icon

Oplatí sa bilingválne štúdium na základnej škole ?

darci17
8. dec 2019

Maminky, mám doma piatacku. Na polroka prestupuje na inú základnú školu, táto škola ponuka jednu bilingválnu triedu. Platí sa 110€ mesačne. Peniaze až takú rolu nehrajú, no chcem vedieť reálne skúsenosti. Oplatí sa to? Či je to len ťahanie peňazí z rodičov. Dcéra záujem o štúdium má.

kika831
8. dec 2019

@darci17 tazko sa k tomuto vyjadrit kedze nepises ani aky jazyk ani aky typ skoly resp. vyucovacie metody pouzivaju na vyucbu jazyka.

darci17
autor
8. dec 2019

@kika831 je to obyčajná základná škola. Vyučujú zahraniční lektori niektoré predmety v AJ

lucik194
8. dec 2019

@darci17 ucia sa cez clil? kolko hodin v cudzom jazyku maju.... malo ingormacii....

mogaa
8. dec 2019

@darci17 tak ťahanie peňazí to nie je určite, už len to že sa bude učiť denne cca 3hodiny len v AJ jej veľmi pomôže aj čo sa týka rozšírenia slovnej zásoby a aj konverzácie.....Ono záleží čo v budúcnosti a aj kde v budúcnosti chce študovať - ak preklady a tlmočníctvo alebo by išla študovať do zahraničia - tak jej to veľmi pomôže....ak by ale študovala na klasickej OA na Slovensku tak je to zbytočná investícia , lebo naučiť jazyk sa dá aj v škole, prípade následne platené konverzácie....za mňa je to dobrá investícia, ja by som vyskúšala aspom rok a potom ju môžeš prípadne preložiť do klasickej triedy.....Určite je štúdium náročnejšie, lebo dieťa sa učí v cudzom jazyku a asi aj prípravy do školy sú zo začiatku náročnejšie ale z hľadiska a akej úrovni bude ovládať jazyk je to na nezaplatenie - to jej nedá žiadny kurz - viac je už len štúdium v zahraničí...

dskjhfdlkdjhl
8. dec 2019

@darci17 keby som mala taku moznost, tak to vyuzijem. Samozrejme, zistila by som si dopredu, ci je to naozaj dobra skola, ci to ma uroven, ci sa napr. neflakaju tie ostatne predmety na ukor AJ.

hettinka
8. dec 2019

@darci17 zahraniční lektori sú vyštudovaní učitelia, odborníci? Chcete pokračovať v štúdiu na zahraničnej/bilingvalnej SS? A potom na VS v zahraničí?

deti95060810
8. dec 2019

ja by som to vyskúšala.... však nič nestratíš....ak to nepôjde , dieťa je isto možné preradiť do inej školy, resp. tr.

kika831
8. dec 2019

@darci17 myslite clil metoda?

petkavka
Autor odpoveď zmazal
petkavka
7. jan 2020

@darci17 Otázka nebude, že či tam tvoja dcera ísť má, ale či ju tam vezmú.
Inak ja by som ju tam určite nedávala. To bude vedieť dobre anglicky. A keď sa bude hlásiť na VŠ tak bude mať veľa bodov z testov na AJ. A potom jej ešte nebodaj ponúknu počas VŠ stáž v nejakej medzinárodnej firme (tam sa hovorí len AJ) a to by získala dobrú prax a nedajbože by jej ponúkli nejaké dobre platené miesto - to predsa nechceš.
Takže ťa poprosím nevyhadzovať peniaze a nechaj ju na klasickej základke.
P.S.: A len tak mimochodom nebude tak konkurencia pre moju dcérku, ktorá tu rozšírenú výuku má

midka
7. jan 2020

ak sa dcerka rada uci,, peniaze nie su problem... ja by som urcite dala... jazyky su nadovsetko... 🙂

tanyan
25. jan 2020

@darci17 kde je zš s takouto triedou? hľadám niečo podobné, ale v mojom okolí som zatiaľ nenašla...

darci17
autor
26. jan 2020

@tanyan chorvátsky grob, ale aj v Bratislave sú

tanyan
26. jan 2020

@darci17 ďakujem, my sme v BB...

eliska13
26. jan 2020

@darci17 určite ano

lea20
Odpoveď bola odstránená