Obedy v škole - platba
Ahojte,viete mi niekto poradiť ako to je teraz z obednú v škole a škôlke?Koľko sa zase bude platiť,alebo ako to znova bude?Nemám nárok na daňový bonus,som na opatrovateľskom zo synom,manžel je momentálne nezamestnaný.Mame doma piatka,tretiaka a predškoláka.Dakujem
pokial nemáš ako si uplatnit danovy bonus prihlasuješ dieta na dotáciu na stravu
treba vypisat čestné prehlasenie že si nebudeš uplatnovat danovy bonus
nie su tam žiadne vynimky , je to jednoduché bud si uplatniš bonus alebo dotaciu na stravu
ked by si našiel pracu manžel tak máte narok aj na dotaciu aj na danovy bonus ak je predškolák do 6 rokov v škôlke
čiže za deti pokial nebudeš uplatnovat danovy bonus budeš platit režijny poplatok
čestné prehlasenie a prihlaška na stravu - hned na začiatok povedz že si nemáš ako uplatnit danovy bonus aby ti dali spravne tlačiva
ty si momentálne na všetky tri deti uplatníš dotaciu na stravu
V škole mi nič nedali,len prihlášku na stravovanie
@maminuska33 a tam máš aku sumu na platenie napísané
ty nemusíš platit obedy v plnej vyške, máš narok na dotaciu na stravu , teraz to tak spravili že ten kto si nemôže uplatnit danovy bonus aspon dostane dotaciu na stravu
režijny poplatok ako kde je do 15€ my máme 10 napr
@maminuska33 to máš plnu sumu,
vratit sa do jedalne a vypytat si prehlasenie na uplatnenie dotacie na stravu
ty máš nárok na dotaciu na stravu
@sara07 akurát som volala do jedálne a povedali mi že to vybavuje obecný úrad
My už radšej ani nedávame baby sa v škole stravovať. Plus teraz je tam aj tak odstavená jedáleň.
@maminuska33 nechce sa im , v škôlke predsa budu posielat každy mesiac menny zoznam deti čo si uplatnuju dotacie,
tak potom vybavuje na urade ale trvaj si na tom máš narok to máš v podstate okolo 90€ mesačne za stravu ušetrených
@sara07 ale predskolak mi bude mať 6 rokov teraz 11teho septembra
Na stránke školy by malo byť tlačivo "čestné vyhlásenie", vytlačiť, vypísať, odniesť vedúcej jedálne, za september to už nestihnete, ak chcete mať zadarmo obedy v októbri, musíte odniesť tlačivo do 10. 9. My sme to riešili minulý týždeň.
@jarkam84 a nevadí že najmenší bude mať 6 rokov až 11septembra?
@maminuska33 to je jedno lebo ty si nemáš momentálne ako uplatnit danovy bonus čiže si uplatníš dotaciu na stravu na všetky 3 deti
a ked si manžel nájde pracu a bude mat prijem aby si mohol uplatnit danovy bonus, dáš tlačivo na stopnutie dotacie na stravu do jedalne a manžel do učtarni že si chce uplatnovat danovy bonus na všetky 3 deti
@maminuska33 veď obedy budete mať až od októbra, to bude už mať 6 rokov
@lubka8386 na to čo si uplatnuje danovu ulavu - bonus tam máš bonus
na staršie na ktore si nikto nič neuplatnuje máš nárok na dotaciu na stravu
https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

spravili to velmi lisiacky, k sume co sme kedysi platili priratali este ten administrativny poplatok z doby bezplatneho stravovania, tak teraz platime este viac...ale v tvojom pripade je mozno nejaka vynimka, skus sa spytat priamo v skole, mali by ti vediet poradit