icon

Obdarúvajú sa deti vo vašej škole na Vianoce?

11. dec 2024

Aký máte na to názor? Minulý rok si každý vybral jedného spolužiaka, jedno dievča si nevybral nik, tak našťastie jej kúpila niečo učiteľka a ona kúpila jej Tento rok si budú vraj losovať koho majú obdarovať..mne to príde blbosť. Už tie dary a Ježiškovi a sú všade. A za druhé, niekto sa snaží kúpiť,potešiť a dostane totálnu blbosť. Ja osobne by som ho zrušila. Vy si vo o Tom myslíte?

Strana
z3
nelca84
11. dec 2024

Akurat dnes prisiel syn domov s dvomi knizkami, ze si vyzreboval spoluziacku, tak jej kupil knizku v anglictine a jednu kupil rovno aj sebe (chodia na bilingvalny gympel) 😁 stala 4,50e takze za mna v pohode a podla mna aj dobra volba.

autor
11. dec 2024

@elia9 presne to je na Tom smutné. Ja by som skôr uvítala keď už radšej nech sa dá do triedneho fondu o 3€ navyše a z toho kúpi učiteľka každému rovnako. Alebo ani kupovať nič netreba, to by som uvítala najviac...mimochodom niektoré deti ešte doteraz nezaplatili triedny fond, tak si ľudia, či nemajú ani tých 5€ navyše...a takáto akcia keď ma človek tri deti... Niekomu možno chýba aj tých pár drobných...niekto možno nemá ani pre svoje dieťa na 5€ darček...

autor
11. dec 2024

@mandzula niekedy mi tieto akcie prídu len tak na oko...akože nápad super,akcia splnená, či to má aj zmysel a je to spravodlivé, asi málokoho stve

mandzula
11. dec 2024

@autor vnimam to rovnako.

jana005
11. dec 2024

Dcéra na strednej si tiež dávajú darčeky.
Oni si žrebuju komu dajú darček.
Obdarovaný nevie od koho dostane.
Ale každý má napísať darček do desať eur aký chce a taký aj dostane.
Majú na to spravenú tabuľku.
Ale syn na základnej má presne tak ako tu píšete viacerí. Niekoho si vytiahne a má mu kúpiť hocičo do päť eur.
A potom je iba skladanie, lebo nevie či dobre kúpil a tak isto ak on kúpi niečo, čo ten druhý nechce.
U dcéry sa mi to páči, každý dostane to, čo chce, a prekvapenie je to, že nevie od koho to dostane.

pe_mi
11. dec 2024

U nás tento rok 1x,vraj si losovali ,kto koho obdaruje.
Je piatak.

jurly
11. dec 2024

Tak ako to byva myslienka dobra, ale ta realizacia.. 🙄
Presne ako pisali predo mnou.
sklamanie z darceka, ze niekto dostane nieco milsie, vtipnejsie, hodnotnejsie aj ked rozpocet je dany.
Tiez starosti, co kupit, aby sa ten druhy neurazil, aby to nebolo malo, ani vela.

saxana000
11. dec 2024

Nadi.mali.minuly rok tajneho anjelika a ano losovali sa krizom aby kazdy dostal kazdeho a nikto nebol smutny.Dcera si vybrala spoluziaka dostal od nej svietiace jojo za euro z tedi a udajne sa neskutocne vytesoval ona dostala od spoluziacky prstienok z kinderka navleceny vo vyrobenom koralkovom naramku.su to deti netreba to tak prezivat..nasa by sa potesila aj jednej pokemon karticke.myslim ze to skor rodicia sa pretekaju kto da za kolko komu.

lija22
11. dec 2024

kocky spominate vase deti, ocividne su este male a nemaju predstavu o hodnote darov ale vacsie deti vedia co kolko stoji a ked je nieco nie "in" a lacne frflu a proste povodna pekna myslienka sa meni na zbytocny stres a sklamania

ava11
11. dec 2024

@martul ja len, ze ucitelka sa nemusi zapojit, aj ked ich je neparny pocet 😉

liz_lemon
11. dec 2024

ja to mam celkom rada, vzdy dame nieco pekne (salka, snezitko, kartova hra + vzdy nejaka sladkost), na limit 5 E nepozeram, mna tesi, ked mi potom deti hovoria, ze sa obdarovany tesil, a tiez deti donesu nieco, comu sa tesia (napr. peracnik, rucne vyrobeny sal), mame to aj v praci, ale tam ma to az tak netesi, kolegovia nemaju velmi zmysel pre vyber milej drobnosti

mikadooo
11. dec 2024

Áno. Ja by som to zrušila, lebo ďalšia kravina. Moje dieťa sa teší, lebo tú kravinu pre nejakého spolužiaka zaplatím samozrejme ja a ona dostane (hurá) zasa nejaký darček. (Kravinu, ktorá ju bude baviť tak 5 minút).

janulik2008
11. dec 2024

@rude_baby u nas mala ma 2 spoluziakov jeden chce knizku Naruto a druhy Lego Ninjago 🤣🫣

sendy1977
12. dec 2024

@janulik2008 ja mam dospelého syna(24 r), tak tu akcie poznám iba z filmov a odtiaľ z MK. Ja som si myslela, že pointa je, že ty máš sám zistiť čo sa obdarovanému bude páčiť. A vieš aj presne ktoré konkrétne dieťa si čo prosí napr.to Lego? Aj to lego kúpiš? Podľa mňa si také darčeky majú pýtať od rodičov a starých rodičov

janulik2008
12. dec 2024

@sendy1977 vies co ze kupi sa asi mensie lego lebo urcite nedam nvm kolko eur sa to lego kedze viem ake drahe je 🫣

lija22
12. dec 2024

@janulik2008 ahoj aj dcerin vylosovany spoluziak jej povedal, ze chce ninja go. uz v aute ked mi to vravelo som si vygooglila cena cca 20€ a vravim nech zabudne dostane jednoduche lego nejake take ake mam uz v skrini pre syna 😀

vevesh
12. dec 2024

@sendy1977 ja sama som to zazila na skole a to som stara korcula😀

Ako napad je to dobre, ale realizacia je dolezita a ako tu bolo spomenute, niektore ucitelky to len odfajcia ako splnenu ulohu bez domyslenia (ze deti nedostali darceky a hviezdy triedy aj 15ks, ci niekto dostal za 100e a niekto pouzity sprchovy gel ci sladkost po zaruke uplna ignoracia). Tohto roku malym dava ucitelka darceky, velki maju sami kupit (alebo mama)- podmienky musi to byt nove, neotvorene a v zaruke😅maximalne 5eur a odovzdava sa to u ucitelky prvy decembrovy tyzden (aby mohla dalsie 2 este zbierat od ignorantov alebo sama kupit alternativu..).

vevesh
12. dec 2024

@lija22
@janulik2008 baby, ako lego za 20ku by som ani nahodou nekupila. Su take surprise-balicky za 2,99 alebo 4,99 a cokolada a cau🫣🫣🫣lego nech si vypytaju od rodiny pod stromcek/k narodeninam, ako kde sme...

simca06022011
12. dec 2024

u nas sa losuje secret santa, klasicky.. nik si nevybera sam.. a tiez sa deti z toho tesia, robia to tak cely druhy stupen, dohodnu si na triednickej hodine max.sumu a potom si vymyslia/zabalia darceky. my ako rodicia sme dostali instrukcie max: dohliadnut aby to deti splnili a aby to bolo v den odovzdavania v skole = ak je dieta chore/doniest, poslat.../
U nas sa nepyta co chcu, mozu sa zaujimat = co kamosa bavi, co by chcel.. ale dcera zvacsa robi baliky tak pouzitelne.. :D

janulik2008
12. dec 2024

@vevesh je Ninjago aj za tusim 8.50e stoji 😉😀

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
vevesh
12. dec 2024

@janulik2008 aj tak, dala by som do 5e max. Tie deti si to ani nevazia (cest vynimkam), ale ked mi toto dieta zahlasi, tak asi velmi nie..u nas na dotazy, co si deti zelaju boli take odpovede, ze takis, maxibalenie tic-tacov, pokemon karty (stoja 4,99 nove, ale aj pouzite mozu byt) -ziadne lega ci ine prestrelene darceky. Drahsie darceky si deti davaju sukromne s kamaratmi mimo skolsku akciu. Ja som tohto roku pre jedno dieta kupila vyber ritter cokolad (zelanie daneho dietata), pre dalsie salka s horucou bielou cokoladou, a u njamladsieho je to v rezii ucitelky (minuleho roku mali adventny kalendar s motivom pre celu triedu a kazdy den otvaralo ine dieta nove dvierka, tohto roku sama plnila ucitelka, ale viem, ze tam boli gumy, ceruzky, pistalky, mapy, obrazky na vyfarbovanie, skakajuce lopticky a tak).

estellas
12. dec 2024

Ja deti nemám ale my sme to robili na základnej škole.
Pravidelne každý rok sa stávalo že niekto nedostal nič.
Aj mne sa raz jeden rok stalo, že mi spolužiak nič nekúpil lebo on sa do toho odmietol zapojiť.
To nie je spravodlivé že niekto nedá nič. Viacerí z triedy vtedy nič nedostali lebo buď niekto zabudol alebo nechcel.
Ak sa raz niečo také robí, tak to má byť spravodlivé.
Buď by mal každý niečo priniesť alebo neprinesie nikto nič.

deti95060810
12. dec 2024

moja dcéra na zš si vyžrebovala p. učiteľku - triednu... nakúpila som jej perá - sadu pier....
učiteľka sa potešila, dcéra bola šťastná a ja tiež .... horšie je keď dieťa darček ofrfle, popr. ho rovno hodí decku naspäť že takú blbosť nech si nechá...

magdalenal
15. dec 2024

My sme tp mali ako deti ked som.chodila.do skoly a nasa dcera to ma v skole podobne. Pani ucitelka dala limit 5e, ved kto chce nech da viac, ale deti sa tesia stale, davaju su knihy (vacsinou z domu co nechcu 🙂 ale potesia), farbicky, plastelinu, zapisniky, gelove.pera, svihadla, nieco sladke, alebo napecene, prip. rucne vyrobena ozdoba na stromcek, nejake speci ceruzky, pera, balony, privesok, prdiaci vankusik a pod.... kazdy donesir, daju pod stromcek v triede, naposu cislo a losuju, tak ma darcek kazdy, niekedy si ich vymienaju a tesia sa vzdy.... nam sa to paci, je to mile.... ale zas je pravda, zalezi od kolektivu v triede

Strana
z3