icon

Môže škola nechať dieťa bez dozoru?

1. apr 2025

Ahojte...potrebovala by som info ohľadom školských exkurzií a ,,voľných rozchodov,, v nákupných centrách....môže škola moje dieťa nechať bez dozoru v cudzom meste bez môjho súhlasu? Ďakujem krásne za odpovede....

Strana
z2
barka1
1. apr 2025

Nie, len s tvojim súhlasom.
A daj mu ho, dnesne deti potrebuju viest k samostatnosti.

pribinak
1. apr 2025

Vek daného dieťaťa?

terezkaarthuramax
1. apr 2025

Ako to myslis? Ze ho nechaju uplne same v tom meste? Ked som bola školáčka, isli sme do Tatier, boli sme na Ture a ja som bola uplne sama. Lebo skupina deti bola daleko za mnou a druha ďaleko predomnou.. hrozne som mala strach. Nastastie sa mi spoluziakov podarilo najst. .. toto ucitelky nedomysleli.. a skolske výlety som zboznovala lebo mna rodicia nikdy nikam nebrali..

jesenzima
1. apr 2025

Autorka, neviem, či sa to oficiálne môže, ale veď aj my sme mávali také rozchody na exkurziach. Od strednej školy bežné, má ZŠ pochybujem, že 10 ročne deti takto nechajú ....

terezkaarthuramax
1. apr 2025

Aha ze v nakupnom centre. No v dnesnej dobe by som deti rozdelila do dvojic..no v obchodoch su kamery nie? Takze ak by sa stalo ze by dieta nedajboze niekto obtazoval personál by zasiahol

terezkaarthuramax
1. apr 2025

@jesenzima mam 33 rokov a volne rozchody v tescu sme mavali .uz na zakladke hned od 1.rocnika..Ale teraz je ina doba a je nebezpecnejsia podľa mna ako za mojho detstva.

barka1
1. apr 2025

My dávame rozchod napr. 6.-7.roc. v Polskuv centre malého mesta, 4.-5.roc. na vianocnych trhoch v Brne..

stvura
1. apr 2025

@jesenzima preco by nenechali? uz ako piatak bol moj 10r vo Viedni a nechali ich ucitelky na trhoch...poviem ti troska som sa bala...ale zasa na druhu stranu - maju presne vymedzeny priestor a vies co ti chalani robia? Zasadnu do Mekaca, sluchadla na usiach, jedlo a mobil v ruke. Ako fakt, bez srandy...dievcence zasa behali po nakupaku.
Ako stare je dieta autorka?

barka1
1. apr 2025

@stvura presne tak. Dnesne deti su fakt ine. Vlani výlet, rozchod v krásnom Českom Krumlove, za hodinu sa decka vrátili za nami, že ich to nebaví, že nemají co robit...fakt hrozne...my sme na ich mieste nevedeli, co skor.

prasiatko30
1. apr 2025

Hej a obycajne sa stratia aj s dozorom 😂😂neboj sa ty nic. Vsak v dnesnej dobe tie detska maju telefon a ak sa strati tak sa snad vynajde a niekomu zavola 😅😅😅

stvura
1. apr 2025

@barka1 ja to vidim na svojich troch ked im spravim program na den, polovica ich nebavi (v januari som dobodky naplanovala vsetko co mozeme vidiet v Palme a oni...polovicu som bola nutena zrusit lebo ich to nebavilo)

belllinka
1. apr 2025

A prečo s tým mýš akože problém? Sů to prváci?

vevesh
1. apr 2025

Od 7 tr., t.j. od 13r. nechavaju aj bez suhlasu rodicov u nas.

babulkaa
1. apr 2025

u nas 7 trieda len so suhlasom rodicov cez edupage domov idu potom same.

januska12323
1. apr 2025

Decká sa najviac tešia na rozchod, prečo s tým máš problém?

autor
1. apr 2025

Neviem no....ja mám 10 ročného a nepáči sa mi to ešte....pri 13 ročných už tomu chápem že su spokojní bez dozoru..ale tak tam je už aj rozum niekde inde...

barka1
1. apr 2025

A coho presne sa bojíš? Či ho necháš chodit s učitelkou?
Moja 10r bola cely den na nejakej sutazi, 2x mali volno po 2h. Zašli si na kebab, kupila si sama prve tričko v Pepcu...bola uplne nadšená.

zuzinka888
1. apr 2025

Tak v informovanom suhlase ktory podpisujes - je napisany zoznam aktivit. Ak nesuhlasis nechaj dieta doma. Hadam si nemyslis ze sa na tu dobu ucitelky naklonuju.

slavomira236
1. apr 2025

Moj uz ako prvak ked boli v ke na vylete mali rozchod po nakupaku...

petulda333
1. apr 2025

No ja by som mojho 10r nechala,je uz dost rozumny

mandzula
1. apr 2025

Ked som bola na prvom stupni, opakovane sme boli v SvP. Boli sme aj v meste, kde nas v Priore vypustili a dali cas, kedy sa mame vratit. V case bez kamier.

zanka777
1. apr 2025

Ja by som sa bála takto a ešte k tomu v nejakom nákupnom centre.... Dnes už nie je nikde bezpečné miesto pre dieťa a keď ma 10 tak prečo na neho ešte nedávať radšej pre istotu pozor?... Vždy lepšie ako by sa malo niečo stať nedajbože... Predsa sú to ešte deti a na behanie po meste sami budú mať celý život....

pe_mi
1. apr 2025

Ahoj, najhorší vek toto.deck sa posmievajú,vystrkuju rožky.
Môj syn má 10 ,chodieva na exkurzie, mávajú rozchody.pani učiteľka ich vždy rozdelí tak,aby aspoň jedno dieťa v skupinke malo telefón.vsetky deti majú telefón na pani učiteľku samozrejme.
To
Rozdelí ich podľa počtu zúčastnených do viacerých skupín,napr.po 3,4 deti.
Majú jedného spoluziaka, ktorého mama nesúhlasí s rozchodom.ostava vždy s pani učiteľkou a chodí s ňou počas rozchodu.
No neviem,radšej by som ho neposielala na exkurzie,výlety.proste sa mu ostatní smejú

Aké pocity musí mať ten chlapec.je mi ho ľúto,keď mi syn hovorí,že bol zase pri p.ucitelke počas rozchodu

barka1
2. apr 2025

@zanka777 nebudu. Budu ustrachani sediet doma.
Co take sa može stat 10r v obchoďáku??? Ale fakt realne, nie ze je šanca, ze spadne z eskalátoru alebo ho niekto vytiahne na záchod, omami a zneužije...

hygienka
2. apr 2025

Dieťa treba viesť k samostatnosti. Dať im trochu slobody. Predpokladám, že má telefón lebo hodinky, zapni sledovanie.
10-rocne deti sú piataci?! Môj brat bol tretiak, ja prváčka, sestra skolkarka, mama chodila na šiestu do roboty. Sami sme vstávali, vychystali sa, odviedli sestru do škôlky a my do školy. Bez problémov.
V dedine máme dievčatko, štvrtačka, každý deň ju vodí do školy a zo školy babka. To dieťa nie je vôbec vedené k samostatnosti. Fakt netuším čo budú robiť od septembra, keď pôjde do mesta do školy 🙈

terezkaarthuramax
2. apr 2025

Ja mam inak úzkosťlivu mamu a mam rôzne diagnozy ale predsa nemala nic proti vyletom.a rozchodom.v obchodoch.

terezkaarthuramax
2. apr 2025

@zanka777 ale nieco sa stat moze vzdy. Aj ked je s nim rodič.

mmoni89
2. apr 2025

Rozchody mávajú, mam tiež 10rocneho ,mali už aj minulý rok možno aj predtým.Ved keď sa to ti nepáči tak ho nedaj na vylet

kacena4
2. apr 2025

vsak ho tam nepusti ak sa bojis ze sa strati... ulahcis robotu pedagogovi

belllinka
2. apr 2025

Ja som myslela, že riešiš nejakého prváčika a nie že piataka 😅

Strana
z2