Navštevuje vaše dieťa triedu pre nadané deti?
Ahojte mamičky. Chcela by som sa vás opýtať, či máte niektorá nadané dieťa, ktoré navštevuje triedu pre nadané deti. Ako sa vaše dieťa prejavuje, ako ste spokojní s osnovami.
Prosím o rady, poznámky, skúsenosti.
@kulumulu123 prečo, ak sa môžem opýtať. Ďakujem
@alfonzia10 uprimne? Ja osobne mam pocit ze tam vladne strasny chaos a anarchia kazdy si robi co uzna za vhodne decka ktore chcu sa ucia ktore nie sa hraju v triede na koberci respektive si pred triedou nieco robia... V triedach strasny ale strasny bordel (neporiadok)... Z uciteliek mam pocit ze to beru sposobom ved su to nadame deti zvladnu sa nejak ucit a celkovo motivovat a nepredovat aj same a inteligent zvladne aj chaos..... Ja som si vedoma ze tieto deti su ine sama mam dieta s iq nad 135 ale to neznamena ze ju necham nech si robi co chce (ma 6r)!!!!! V konecnom dosledku aj sportovci nech su akokolvek nadani nie su uspesni Len tak z nicnerobenia praveze ti co su ozaj najlepsi aj najviac makaju..... Ale tot moj osobny nazor mozno sa mylim a v tom pripade sory
@kulumulu123 ďakujem za odpoveď
Je tu aj niekto, koho dieťa túto školu navštevuje alebo navštevovalo? Zaujímali by ma reálne skúsenosti. Dcéra mala veľmi dobré výsledky intelig. testov
@alfonzia10 od septembra 2020 sa uz asi nedostanete kedze uz maju urobeny vyber nam pisali niekolko mesiacov dozadu presne neviem kedy ze rodicom ktori maju zaujem tj odpisu na email budu posielat zmluvy na podpis. Ak to riesis az od sept2021 tak sa chod pozriet Sama ako to vyzera a rozhodni sa na zaklade svojho pocitu. Nemaju klasicky den otvorenych dveri pre kazdeho musite dat prihlasku pridat vysledok iq testu a ak splna podmienky tak Vas pozvu na dod. Je tam poradovnik prednostne beru surodencov deti co tam chodia a potom po poradi podla prihlasenia tak ked tak sa prihlaste cim skor. My sme mali prihlasku od januara 2019 a uz sme boli v poradi po sestdesiatke..... Nakoniec ideme na inu skolu ☺
@alfonzia10 dcera bola 5 rokov na teplickej, v cenade som bola ja sama snad 3x po radu. Mne sa tam pacilo. Je velmi dolezite, co od skoly cakas a tiez aj od toho ake dieta mas. Teplicka: deti vacsinou baziace po jednotkach, ambiciozne od prvej triedy, deti rodicov, ktori su hrdi, ze prave v tejto skole maju dieta. Cenada-dojem: uvolnena atmosfera, neformalna riaditelka, riaditelna. Omnoho vacsia volnost a brany doraz na individualitu. Na prvom mieste spokojnost, na druhom vykon.
@alfonzia10 kamoska blizka tam ma dceru a vraj velmi pekny pristup k detom, velmi.citlivy a oni su spokojni, chodia az z PK... ale verim, ze niekto ti odtial odpise.
@egiginka tak nas nakoniec nevzali. nerobili mu ani testy. mali len vysledky starych testov, kde mal iq 151, ale podla starej metody. nie WISC3. tak asi nie je nadany. uvidime este vyjadrenia psychologicky na jeho predcasne zaskolenie tu u nas v zs. je zaciatok septembra. ak nie, pojde buduci rok. verim, ze bude stastny ❤
zdravim, prosim budete informovat svoju spadovu skolu, ze je dieta nadane? My mame ist v utorok do skoly na overenie udajov, tak ci tam doniest aj tie vysledky testov, je to na nieco dobre? Co myslite?
@merry9 ??? Pri iq 151??. Zavolaj tam... ci na vas nezabudli ako na nas!... ... viem este o 1 mieste vo sa rozhoduju, ze nenastupia! :( dieta; ktore malo iq 151, tak pre taketo deti ta skola je... pod 130 mu iq isto neklesne nech aj inym testovanim... som presvedcena, ze zabudli na vas. Ja tiez som sa pripomenula a obratom prijatie poslali..
@egiginka pisala som teraz mail a odpoved je: pre naozaj vysoky zaujem o nasu skolu nebolo mozne zaradit vsetky deti do vychovno-vyucovacieho procesu na nasej skole. Cakala som aspon nieco konkretnejsie. Takze nezabudli. Syna nepoznaju, maju len dotaznik odo mna a par riadkov od psychologicky, ktory je rok stary. Vam drzim palce, hlavne nech su deticky v skolach stastne 😉
Žienky chcela by som sa Vás ešte opýtať na názor. Myslíte, že by bolo možné (a zároveň vhodné), keby som dala dcérku na predčasné zaškolenie bežnej ZŠ a o rok podala prihlášku na Teplickú do 1 ročníka? Neviem si predstaviť, ako by sa dal zmysluplne vyplniť ďalší rok v škôlke (dcérka by bola tým pádom už 3. rok medzi predškolákmi). Čo si o tom myslíte?
@babulkovo a preco chces aby dieta navstevovalo 2 X prvy rocnik? Ako zmysel v tom nevidim vobec ziadny.... Apreco me 3rok medzi predskolakmi? Mate zmiesanu triedu ci ako?
@babulkovo myslím, že nie je možné 2x absolvovať 1. ročník (samozrejme okrem prípadu, že dieťa "prepadne") Ak chceš dostať dieťa na Teplickú, tak požiadaj o odbornú konzultáciu. Ak sa Ti nepáči Vaša škôlka, nájdi inú, kde by sa Tvoje dieťa viacej rozvíjalo. Je Tvoja dcérka už emočne zrelá na školu? Intelektovo môže mať vysoký nadpriemer, ale emočne by školu možno ešte nezvládla, netreba siliť predčasné zaškolenie 🙂
@babulkovo ja taktiez suhlasim s dievcatami vo vsetkom. .... Vedomosti nie su vsetko... Ak psycholog potvrdil, ze mate predcasne zaskolit a ty mas pocit; ze ano je zrela na skolu po vsetkych strankach, tak seba pocuvaj. Ak chcete Teplicku, tak tam sa da aj neskor mozno prestupit, ak dieta na to ma. Alebo reda pockat rok a dat dieta normalne. Na Teplickej je isto vela deti, co su vedomostne daleko... a ku skolke, tak nie su dolezite len vedomosti, ale prave tue docialne interakcie, ktire zial mnoho deti nadanych ma nizsie. ... ja nie som uplne ak mam byt uprimna zastancom noveho trendu davat deti skor, som to pisala aj @merry9 ... avsak, rodic pozna svoje dieta a najlepsie vie casto naozaj zhodnotit.
@merry9 a nie je aj priciba vasho nevzatia, prave, ze je maly? A ze z posudku mozno by este asi nebol uplne zrely? .... ako ja nespochybnujem ze by nemal ist do skoly, len casto z posudkov vyjdu vysledky adejvatnemu danemu veku, teda u tvojho syba ked to bolo min r. Mal 4... co rizhodne deti otestovane v 6r maju ine? .... ja ako psycholog badam popravde odhliadnuc od vedomosti, casto velke rozdiely v detoch narodenych v zime a v lete prave v tom spolupracovani, tempe, zmyslanim, stavaniu sa k problemu, v hre. ... 5r a 6r deti sa napriklad hravaju uplne inak. Atd...
@egiginka ano. mas podla mna spravny pohlad na vec. iq nie je jedina stranka jeho vyvoja. mojmu tento posledny rok v skolke velmi pohol v dozreti. ale neviem ci dostatocne 🙂 lebo napr. sme mu museli zmenit skolku tento posledny rok, lebo sme sa prestahovali. a tyzden tam vyvadzal ako male 2 rocne dieta (mal par dni do 5 rokov). prvy den v kute len plakal), tak som to s nim musela nejak spracovat a musel si sam povedat, ze to zvladne a pomozem mu ako sa da. aj sme to dali, len musela som s nim ist ho odprevadit vzdy ja (raz som tam musela cakat pol hodinu, lebo on nechcel ist do zbernej triedy, ale len tej svojej 🙈) bolo to na neho mozno vela a nechapal preco tam nema starych kamosov.
tak preto som mozno rada, ze nepojde na teplicku, i ked tam hovorili, ze moze byt rodic pri dietati prve dni, ak je potrebne.
moj syn bol vzdy velmi citlivy a zjavne nema rad zmeny a potrebuje mat tu svoju istotu. v nasej skole by mal kamosov, ktorych pozna (a samozrejme ma kamosa, ktory je od neho pomaly o rok starsi 😂)
@kulumulu123 v novembri nastúpila do malej triedy, ďalší školský rok zmiešanú triedu s predškolákmi a tento rok čisto predškolácku triedu. Nudí sa, vyrušuje, všetko je nuda :/
@egiginka dcérka bola odporúčená už vo februári na predčasné zaškolenie, testy školskej zrelosti boli prekvapivé aj pre samotnú psychologičku, zvládla ich lepšie ako ktorýkoľvek zrelý/odložený predškolák. Potom sme ešte absolvovali inteligenčné testy v Kory a tam tiež psychologička konštatovala, že by nemal byť problém so zrelosťou. Dcérka je veľmi komunikatívna, extrovertná, prispôsobivá a empatická. Od malička vyrastala v prostredí starších deti, keďže nemala rovesníka a mladšie deti od nej (ktoré by mali ísť s ňou o rok do školy), tak s tými si nemá veľmi čo povedať. A to je jeden z dôvodov, prečo uvažujem o zaškolení už od septembra.

@alfonzia10 ahoj my sme zvazovali aj cenadu ale po dni otvorenych dveri teda dakujem neprosim 😲😲😲