Možno dcéru ospravedlniť z nevyužitých triednických hodín?
Ahojte, v škole budem toto riešiť hneď po prázdninách ale chcem sa spýtať možno máte niekto skúsenosť.
Dcéra je ôsmačka a tento rok nemajú v riadnom rozvrhu triednicku hodinu, na prvom rodičovskom nám bolo oznámené že raz za čas im učiteľka dopredu oznámi že v nejaký deň zostanú dlhšie a vyriešia triednicke veci.
Lenže pani učiteľka to zobrala vážne a triednicku mávajú často. Normálne vyučovanie im končí 12:30 alebo 13:20 podľa toho koľko majú hodín, ak majú triednicku končia 14:30 (akože dve vyučovacie hodiny) riešia sa tam ospravedlneňky, poznámky a potom si majú robiť úlohy. Môj problém je že dcéra hravá volejbal, je dosť dobrá, chodia na súťaže, majstrovstvá avšak nestíha sa dopraviť na tréning keď končia 14:30. Za mesiac október mali triednicke aj 3 krát do týždňa úplne o ničom, preberala tam s nimi monitor čo majú ešte rok čas, alebo dookola rieši chlapcov čo vymýšľajú, keby sa tam rieši niečo čo sa konrektne týka dcéry tak jasne nech tam zostava ale takto nám to len všetko komplikuje. Skončia 14:30, jej začína tréning 14:00 a cesta do mesta je 25 minút. Ak skončí o tej pol tretej najbližší autobus jej ide až 15:10, takže musím utekať z roboty aby som ju odviezla...ale kým prídeme tak tréning už hodinu prebieha. Od začiatku roka dcéra bola na týchto hodinách oslovená dva krát aj to len aby predložila ospravedlnenku. Myslíte že je možné ju nejako z týchto hodín ospravedlniť? Samozrejme ak by riešili niečo s ňou alebo niečo čo sa týka celej triedy určite by tam zostala, ale takto si tam dve hodiny píše úlohy a vymeškáva tréningy.
Ahojte, menší update. Riaditeľka je má strane učiteľky. Vraj je super že sa im chce venovať vo svojom voľnom čase. Učiteľka argumentovala tým že sa jej sťažovali kolegovia, že deti si nerobia úlohy, tak sa rozhodla robiť takéto neohlásene triednicke aby si písali úlohy. Riaditeľka mi oznámila že moje ospravedlnenky nebude brať do úvahy. Dá sa tu niečo ešte robiť?
Ty kokso. Neohlásené. Žasnem.
Veď to je už za hranicou normálnosti. To sú doslova po škole, to už nie je triednicka hodina.
Nemám radu, ale možno by som napísala oficiálne list do školy, že dcéra robí šport a z dôvodu tréningov sa v ich čase nebude triednickych hodín zúčastňovať. A bolo by mi jedno či si to vykážu ako neodpravedlnenú hodinu.
Aku ma poslednu hodinu? By som ju zo zdravotnych dobodov zobrala z poslednej hodiny. Sice ju vymeska, ale aspon nemusi ist na triednicku. Alebo jej napísala, ze zo zdravotných dovodov musi koncit vtedy a vtedy... 5 dni moze aj rodic ospravedlnit. Len neviem ci z toho nebude mat problémy.

triednicka hodina je povinna ale ma byt max 1x do mesiaca a aj to len vtedy ked je co riesit ... co je ucitelka natvrdla ci ma bozi komplex???