icon

Môže rodič ospravedlniť dieťa na týždeň?

rebcav
16. feb 2025

dobrý deň, prosím Vás dcérka bola 2 týždne vypísaná /má ospravedlnenku od dr/. Chcela by som ju nechať ešte týždeň doma, viem ju ja ospravedlniť, či musí doktorka? Ďakujem

kamowa
16. feb 2025

5 dni moze rodic. Ja som to raz tiez tak riesila, ze som tyzden po lekarovi nechala dieta doma na moju ospravedlnenku a u nas v skole s tym nebol problem.

rebcav
autor
16. feb 2025

@kamowa ďakujem krásne

kacena4
16. feb 2025

5 dni mozes len ked to nenadvazuje na lekara. musi ist 1 den do skoly aby si ju mohla nechach dalsich 5 dni doma. inak to nadvazuje na lekara. t.j. neda sa to
@rebcav

rebcav
autor
16. feb 2025

@kacena4 ďakujem, takto mi to hovorila sestra, ale je možné aj to, že na niekt. školách to akceptujú 🙂 zavolám dr.

elanor
16. feb 2025

rodic pri chorobe moze ospravedlnit 5 dni. Ak chyba viac, tak treba od lekara. Ona bude celkovo chybat viac, uz teraz chybala viac, cize nie, nemozes este ty dalsich 5 dni.
Musela by nastup na 1 den, potom mozes.
Alebo, ze prvych 5 dni choroby ospravedlnis ty, a zvysok lekar.
pripadne skus napisat triednej ucitelke, ze lekarka napisala ospravedlnenku od do, ale zaroven odporucila este tyzden rekonvalescencie, ci staci, ked to ospraveldnis ty. Lebo ono do iste miery to zalezi aj na samotnej ucitelke, ak to ona tak akceptuje, tak dobre.
Ale ak by isla striktne podla pravidiel, nemala by. Ale mohla by mat pochopenie, ze to uzna.

rebcav
autor
16. feb 2025

@elanor ďakujem, už má ospravedlnenku na dva týždne /1. týždeň z toho mali deti chripkové, ale to je asi úplne jedno/ zavolám dr. a skúsim aj dnes pani učiteľke. ďakujem

mafia102
16. feb 2025

@rebcav musis mat od Dr, ak dieta chyba viac ako 5 dni, ina moznost nie je a skola by to ani nemala ospravedlnit..alebo ist na 1 den do skoly a potom moze rodic ...

misana84
16. feb 2025

A akože prečo chcete nechať diera doma ešte týždeň keď lekárka už ju vypísala? Tak asi je ok keď je vypísaná… ako si chce všetko učivo dobrat keď bude doma 3 týždne?

mogaa
16. feb 2025

@rebcav skôr zavolaj do školy ako lekárke, tá nevie ako to má daná škola....

rebcav
autor
16. feb 2025

@misana84 keď neviete poradiť nepoučujte ma prosím, nie je to Vaša starosť! Doma bola 1 týždeň, lebo 1 mali chripkové prázdniny a z toho druhého sa učili 3 dni /len pre Vašu info/ a teda Vám odpoviem prečo. Prešla cez ťažšiu črevnú virozu, /1 nohou sme boli v nemocnici/ ešte stále ju pobolieva bruško a hlavne v škole sú žiaľ aj choré detičky a bojím sa, že je slabá ešte a mohla by znovu ochorieť a na to slabé bruško určite nie je vhodné jej dávať lieky.....

rebcav
autor
16. feb 2025

@mogaa ďakujem, zavolám 🙂

letfenixa
16. feb 2025

@kacena4 toto je kde uvedené?

misana84
16. feb 2025

@rebcav ale ja som to nemyslela zle… veď to potieste s lekárkou a ona ju nechá doma

rebcav
autor
17. feb 2025

@misana84 v poriadku, sama s tým bojujem, že ešte bude doma.... Dcérku vie črevná viroza riadne potrápiť, predvlani sa zotavovala 1,5 mesiaca, ale to boli prázdniny....

uhrikovci
17. feb 2025

@rebcav aj môj je doma už dva týždne a mohol by ist dnes do školy, ale nedám ho ešte. Ešte len v sobotu dobral atb a sem tak pokaslieva. Imunita na bode mrazu a v škole choré deti.

rebcav
autor
17. feb 2025

@uhrikovci áno, mne kamoška /učiteľka/ povedala, že deti idú 2-he kolo. Kamoška mala doma syna 2 týždne, dala ho do školy, bol až 1 deň znovu horúčky a skončili v nemocnici....

uhrikovci
17. feb 2025

@rebcav no u nás je aj to problém, že sme dali spraviť starsiemu krvné testy, lebo je hrozne bledý, reku či je železo ok a hned doktorka, ze nech vysetria všetko, lebo tak raz dvakrát za deň zakaslal, ale fakt nič iné normálne do školy chodil, len on je na športovej škole a ze na poslednom plávaní, ze mamina ja akosi nevládzem. No a po 4 dňoch volala doktorka, ze čierny kašeľ. Nech sa páči. Mladsi takto skončil v júni po neliečenom ciernom kasli so zápalom pľúc. Takže ja teraz čakám, čo ten mladší po tých atb. 🤷‍♀️🤦‍♀️

uhrikovci
17. feb 2025

@rebcav mna hlavne hnevá to, že keď bol covid tak jeden pozitívny a hneď cela trieda doma a neviem co a teraz keď deti sú fakt choré a idú z jednej choroby do druhej, tak žiadne meranie teploty a poslať choré dieťa domov. A čakajú na 30% kedy zavrú skolu keď aj učiteľky doma choré padajú na hubu.

kristina1207
Odpoveď bola odstránená