icon

Nosia vaše deti zo školy domov ukázať kontrolné práce?

10. feb 2022

Ahojte,
Chcem sa vás opýtať, ako to máte vy nastavené s vašou pani učiteľkou? Syn je aktuálne tretiak na základnej škole. Naša pani učiteľka odmieta dávať deťom domov oznámkované kontrólne písomky. Je to vraj preto, lebo nemá s tým dobrú skúsenosť, nakoľko tieto písomky potom žiaci nevrátili a ona ich musí archivovať u seba. Ja sa však nedokážem s týmto stotožniť. Syn sa neuči zle, ale nejaké rezervy má a ja ako rodič predsa mám právo vedieť, kde spravil chybu. Písomky posiela rodičom iba na vyžiadanie. Oni tie písomky píšu aj každý deň a mne je to už veľmi nepríjemné doprosovať sa pani učiteľke. Veď by to malo byť snáď samozrejmé, že sa o dieta zaujímam. Ale z jej reakcii je mi jasné, že ju obťažujem. Už ma to poriadne hnevá . Každý deň pribudne nejaká známka na Edupage, ja ju mám podpísať, ale pritom vôbec neviem, čo podpisujem. Ďakujem za odpovede.

eva112014
10. feb 2022

@autorka A nedá sa poprosiť, aby odfotila a poslala to cez whatsap, viber, telegram …
Takto by to bola otázka ani nie 10 sekúnd. Neviem cez edupage síce koľko jej to trvá celé.

dskjhfdlkdjhl
10. feb 2022

@luccija tak to, ze ani detom neukazu pisomku, to je druha vec. Ja teda ucim na VS, takze dospelych ludi-kazdemu davam do ruky pisomku s tym, ze mu poviem, co presne mal zle a vzdy tie najvacsie chyby prejdem so vsetkymi na tabuli. Takze ja sa ku chybam vraciam a robila by som to rovnako aj keby som ucila male deti, tym by mali dokladnu spatnu vazbu. Takze tu ani nie je problem len tento jeden, tam mozno ten ucitel celkovo nefunguje ako ma.

dskjhfdlkdjhl
10. feb 2022

@eva112014 Ja to tu budem opakovat ako papagaj-keby kazda ucitelka ucila len jedno dieta, tak je jasne, ze to cele trva 10 sekund a kludne to moze urobit. Lenze tu mam dojem, ze mnohi stale nechapu, ze ucitelka okrem ich dietata uci aj dalsie deti😉

eva112014
10. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl Áno, učí aj ďalšie deti. Lenže nie každý rodič si pýta písomku. Keď má dieťa dobré známky … Tu s chlapcom sa treba učiť doma viac ako doteraz a preskúšať ho. Keď má autorka potrebu stále učiteľku kontaktovať tak voľačo nie je v poriadku ani u nich.

dskjhfdlkdjhl
10. feb 2022

@eva112014 ale ak nieco poskytnem jednemu, moze to chciet aj dalsi a nakoniec bude ucitelka neustale fotit pisomky, ale chapem, toto clovek pochopi az ked zazije.

elmira69
10. feb 2022

moji chlapci nenosia nic len patorky !

eva112014
10. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl A to bude lepšie pre p. učiteľku, keď tam bude pobehovať osobne rodič, pýtam si termíny? Veď to zaberie oveľa viac času. Ona ako rodič je nespokojná. Čiže bude si pýtať tú písomku buď cez edupage, alebo osobne. Už aj kvôli bodom, že boli zle spočítané atď.

evkaor
10. feb 2022

Nechápem, prečo písomky neposiela domov...

dskjhfdlkdjhl
10. feb 2022

@eva112014 necitas asi vsetky moje prispevky-ja som uz na predchadzajucej strane pisala, ze najlepsie by bolo, keby si dieta tu pisomku odfotilo-to je rychle a moze si odfotit kazdu pisomku. Viem, ze mobily su zakazane, ale o toto by som ucitelku poprosila a na taketo ucely by som to ako ucitel bez mihnutia oka povolila. Ale uplne idealne by bolo, ak sa teda jedna o dieta, ktore ma problemy, keby matka raz zasla za ucitelkou a prebrali tie problemy a dohodli sa na nejakom spolocnom postupe. A tiez by si rodicia mohli uvedomit, ze nie kazde dieta moze mat zo vsetkych predmetov iba 1 a 2.

eva112014
10. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl Nie, čítala som príspevky iba od autorky, to je pravda. Toto, čo píšeš resp. radíš, absolútne súhlasím.

sidicek
10. feb 2022

Mne sem tam niečo prinesie a tiež by som mala záujem vidieť všetky práce a diktaty. Nech viem ci sú to chyby z nepozornosti, alebo treba niečo dobrat. Môj niekedy vynechal celé úlohy, lebo si to nevšimol, alebo si neprečítal zadanie a hneď robil prvé čo ho napadlo, proste dieťa. Ja som sa skoro nikdy nedozvedela ani co tam bolo, nieto ešte kde spravil chyby. To sú chalani, majú na háku, škola gombicka. Ale tak ako je vyťažená učiteľka, sme aj my, nebudem si brat dovolenku, aby som si pozrela písomky. Ideálne by bolo, keby si ich brali domov a druhy deň vrátili. Zas nosí väčšinou 1 tak mi je trápne to pýtať, lebo to potom vyzera na premotivovaneho rodiča co len otravuje.

benit
10. feb 2022

Pani ucitelkama pravdu. Musime ich archivovat. Mna ked rodic poziada odfotim a poslem ci pisomku, fiktat. Nemam co skryvat, ale ked sa mi pisomka nevrati, problem budemmat ja. Uz sa mi aj stalo, ze doma zgumovali chybu gumovacim perom a potom robili zo mna kravu.

mikadooo
10. feb 2022

Nie, nedáva nám u staršej dcéry domov písomky. Asi na vyžiadanie by dala, ale ja som nepýtala. Spolieham na to, že stačí, že dcéra vie kde má rezervy a ak by chcela sa čosi doučiť tak som jej kľudne k dispozícii. Druhá dcéra je zas prváčka, tak tam nejaké písomky chodia domov, ale ani ich nemusíme vracať. (Diktáty má v zošite, tak tie nosí do školy, tam podpisuje rodič, že to videl). Nejaké asi ostávajú v škole, nesledujem to a neriešim. Beriem, že škola je ich vec, nie moja.

autor
10. feb 2022

Ako som už písala, ona samá nám povedala, že ich na vyžiadanie pošle, ale problém mám s tým, že sa jej treba niekedy aj trikrát doprosovať, kým to naozaj pošle. A toto ma už fakt nebaví. Preto som sa pýtala na to, ako to funguje inde. Deti si to fotiť nemôžu, mobily musia mať zamknuté v skrinkách. V triede ich mať nemôžu. A nemyslím si, že by to pani učiteľku nejako veľmi preťažilo, lebo rodičia v našej triede veľký záujem o písomky neprejavujú. Sme asi tak piati, ktorý sa tejto téme na rodičku venovali. Syn nemá zlé známky, má jednotky, dvojky, ale 2x už mal aj trojku. Zväčša sú ti chyby z nepozornosti, prípadne niečo nestihol. Ja by som však rada videla všetky, no zrejme sa budem musieť vyrovnať so skutočnosťou, že je to nadštandard, ktorý sa väčšinou neposkytuje. Teda na základe toho, čo tu píšete. Ďakujem všetkým.

luccija
10. feb 2022

@benit to naozaj niekto dokáže spraviť??🙂

saraxyz
10. feb 2022

Moja dcéra nenosí domov kontrolné práce. Na rodičovskom sme ich dostali k nahliadnutiu (keď bolo možné chodiť do školy). Rieši to teraz cez konzultačné hodiny. Treba sa na to opýtať a riešiť

eeffka
10. feb 2022

Sa dohodni a chod nahliadnut, tak to fungovalo uz pred rokmi. By sa zblaznila keby mala rozdavat a zbierat, nedajboze fotit. A ze zapisuje znamky s oneskorenim toto riesit mozte. Ak nie s nou tqk s vedenim.

dskjhfdlkdjhl
10. feb 2022

@luccija ano, dokaze a preto ja pisomky davam pekne z rucky do rucky-student pozrie, ma chvilu na reklamaciu a pisomku beriem. Nemam zaujem sa potom s niekym dotahovat.

tncka
10. feb 2022

Ved to dieta ti hadam vie povedat co malo zle. Na to je uz dost velky. Moja je tiez 3ti rocnik a sama povie co nevedela a doucime sa. Neni problem. Ale keby ma tie pisomky zaujimali,poprosim ucitelku nech mi povie v com ma rezervy a doucim ju. Neziadala by som zakazdym pisomku alebo dokonca to odfotenie

majki_ki
10. feb 2022

Písomky sa naozaj archivujú počas celého roka, rodič do nich môže osobne nahliadnuť v škole. Dlhšie sa archivujú vstupné a výstupné práce, diktáty. Riešením v mojej triede bolo, že sme si časté chyby vysvetlili ešte raz všetci spolu a každý si prepísal zadanie úlohy, v ktorej mal chybu do zošita, spolu so správnym riešením. Takto veľakrát deti hneď pochopili, kde je problém a aj rodičia mali predstavu, čo treba doma trénovať.

simca06022011
10. feb 2022

Nie nenosili domov deti nikdy nic, dokonca nba to mali extra zosity, ktoré ostavali v škole

benit
10. feb 2022

@luccija by si ss divila co vsetko dokazu.

senta_sofia
11. feb 2022

Kazdy ucitel ma iny system, “velke” pisomky zvykla dat k nahliadnutiu na rodicovskom. Na diktaty maju zosit, ktory posiela na podpis, take bezne previerky nosi domov a ucitelka ich urcite nearchivuje, lebo ich neposielame spat.

kamatopo
11. feb 2022

Naša 4 donesie len keď im to učiteľ dá. Keď nedá tak povie sama v čom spravila chybu. Ale zvyčajne má jednotky tak neriešim. Našťastie je ich v triede desať tak sa má kedy učiteľka sústrediť aj na detaily

kamatopo
11. feb 2022

@benit to vážne? Tak toto je iný gól. A čo tým získali keď prepísali. Veď Koncová známka nie je z jednej písomky ale ako dieťa pracuje celý polrok. No fakt sú všeliakí🤣

zanka777
11. feb 2022

U nás dáva pani učiteľka raz za pár mesiacov domov kontrolné práce aby sme si pozreli a vrátili jej potom späť.syn je druhak. Mamka jeho spolužiaka mi ale minule povedala (čo by som u synovej učiteľke naozaj nebola povedala ale sme ľudia a robíme chyby)že jej syn mal napísané v matematickej časti asi 6 chýb z toho 4 mal vypočítané správne ale učiteľa to označila za zlý výsledok....nerozumiem ako sa to stalo ale stalo sa... samozrejme až keď bola na to upozornena sa ospravedlnila že je to jej chyba.... Nebyť toho že si to ta mamka všimla ta zlá známka by bola pripísaná normálne a zhoršila by mu priemer bez toho aby si vôbec niekto všimol že tam je správny výsledok označený za chybný..... Takže aj také veci sa stávajú preto si myslím že k nahliadnutiu aspoň nejakou formou by mal mať rodič právo 👌

slavkadi
16. feb 2022

Môj syn je tretiak a polročné a koncoročné písomky automaticky posiela na podpis domov po žiakovi, s tým že do edupage napíše, že dnes posiela a zajtra prosí vrátiť.

zuzana76
13. feb 2023

@pondelok01 fotit kazdemu jednemu rodicovi pisomku?

maris5
13. feb 2023

Bezne pisomky posiela po oznamkovani domov, a to nam ostava, pripadne to maju v zosite.
Velke prace, ktore musi archivovat mame nachystane na lavici na rodicovskom. Ucitelka ma vzdy raz do tyzdna konzultacne hodiny, kedy sa mozeme s nou dohodnut a prist sa pozriet na pisomky.

pondelok01
13. feb 2023

@zuzana76 kazdemu co si vypyta, urcite nepyta kazdy