Názor na nosenie rúšok detí v škole celý deň od 1.9.2020
A čo bude keď pán Matovič príde 31.8. na to že Slováci chodia na dovolenku do zahraničia 12 mesiacov v roku a nie len posledné dva týždne v auguste.😂😂😂
Inak ak by boli povinné ruska aj pre prvý stupeň tak by som syna asi nedala do školy.
Ako mate v plane ospravedlnit detom na druhom stupni dochadzku, ak ich tie prve dva tyzdne nedate do skoly? Pytam sa preto, ze moje deti maju neskutocne slabu imunitu, od skolky fungujeme tyzden v skole, tyzden doma, riesili sme aj imunologa.. tak sa dost bojim, co spravi tento rok nastup do skoly :-/
Táto rada epidemiológov zrejme zabudla na deti s oslabenou imunitou, dýchacími problémami. Ako si to predstavujú tam poslať takéto deti, ktoré majú dosť problémov aj bez korony? My máme dokola laryngitídy s každou nádchou, neviem si to predstaviť... Nádchy každé tri týždne...
@lulubinka vieš slovak nemá čo chodit do zahraničia, ma sediet doma a platit ale politici náštevy, samity vkuse nejaký, však ked si chcu pokecat su videkonferencie atd
však ked teda nemáme cestovat nech idu prikladom , či ako na tych stretnutiach tam sa kolko ludi melie naraz preto lebo je to stretnutie
@kinderzwillinge rúška imunitu ešte zhoršujú. Opýtaj sa imunologicky či ti nedá marodku, alebo povieš že ste boli v zahraničí a vyriešené
@kinderzwillinge stačí ak do prehlásenia napíšeš že bolo v zahraničí a ucastnilo sa aj hromadných akcií so zahraničnou účasťou 😁
@kinderzwillinge ja vôbec nemám chuť dať deti 2 týždne do školy. Nie že rozmaznavam. Ale čo vláda nariaďuje to je bez rozumu. Nemôžu ani učitelia za to. Chcem školu, online bolo psycho. Ale už sa chcem postaviť tej diktature. Rúško v triede zabráni akurát kyslíku do mozgu.
@malary Chapem, aj mne sa prieci, aby boli deti pol dna s ruskom na tvari, nie len moje, ale vsetky, je mi ich luto ☹
Do skoly sa nastupuje v stredu, to tam budu len chvilu, stvrtok a piatok odhadujem tie 4 hodiny a dalsi tyzden uvidime, ak budu mat 6hodin uz, ospravedlnim ja a necham ich doma.
@majamat možno sú tie testy podvod; vyvolávajú falošnú pozitivnost aby vyvolali strach, nepokoje postvali rodiny
@kinderzwillinge ak aktuálne prídeš z rizikovej krajiny mala by si byť v karanténe......čo ale nikto nevie odkiaľ si prišla 🙃 lebo aj tak poväčšinou posledné hranice ktoré prekrocis sú ok 🙃🙃😁🤔
Tak isto ako stačí ísť do aquaparku či Tatier a máš tam celý svet.
A dotazník do školy ak nič nezmenia je tiež na hlavu postavený....čo znamená,,bolo v zahraničí,, ? ,, Podujatia so zahraničnou účasťou,,? Kúpalisko? Tatry? Hotel? Tábor? Športové podujatie?
Tak isto ako ti dnes nikto nepovie ako budú riešiť deti čo na základe dotazníka jednoducho do školy nebudú môcť nastúpiť.
@jankapepe mame sa na co tesit, toto nebude skolsky rok, ale cirkus ☹
Napr.teraz citam viac chorvatsku tlac a tam uvazuju,ze deti do 10r pojdu do skol,ostatni spustia on line vyucovanie...zatial.
Cize tuez zvazuju rozne moznosti.
@jankapepe no,bude to na cestnosti rodicov.
@kinderzwillinge tak veru 😕 ja som si už v marci apríli povedala že sa spolieham už len na seba a svoju rodinu a idem svojou cestou lebo tento ,, systém-nesystem,, je na hlavu a proti akejkoľvek logike a zdravému uvazovaniu.
@terezka1947 vieš mňa sa to netýka. Ale spoliehať sa na čestnosť rodičov????
Ti čo sú nútení ísť do práce deti do školy pošlú a do vyhlásenia napíšu čo im pasuje.
Ti čo chcú deti doma nechať ich jednoducho doma nechajú.
@kinderzwillinge so sasom len cirkus budeme mat, bohuzial ☹
@katulienkax Testy nie su vobec spolahlive, ale to nikoho nezaujima. Ano korona tu je, ale vobec nie v takych cislach.
@dejka77 ak informovat verejnost, tak len počet ťažkých prípadov a max počet mrtvych..a úplne by stačilo raz za mesiac..počet testovaných vobec, počet pozitivnych len vrámci tabuliek RUVZ tiež raz za mesiac..tak ako pri iných infekčných chorobách sa to hlási..a hned by sa lepšie žilo- bez stresu, strachu atd.. a urobit normálne prednášky aj lekárom - od fundovaných epidemiologov , ktorí rozumejú situacii a virusu, - aby aj tí prestali strašit obyvatelstvo..zrušit nezmyselné papierovačky pred návšetvou lekarov, škol, pracovísk a pod....
@jankapepe ano,ale nic ine aj tak urobit nevedia. Bohuzial.
To sa ani nenapiju?rusko aj tak daju dole na obede.pochybujem ze kazdy stol a stolicku dezinfikuje.cele ruska cele zle.a to tam neni klima.ja mam extra tenke rusko a po pol hodine obhliadky zamku mam plne zuby ruska
Oddnes by nemali ist do rakuska ani na nakup.plati 2tyzdne pred skolou zakaz zahranicia🙂
Suhlasim, nosenie rusok viac skodi ako ma uzitok. A v skole urcite nie, som proti. Moja ide do 1.rocnika, odmietam taky stresujuci zaciatok pre dieta. Nezmysel toto cele. Korona tu uz bude vzdy, stym sa treba naucit zit. Bohuzial su tu aj ine parazity, ktore su horsie ako korona
Mna skor zaujima ako ucitelka prekrici cez rusko deti

@lauriinkaa ešte sa spýtam: info máš priamo od nich? Alebo od niekoho iného?