Nebojíte sa, že sa vaše deti v škole nakazia Covidom-19?
Ahojte, keďže deti v pondelok nastupujú do škôl a škôlok, chcem sa spýtať, či nemáte strach, že sa tam nakazia covidom? Lebo teda všade čítam, že ten omikron je oveľa viac infekčnejší ako napr. delta a že mu neunikne nikto. Uvedomujem si, že deťom treba socializáciu, že ich nemôžem držať zatvorené doma, ale som dosť úzkostlivá a bojím sa o ne. Ako to máte vy?
@aristka Kolko dni po kontakte im to zacalo? Nase su dnes 6. deň a zatiaľ vyzerajú zdravé.
@duratlicka omicron je popisovany do 3 dni aj to tak bolo tj.na 3 deň.
@duratlicka das mi nanho link prosim?
@duratlicka ten link zaujima preto, ze mne sa take info, ako si tu uviedla 2% a smrt, ak sa na to nepride, nenasla. Skor pisu, ze je to velmi zriedkave , s miernymi priznakmi a uplnym uzdravenim. Rada by som si to overila. Zdroj https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/down...
@simsalabim https://vaers.hhs.gov/data.html Je náročné sa tým preklikať, ale ak vieš po anglicky, nájdeš, čo hľadáš.
@simsalabim Mne to vyhodilo vysledky az do 16 rokov a tam boli 2%. Zrejme sa to stava hlavne starsim chlapcom. Nechcem sirit bludy, som rada, ze si to sem pridala priamo zo stranky.
@duratlicka dakujem, s anglictinou nemam problem, pozriem sa. A ano, aj ja som citala, ze hlavne starsi chlapci a mladi muzi, ale vsetci sa lahko zotavili.
@simsalabim aj tí zaickovani sportovci ktorých povykacalo sa navzdy vyliečili len su 1,5 m.pod zemou ,ale to si zjavne nezaevidovala .
Nestresujem čo má doniesť zo školy tak donesie.To by sme museli byť od jesene do jari zavretí doma,aby boli deti zdravé a my s nimi.Ked ochorejú tak sa budeme liečiť.Akurat je dcérina trieda v karanténe lebo sa boli deti z triedy korčuľovať na priehrade a večer boli už tri deti pozitívne.Poobede im nič nebolo . Dcéra bola v kontakte s pozitívnou spolužiackov a ostala zdravá.Co sa ma stať sa stane.Tak respekt mám ale to mám pred všetkými chorobami nielen pred kovidom najhoršie sme zvládali rotavirus keď ho dcera doniesla ešte zo škôlky.No bohužiaľ odsr.li a odgrcali sme si to ,ale ani na nenapadlo ,že ju nebudem dávať do škôlky
@aristka pozri, hadat o tom sa mi s tebou nechce. Aj moj vysportovany bratranec je pod zemou. Vykotilo ho po covide.
@simsalabim takže keď niekoho nevykotí po chorobe , kludne nech to dorobí vakcina ,aj tak sa dá zmyslať.
@aristka Žiaľ, takéto veci sa stávali aj pred koronou. Mužovi tak zomrel kolega na oko zdravy mlady clovek, nefajciar, sportovec uprostred pracovnej zmeny. Len zostal oprety o stol a neodpovedal. Šok. Srdce je zradné a nejaké preventívky typu EKG, echo sa nerobia.
@duratlicka to sa zdialo vzdy ,ale od nastupu ockovania to islo percentualne dost hore as na sk , aj prof.fisher vie preco to do seba nedal .
Späť k téme. Obe deti napriek celemu dnu s covid pozitivnym spoluziakom mame PCR negativne. Takze ak budu deti poctivo nosit ruska, umyvat si ruky, este stale mozu neochorieť 🙂
@duratlicka ak sa bojiš 2 dnoch soplov alebo jednej hnacky ...nikde nikdy to nedostanú vsetci be ohladu na ocko status.
@aristka vies, nie kazdy si prejde iba 2 dnami soplov a jednou hnackou. Niekto povazuje za rozumne sa chranit, ak sa da. Dcerin spoluziak mal 8 dni 40ky horucky... aj tak sa da.
Bojím sa, ale čo má prísť, príde. Ale z jasliciek už okrem covidu doniesol také ine vírusy a bacily, že dovidenia.
@simsalabim no vidíš a niekto skonci s vertigami a obrnami na neuro napr.dieta....môže sa dohadovat
@aristka co sa vlastne s tebou stalo, pred pár rokmi si sa chytala za hlavu z toho, že niekto MMR označoval za pôvodcu autizmu a verila si odborníkom.. teraz už odborníkom neveríš a tvoje argumenty sú také ako tá kedysi vytacali na iných uzivatelkach.. už to dlhšie sledujem, ale nechápem fakt..
@aristka tak ale ja to nikde nepopieram, ci? Kazda minca ma svoju stranu, nic nie je cierno biele. Ak niekto ma na to cas aj mentalne schopnosti, moze si o teme nastudovat, co sa da. Ak nie, moze doverovat odbornikom, alebo aj nie. Ty si napisala "ak sa bojiš 2 dnoch soplov alebo jednej hnacky". Tak ked povies A treba povedat aj B, ze nie kazdy si to prejde takto lahko. Lebo tak, ako si to napisala, vyznelo to ako znevazovanie niekoho realne podlozenych obav. Lebo Covid naozaj nie je pre kazdeho iba o 2 dnoch soplov. To je vsetko.
Bat som sa nebala a uz ho prekonavame mna s muzom iba boli hrdlo, syn mal 1den teplotu najhorsie dopadla 1,5r dcera s tou som skoncila v nemocnici....nakazena bola cela synova trieda ...
vela deti malo covid, ale cca kazde 100 dieťa je hospitalizované a okolo 200 detí malo multizápalový syndróm, čo je velmi vázny život ohrozujúci stav, ktorý vacsinou koncí s trvalými následkami, najma poskodnie srdca. Tiez cca kazdé siedme dieťa trpí postcovid, trvalá bolest hlavy, únava, poruchy spánku, poruchy pozornosti a iné. Ja sa ti necudujem, ze sa bojís, ja by som dala dieťa zaočkovať, očkovanie chráni pred multizápalovým syndromom na cca 96 percent a priblizne rovnako vysoko pred postcovidom. A z ochorenia bude soplík alebo vôbec nič.. Takže ja sa ti necudujem, ze sa bojíš, ja mám tiež rešpekt, najma ked v skole je teraz riziko nákazy veeeelmi vysoké.
@simsalabim čo si mám vybrat pekonanie covidu u deti ako respiroinfektu a mozne komplikacie alebo zaockovat v omicrone a mozny tazky priebeh alebo nu po ockovani a maju ich aj deti a nehovorim o prechodnych nu ,deti potrebuju následnu pomoc.Ja fakt nepitrebujem pocuvat maistream lebo im je jedno ,oni odskrknu vakcinu a vybavene ,ale rodič bude riesit problemy dietata a to su len neurologicke ...
@aristka hm, tak to mas zasadnejsie informacie ako doktori z praxe, ktory zbierali informacie z celeho slovenska a zistili, ze to bolo nieco vyse 200 deti hospitalizovanych vo velmi vaznom stave s PIMS. A studie na velkych vzorkach (stotisice deti) dokazali, ze ockovanie chrani pred pims na 96 percent.
Okrem toho, videla si nejaké zavery studii na NU po vackcinacii detí? alebo si ich vymyslas? Ziadny zapal srdca, ziadne neurologicke problemy, ale iba bolest ruky, unava, zvys.teplota, klasicke priznaky. Tu nejde o manistream, ale o tom co hovoria vysledky studii z klinickej praxe a odbornici, ktori sa roky v tejto problematike pohybuju a orientujú.
@simsalabim
@duratlicka Vaers je databáza, kde sa hlásia len podozrenia a nie preukázatelné veldajšie ucinky vakcín. V populácií existuje urcitá prevalenicia ochorení napr. aj zapal srdca. Ked zaockujete 5 mil. detí,niektore budu mat zapal srdca a mali by ho aj bez ockovania. A táto pocetnost sa nezvýšila ockovaním. Takže si to totálne zle interpretujete, žiaden 2 percentá detí nemá po vakcine zápal srdca.
Okrem toho Vaers na to aj upozornuje hned na zaciatku.
VAERS is not designet to determine if a vaccine causes a healt problem.

@simsalabim V USA maju takzvaný VAERS systém zaznamenávania nežiadúcich účinkov po očkovaní. Keď tam zadáš vakcínu, vekovú skupinu, vyhodí Ti to všetky zaznamenané nežiadúce účinky. Zoradíš od najčastejších typu: bolesť v mieste vpichu, teplota... a nájdeš tam aj 2% zápal srdcového svalu