icon

Môže rodič ospravedlniť dieťa z vyučovania na 5 dní?

2. mar 2025

Môžem ospravedlniť dieťa ZŠ z vyučovania na 5 dní z rodinných dôvodov? Dakujem

deedol
2. mar 2025

zakon ci vyhlaska ci co to je uvadza, ze zo zavaznych rodinnych dovodov. u nas by to neuznali, ale zavisi od ucitelky a od skoly.

jana005
3. mar 2025

Na stránke školy by malo byť tlačivo, ktoré musíš vyplniť.
Zisti si to u triednej

patka06
3. mar 2025

Môže ospravedlniť 5 po sebe idúcich dní z dôvodu choroby
Pozri si čo máte v školskom poriadku, či škola akceptuje aj rodinné dôvody a koľko dní.

patka06
3. mar 2025

@deedol kde v zákone si to, prosím, našla?

deedol
3. mar 2025

§ 144 ods. 9 školského zákona:
„...Za dôvod ospravedlniteľnej neprítomnosti dieťaťa alebo žiaka sa uznáva najmä choroba, prípadne lekárom nariadený zákaz dochádzky do školy, mimoriadne nepriaznivé poveternostné podmienky alebo náhle prerušenie premávky hromadných dopravných prostriedkov, mimoriadne udalosti v rodine alebo účasť dieťaťa alebo žiaka na súťažiach.“

plus je usmernenie MS o zdravotnych dovodoch: max 5 dni po sebe, max 10 dni mesacne bez lekarskeho potvrdenia. toto vsak moze ucitel stopnut, ak sa to opakuje, a poziadat o lekarske potvrdenie. a drucker pisal na fb, ze sa to bude menit, lebo sa to zneuziva.

zuzinabila
3. mar 2025

Pri dcere som musela podat ziadost riaditelovi na schvalenie ked sme isli na 3 dni prec.

lienka9
3. mar 2025

U nas v skole mame tak, ze 3dni rodinne dovody,max 5dni choroba.ak chcem napr tyzden kvoli dovolenke,tak len vypisem tlacivo a schvali triedna a riaditel.ja som si to dopredu odkonzultovala s ucitelkou.

micolijana
3. mar 2025

Asi ako ktorá škola u nás to nieje problém prinajhoršom stačí dať ospravedlnenku zo zdravotných dôvodov …

3petka
3. mar 2025

Tu treba žiadať o riaditeľskej voľno. Je na to tlačivo. Môže dovoliť nemusí. Záleží od dôvodu.