Odcestovanie do zahraničia s deviatakom
Ahojte, chcem radu- manzel pracuje v Nemecku, na leto planujeme ist za nim, nic nenormalne, len ze on chce aby sme tam zostali, ( a ak nie zabali nas do vreca a nalozi do kufra))))) mame mladsieho syna co konci 9r. tento rok, po jazykovej stranke vie skor AJ aj ked zaklady nemciny ma no nie na pouzivatelskej urovni, a tak ako matka zvazujem- nakolko je dislektik a disgrafik, ci to vobec pojde, ale vraj v tomto veku sa tiez dokaze prisposobit, navrhla som rocny kurz nemciny a potom pokracovanie dostudovat, dieta by bolo stratene ak ho hodim do skoly kde sa plynule rozprava, mam dilemu uz od vianoc, chceme byt spolu a chlapci su sice velky, ale predsa... 🙂 muz sice povedal, ze skolu si dorobi aj neskor ale ja by som chcela, aby mal aspon to nutne, aj ked viem ze aby clovek zil nepotrebuje papier ale peniaze... dakujem za radu ak tu ma niekto skusenost
ja si to neskutocne vazim ze prave moj chlap je taky a moj, a dieta nam bude v buducnosti hadam vdacne, aj ked spociatku bude nadavat ☹ , starsi to zobral po svojom aj ked nesuhlasi s vikendovym pobytom u babky, ale hadam robime dobre a budu nam vdacni, nakopol ma tvoj nazor, dakujeeem
@lklinduska urcite to syn zvladne,nemecko ma dobre integracne kurzy,daju mu cas, a to ze je dislektik a disgrafik nie je tiez ziadny Problem,dnes je pomaly kazde dieta dislektit,takze hlavu hore,stastna rodina ma byt po kope... Mam par kamosiek,ktore prisli Sem do DE a deti nastupili do skol ,za 2 roky boli lepsie v uceni a v jazyku viac ako pravi nemci, 😉
@lklinduska na to ste sa brali, aby ste bolu spolu, nie od seba... a áno, možno budú deti spočiatku frflať, predsa len zvyknutí na niečo, kamošov tu majú, ja to chápem... ale do budúcna je to pre nich určite lepšie a ocenia to nakoniec aj oni 🙂
tak si chybame, je to pre nas nieco nove aj ked uz dlhsi cas, ale vecerne skype hovory to nenahradia, tak mam teda urobit hrubu ciaru a ↕rhnut sa do mora?))) je to az pri Baltiku, ale hadam to bude bez mojich katastrofickych scenarov, je to sice este daleko, ale potrebujem sa na to pripravit a druha vec starsi bude malo s nami, (uz len rok) aj ked si to neprizna, vidim ako zijeme teraz, sme spolu jak muzstvo s jednou roztlieskavackou a kapitan je mimo))) ach aj tak je to radikalne rozhodnutie,.. manzel je za to aby deti mali viac ako my, trapi ma to uz dlhooo
@lklinduska neváhaj a choď !! a ak sa môžem spýtať, prečo bude syn s vami už len rok? tomu nerozumiem...
zle som to napisala asi, bude s nami malo- uz len rok- ze bude malo, lebo na rok konci 4 r. v BB a chceme aby dokoncil, on sa tesi, ( aj ked si to neuvedomuje)) ale bude to tazky rok ak sa rozhodnem, boze stale hovorim ja sa rozhodnem,)) aj ked uz viem co chcem 🙂
@lklinduska čiže ty s mladším pôjdeš za mužom do DE a starší doštuduje tu a potom príde, správne som pochopila? 🙂 neboj, zvládnete, mala som spolužiačku, čo jej rodičia prvé dva roky strednej školy pracovali ešte v zahraničí a jej neschválili individuálny plán a nemali tu ani starkých... a zvládli, nikomu to neublížilo 🙂
nestresuj sa 🙂 to mas jedno ci skolu dokonci na sk alebo bude v nemecku o nieco dlhsie studovat-tak ci tak si bude musiet urobit skolu tam..inak tu nasu mu zmietnu zo stola..
A o maleho sa neboj keby aj mal zametat v nemecku ulice 🙂 tak zarobi viac ako vysokoskolak na Sk.. (ale vazne v nemecku mozu mat aj lepsiu skolsku uroven a nie je stredovek vedia co je to dislexia a tiez budu brat ohlad na to ze ma recovu barieru kym si zvykne)
chalani nebudu zo zmeny nadseni vytrhnuti zo svojho zazemia daleko od svojich kamaratov..ale vzdy si najdu novych.. a na Sk mozu chodit na dovolenku..zase tak daleko to nie je..(to ti hovorim ja co zijem v Kanade)
podstatne je aby bola rodina spolu.

@lklinduska ak je rodina spolu, tak zvládne všetko lepšie, aj dislektiu / disgrafiu... aj v nemecku sú také deti a určite aj pedagógovia, ktorí sa mu budú vedieť adekvátne venovať...
tu sa idú všetci zblázniť z referenda o rodine, aká je dôležitá a nie je nad vzťah muža, ženy a detí, tak si váž, čo máš... je kopec vzťahov, ktoré sa práve pre vzdialenosť rozpadnú, tvoj manžel chce mať pri seba VÁS... nemáš nad čím rozmýšľať...