icon

Obedy v škole - platba

maminuska33
2. sep 2021

Ahojte,viete mi niekto poradiť ako to je teraz z obednú v škole a škôlke?Koľko sa zase bude platiť,alebo ako to znova bude?Nemám nárok na daňový bonus,som na opatrovateľskom zo synom,manžel je momentálne nezamestnaný.Mame doma piatka,tretiaka a predškoláka.Dakujem

darkswan
2. sep 2021

spravili to velmi lisiacky, k sume co sme kedysi platili priratali este ten administrativny poplatok z doby bezplatneho stravovania, tak teraz platime este viac...ale v tvojom pripade je mozno nejaka vynimka, skus sa spytat priamo v skole, mali by ti vediet poradit

sara07
2. sep 2021

pokial nemáš ako si uplatnit danovy bonus prihlasuješ dieta na dotáciu na stravu
treba vypisat čestné prehlasenie že si nebudeš uplatnovat danovy bonus
nie su tam žiadne vynimky , je to jednoduché bud si uplatniš bonus alebo dotaciu na stravu
ked by si našiel pracu manžel tak máte narok aj na dotaciu aj na danovy bonus ak je predškolák do 6 rokov v škôlke
čiže za deti pokial nebudeš uplatnovat danovy bonus budeš platit režijny poplatok
čestné prehlasenie a prihlaška na stravu - hned na začiatok povedz že si nemáš ako uplatnit danovy bonus aby ti dali spravne tlačiva

sara07
2. sep 2021

ty si momentálne na všetky tri deti uplatníš dotaciu na stravu

maminuska33
autor
2. sep 2021

V škole mi nič nedali,len prihlášku na stravovanie

sara07
2. sep 2021

@maminuska33 a tam máš aku sumu na platenie napísané

sara07
2. sep 2021

ty nemusíš platit obedy v plnej vyške, máš narok na dotaciu na stravu , teraz to tak spravili že ten kto si nemôže uplatnit danovy bonus aspon dostane dotaciu na stravu
režijny poplatok ako kde je do 15€ my máme 10 napr

maminuska33
autor
2. sep 2021
sara07
2. sep 2021

@maminuska33 to máš plnu sumu,
vratit sa do jedalne a vypytat si prehlasenie na uplatnenie dotacie na stravu

sara07
2. sep 2021

ty máš nárok na dotaciu na stravu

maminuska33
autor
2. sep 2021

@sara07 akurát som volala do jedálne a povedali mi že to vybavuje obecný úrad

danielita1979
2. sep 2021

My už radšej ani nedávame baby sa v škole stravovať. Plus teraz je tam aj tak odstavená jedáleň.

sara07
2. sep 2021

@maminuska33 nechce sa im , v škôlke predsa budu posielat každy mesiac menny zoznam deti čo si uplatnuju dotacie,
tak potom vybavuje na urade ale trvaj si na tom máš narok to máš v podstate okolo 90€ mesačne za stravu ušetrených

maminuska33
autor
3. sep 2021

@sara07 ale predskolak mi bude mať 6 rokov teraz 11teho septembra

jarkam84
3. sep 2021

Na stránke školy by malo byť tlačivo "čestné vyhlásenie", vytlačiť, vypísať, odniesť vedúcej jedálne, za september to už nestihnete, ak chcete mať zadarmo obedy v októbri, musíte odniesť tlačivo do 10. 9. My sme to riešili minulý týždeň.

maminuska33
autor
3. sep 2021

@jarkam84 a nevadí že najmenší bude mať 6 rokov až 11septembra?

sara07
3. sep 2021

@maminuska33 to je jedno lebo ty si nemáš momentálne ako uplatnit danovy bonus čiže si uplatníš dotaciu na stravu na všetky 3 deti
a ked si manžel nájde pracu a bude mat prijem aby si mohol uplatnit danovy bonus, dáš tlačivo na stopnutie dotacie na stravu do jedalne a manžel do učtarni že si chce uplatnovat danovy bonus na všetky 3 deti

lubka8386
3. sep 2021

@sara07 prosim vas a ja ked poberam rodicak a mam skolkarku 3 rocnu a dvoch 10 rocnych skolakov, mam narok na tu dotaciu na stravu??

jarkam84
3. sep 2021

@maminuska33 veď obedy budete mať až od októbra, to bude už mať 6 rokov

jarkam84
3. sep 2021

@lubka8386 pokiaľ si neuplatňuje váš manžel daňový bonus, tak áno, ale len pre školákov, nie pre tú 3 ročnú

sara07
3. sep 2021

@lubka8386 a manžel pracuje ? ty ideš kedy pracovat

lubka8386
3. sep 2021

@jarkam84
@sara07 pracovat zatial nejdem, pokracujem pandemickym rodicakom lebo inak by som aj tak sla na urad ako ziadatel o pracu. Manzela nemam, byvaly nepobera na starsie DB a na trojrocnu si jej otec veru tusim uplatnuje danovu ulavu.

sara07
3. sep 2021

@lubka8386 na to čo si uplatnuje danovu ulavu - bonus tam máš bonus
na staršie na ktore si nikto nič neuplatnuje máš nárok na dotaciu na stravu
https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...