icon

Návrat zo školy do škôlky

maminai
11. sep 2013

Ahojte mamičky, chcem sa opýtať či je tu nejaká mamička čo ma dieťatko ktoré zo školy vrátili naspäť do škôlky.Môjho syna poslali naspäť do škôlky s tým, že je ešte hravý nemá záujem o školu, nepracuje na hodine,že tam nedáva pozor. Syn si z toho nič nerobí on sa naspäť do škôlky teší. A ešte ak tu je taká mamička keď išlo vaše dieťa na ďalší rok zase do školy ako to prebiehalo či ho potom škola začala baviť.ďakujem za všetky názory.

Strana
z2
evabb35
12. sep 2013

@maminai Dovolila si si s psychológom nesúhlasiť a neriadiť sa jeho posudkom. Takže si to psychológ presadil takto.

maznacik007
12. sep 2013

baby sak oni do specialnej skoly chodia resp. chodili asi ide priamo o tu pre deti s poruchami reci a ucenia... kedze je tam na pat deti jedna ucitelka a asistentka .. podla mna je skor problem v diagnostike ... lebo napr. aj ta na vlastneneckom nam. v BA ma napisane ze neberie deti s PAS ..

ja by som v prvom rade dala chlapca poriadne vysetrit ... dat urobit vyvinovy profil, vylucit PAS, posudit nerovnomernost vyvinu v jednotlivych oblastiach ... a nasledne podla toho najst zariadenie kde sa mu budu schopni venovat ste v BA takze ten vyber tu aky taky je ....
problemom moze byt prave to ze nebol respektovany posudok ... a proste oni nie su pripaveny na diagnozu aku ma vas maly ...

v prvom rade ma ist o to aby bol maly spokojny a kludny ... o nic ine ... a pokial ma z takej formy vyuky stres tak to treba respektovat a skusit riesit inak ...

@maminai

pripadne potom skusit alternativne skolstvo ale v prvom rade riadnu diagnostiku .... ze co je vlastne problem ...

evelynm
12. sep 2013

@evabb35 , z coho usudzujes, ze psycholog si presadil svoje kvoli maminmu nesuhlasu s jeho posudkom?

katecameron
12. sep 2013

inak pokial som ja vedela 2krat odklad sa neda mat divne? 😕 a ked ma problem preco nenavsevuje nejaku specialnu skolu? alebo nech ho jednoducho integruju ale do skoly to snad ani nemoze 8rocny chodit to je nejaka haluz

yukki
12. sep 2013

@maminai to je úplne neprofesionálne, že po týždni oni decko vyraďujú...to by museli aj moju (no šak bohvie, čo sa dozviem poobede ako po ňu pôjdem).
Ja by som tak ako radí @maznacik007 robila...poriadna diagnostika, vlastný asistent.... a strašne, strašne Vám držím palce.... aby dobre bolo, aby raz chodil do školy rád...

evabb35
12. sep 2013

@evelynm ...ále, vieš si predstaviť aké sú do špeciálnej školy čakacie listiny? Špeciálnych škôl je totiž málo a detičiek čo potrebujú špeciálnu starostlivosť stále viac...však rodičia postihnutých detičiek by vedeli o tom napísať viac, ale nestíhajú... 😒

evabb35
12. sep 2013

@evelynm nemám rada psychológov-pisálkov, ktorí len vypisujú posudky a posielajú dieťa od zariadeniu k zariadeniu, od jednej komisie ku druhej...však tomu dieťaťu papier nepomôže. Dieťa rastie, vyvíja sa každým dňom a každý zameškaný deň, ktorý by mohol využiť s pomocou kvalifikovaného odborníka na svoj rozvoj je len strata vzácneho času. Však to budú roky práce, kým sa dostane motorika a reč do normálu. Roky tvrdej driny s pomocou kvalifikovaného odborníka.

maminai
autor
12. sep 2013

ahojte ďakujem za rady no syna zobrali naspäť do škôlky ale nechodil do normálnej ale do diagnostického centra kde je aj škola pre problémove deti sľúbili mi že ho budú postupne integrovať do školy aby si začal zvykať takže bude chodiť do škôlky a denne na jednu hodinu do školy aby sa naučil sedieť v lavici a zvykať si. No syn len bude mať 8 rokov ešte nemá.

evelynm
12. sep 2013

@evabb35 , mas s takymi psychologmi skusenost? Mam dojem, ze o chlapcovi, ktoreho sa tato tema tyka, vieme len velmi malo. Takze sa mozeme len domnievat. Odbornici, ktori s nim pracovali, urcite maju svoj nazor, relevantnejsi ako nase dohady. Poznam dost psychologov, ktori nie su len pisalkovia, ale vykonavaju svoju pracu velmi kvalitne. Aki su odbornici, ktori su zainteresovani do tohto pripadu, si netrufnem posudzovat, pokial ich nepoznam.

maminai
autor
13. sep 2013

@maznacik007 Ahoj môžem sa opýtať čo je to to PAS? ďakujem

maznacik007
13. sep 2013

@maminai porucha autistickeho spektra

😉

narayan
15. okt 2021

Dobrý deň, prosím má niekto túto skúsenosť? Ak áno, pomohlo? Ďakujem ❤️

husky25