Oslobodenie od telesnej v prípade, že nemám diagnózu
Ahojte, prosim radu..
Chcela by som si vybaviť papier od doktorky (ospravedlnenie od tsv). Mám veľmi rada šport, chodim si zacvičiť aj po škole do fitka...ale v škole s tym mam veľky problem a doslova sa nútim do toho s nechuťou len aby som nemala zlú známku. V skratke..niesme dobry kolektiv,všetko čo s nimi musim robiť sa mi protivý a najhoršie je ,že všetci ľudia s ktorymi ako tak vychádzam tak tento papier majú a necvičia..takže ostavam sama..ako poslednu si ma vyberajú do tímu...citim sa potom veľmi zle. Na zakladnej som s tymto problem nemala lebo tam boli dobry ľudia. Ja viem že v živote musime robiť aj veci ktoré nechceme..no ja už nevladzem, mam z toho depresie, plačem (som dost citliva povaha..a vlastne som zazila prvy ročnik od spolužiačok šikanu,preto mam malo kamaratov teraz na strednej). Tak prosim poznamky ako to že som leniva a podobne si odpustite...potrebujem len radu ako si to vybaviť keď nenam žiadnu važnu diagnozu.Za odpovede vopred ďakujem.
zatial si si, zda sa, vybavila oslobodenie zo slovenskeho jazyka 😀
Keď máš dobrý vzťah s doktorkou, tak ti to vybaví bez mihnutia oka a nemusíš tu o tom vypisovať romány.
To potom z každého predmetu si vybav ospravedlnenku, veď aj na sjl, mať, ani...máš tých istých spolužiakov 🙂
Myslím, že by si potrebovala pomoc odborníka. Dobrý psychológ by Ti určite pomohol.
@ella_price Iba sa pýtam, ale ďakujem za radu
@viestta Nie, ďakujem ja som úplne vyrovnaná momentálne a prešla som si všelijakymi sedeniami s psychologmi a podobné sračky 🙂Som so sebou spokojna ...Mám veĺa kamaratov a dobrych len pomimo školy..tu sa s nikym nebavim kvoli tej šikane ako som spomínala...A uprimne..Vam by sa chcelo byť v nejakom kolektive ľudi a robiť a nimi s radosťou veci keď vam spravili to čo spravili?
A preco si este v takej skole?davno ta mali rodicia preradit niekde inde
Ono záleží aj od školy. U nás musí mat na úplne oslobodenie potvrdenie od odborného lekára (ortopéda, alergologa, neurológa...), nestačí od pediatra. Pediater môže dat iba čiastočne oslobodenie od TSV, a títo žiaci cvičia, len niečo nemusia robiť (kotule, dlhé behy...).
Úplne oslobodení u nas nemôžu na školský výlet, exkurzie, teda jedinej potvrdením od lekára, že akciu môžu absolvovať, pripadne s akým obmedzením. Ja take decka na exkurzie zasadne neberiem. Neriskujem.
@viestta to nepis mne ale jej,evidentne ma problem.sama zo sebou
Nepotrebuješ oslobodenie od telesnej. Ak plačeš kvôli 2x40 minútam v týždni, máš úplne iný problém, než je telocvik. A to ti píšem, lebo som si to zažila na druhom stupni na ZŠ, boli sme rozdelení na 2 skupiny a ja som sa ocitla v tej, kde som nemala ani jednu kamošku a takisto keď sa čokoľvek robilo v dvojiciach, nikto ma nechcel. Doteraz si pamätám, že dni s telocvikom boli moje neobľubene. A co? Nemala som telesnú rada, ale ani som sa z toho nešla zrútiť, a keď som to zvládla ako dieťa, vyrovnaná stredoškoláčka to musí zvládnuť úplne s prehľadom. Celý život sa pohybujeme v kolektívoch, drvivá väčšina ľudí má kolektív aj v každej práci a tiež tam treba spolupracovať a aj tam sa skupinkuje a nebude ťa mať každý rád, často sa stane, že budeš musieť spolupracovať s ľuďmi, s ktorými si nerozumieš. A šikana tiež nie je výsada školy, deje aj na pracovisku. Škola nás nepripravuje do života len vzdelaním, ale najmä prekonaním problémov a učením sa asertivite a samostatnosti. To, čo ti tu píšeme, sa ti môže zdať ako hrozné kecy, ale ver mi, že teraz je správny čas sa to učiť, v dospelosti to ide oveľa ťažšie.
Ach bože baby... Ani jedna ste nebola schopná jej poradiť normálne bez vyryvania. Na čo tu potom tieto diskusie sú? Aby sme sa osočovali? Ja sa ani nečudujem, že sa z MK všetci smejú ala slepičiareň.
Ale k téme. Ak máš dobrú pediatričku, povedz jej na rovinu, ako sa veci majú. Možno by ti stačil papier aj od psychológa, keď už si tam bola. Ja som bola tiež oslobodená z TV a poznám tvoje dôvody. Avšak ja som mala úraz a potom chodila na rehabilitácie. No aj keď už som problémy nemal a, aj tak som sa na to furt vyhovárala takže mi to prešlo 😂 taká klasická sú migrény, slabý žalúdok... Určite sa niečo nájde. Avšak jedno hentým protivným ženským nezapriem a to je to, že by bolo ideálne zmeniť celý kolektív a ísť do inej školy, aj keď viem že v prípade SOŠ je to dosť problém kvôli zameraniu.
Ségra šla k obvoďáčke a oslobodila ju bez problémov ale má individuálne 😀😀😀
@hettinka ja som bola oslobodena od TV na Zš aj na Gymply - astma, CHOCHP. Na vylety, skoly v prirode, vylety som chodila. A nikdy sa nestalo, zeby niekoho oslobodeneho nevzali.
Detto synovi spoluziaci - jeden astma, druhy epilepsia. A boli aj v skole v prirode a aj na vylety chodia. Len necvicia.
@sheila72 nie, nie je to diskriminácia, nakoľko mavame nabitý program, kde sa veľa chodí, často svižným krokom, a keď má niekto zdravotný problém, pre ktorý nedokáže program so skupinou absolvovať, nemôže na takúto akciu ist. To je cele.
A keď sa mi tam žiak zosype, lebo to nezvláda a sme v zahraničí dve na 45 žiakov, tak čo by si robila? Jedna musí s ním do nemocnice, druha s ostatnými musí čakať, lebo 44 deciek sama nezvládne sprevádzať.
Môže sa to stat aj zdravému žiakovi, ale šanca je predsa len nižšia.
Oslobodený má možnosť priniesť potvrdenie od lekára, ale reálne sa mi ešte nestalo, že by toto lekár potvrdil a prevzal za to zodpovednosť.
ahojko, moja rada ak si chodila k psychologom tak sup tam vypytaj si papier od neho ze neodporucaju cvicit (mozno ti to vyjde ak nemas inu diagnozu) skole to moze byt suma fuk co bude napisane na papieri z akeho dovodu necvicis s tym tlacivom + rodic nech napise ziadost priloz toto tlacivo je to tlacivo zo seftu (ziadost je urcite na stranke skoly) - snad som to napisala aspon trosku zrozumitelne ak nie napis ip a zaniest do skoly vydaju ti rozhodnutie ze nemusis na telesnu ak mas 1 alebo poslednu hodinu nemusis chodit do skoly (to treba napisat do tej ziadosti o uvolnenie z vyucovania) ak ju mas v strede tak mas volnu hodinu alebo ti ju nahradia inou popr. budes sediet na telesnej na lavicke 🙂
Mne dali len na mesiac keď som si vymyslela bolesť chrbta. Bez diagnózy sa nedá

@nikdom no pokial nemas anilen alergiu, nizsiu kapacitu pluc alebo ine problemy, tak tazko 🤷🏼♀️ Skus sa milo porozpravat so svojim obvodnym a povedat mu, ze to na teba psychicky zle vplyva a mozno ti nieco poradi