí rodičom.Dcéra si tiež nepamätá aké tam mala chyby,alebo povie,že učiteľka im to vôbec nedala pozrieť,len im povedala známky.Neviem či budem čakať do rodička,či ešte tento rok nejaké bude.Uvidíme ako to bude ďalej,ale asi tam čoskoro zájdem.
@macamac
@kucminka
aj nam skoro vsetky pisomky posielaju ucitelia po babach domov.Aspon vidim,co mali zle a este sa k tomu vratime,hlavne s prvackou,lebo idu strasne rychlo dopredu.Papier im potom zalozim za obal ucebnice,alebo prac.zosita toho predmetu a na druhy den si to v triede odovzda.
@kucminka nemali ste este rodicovske?Povedat to tam,potom,ked by sa pripojili aj dalsi rodicia,tak by ucitelka mozno skor tie pisomky domov poslala.Pretoze,ked polovica tych rodicov chodi do roboty naozaj nemaju ist si kedy pozriet pisomku do skoly.
aj ja sa pripájam , ja mám dceru tiež tretiačku, zatiaľ preberajú len trojciferné čísla, so slovenčiny diktáty na i,y no hrôza , a s angličtiny píšu pisomky s tým , že musia vedieť a j ako sa to píše naposledy s dní v týždni a čísiel. 🙂 🙂
@janulap rodičko sme mali,ale to bolo na začiatku školského roka,keď ešte písomky nepísali.Budem musieť asi za ňou zájsť,lebo ja nebudem každý deň vypisovať do slovníčka,aby mi prefotila písomku.Neviem ani z čoho vlastne písali,vieš aké sú decká,už si nepamätám,ja neviem a pod.
ahojte....nasi zacali vcera preberat vybrane slova po B....a hned sa ich mali naucit do druheho dna vsetky naspamat....aj vy sa to tak ucite?

Takže nech mi tvorcovia seriálov Panelák a pod. prepáčia, ale ja nemám čas to sledovať, lebo čítam...práve v čase večerného vysielania čítam dieťaťu....