icon

Pani učiteľka napísala rasistický komentár na sociálnej sieti

9. apr 2022

Ahoj, chcem sa opýtať ako postupovať v situácii kde pani učiteľka na ZŠ, napísala rasistický komentár na sociálnej sieti. Chcela by som to posunúť ďalej. Resp. napísať riaditeľke školy. Môžeme mať vlastný názor ale keď sa takto verejne vyjadruje niekto kto učí naše deti, je iné, ako keď niečo také napíše dáky pubertiak.

zuzitko74
9. apr 2022

@mimka1402 Gramatické chyby tu robia všetci, aj zakladateľka statusu. Vytknúť ich však treba iba názorovým oponentom, však?
Aby sme sa rozumeli, týmto sa nezastávam rasizmu. Len sa mi nepáči, keď máš na ľudí dvojaký meter.

baskustek
9. apr 2022

@sparrows ja sa pýtam autorky

sparrows
9. apr 2022

@baskustek ale ona to už napísala

oli18
9. apr 2022

@lavinis a byt udavacske ho... je co? Cisty komunizmus. Hlavne, ze sa kazdy ohana demokraciou.

sparrows
9. apr 2022

@oli18 demokracia neznamená robiť si, čo chceš a už vôbec nie, že môžeš byť rasistický bez následkov. Na Slovensku sa ľudia idú psychicky zrútiť, keď sa v školách spomenie LGBT, ale rasistické učiteľky sú ok🤣 tupé zaostalé Slovensko

adrianap83
9. apr 2022

Posunúť to vyššie, nie len riaditeľka.
Učiteľ je zodpovedný za svoje mravné správanie aj mimo školy. Tak to bolo vždy. Niekedy si v súkromí povedali svoje, ok. Lenže si treba uvedomiť, že sociálne siete už nie sú súkromie! Žiaci si to čítajú, ovplyvňuje ich to, či sa budeme tváriť že nie?

zuzliq
9. apr 2022

@oli18 upozorniť kompetentné orgány na takýto príspevok nie je udávanie. Je to normálne občianske chovanie. Tak ako upozorniť na trestný čin, či korupciu nie je udávanie. Ak by sme všetci trvali na dodržiavaní zákonov za každých okolností, žilo by sa nám omnoho lepšie.

baskustek
9. apr 2022

@sparrows ale pred to spomenula "napisala niečo v tom zmysle" to považujem za neúplnú informáciu, preto som napísala, nech ju presne cituje a netrhá z kontextu, lebo toto môžu byť pokojne slová autorky a mohla to napísať úplne inak

andreafa
9. apr 2022

Akoze verim ti, ale mne sa nechce verit, ze by ta ucitelka bola tak sprosta a toto verejne zdielala. Ved si musi byt vedoma nasledkov 🤔🤦‍♀️

akbara77
9. apr 2022

Skus tu dat ten jej komentár a potom tu môžme diskutovať. Inak táto tvoja téma, stoji za prd

sparrows
9. apr 2022

@baskustek asi to nemohla napísať úplne inak, keď to Facebook zmazal, lebo to porušovalo pravidlá. Očividne to rasistické bolo

mimka1402
9. apr 2022

@bimbambom Autorka napísala co tam bolo. Takže čo ešte viac?

daniela1911
9. apr 2022

Z niektorých komentárov mi je až do plaču…
Tak ako sa to ukázalo pri covide, vojne a vidíme to v každodennom živote, všetci sa bili za demokraciu, a všetci chcú využívať len jej profit, ale demokracia je o niečom inom. Nie len, že ja všetko môžem, a nič nemusím.
Poznám učiteľku, ktorá deti, na začiatku vojny na Ukrajine, strašila, ako sa majú doma rozlúčiť s otcami, lebo čo chvíľa narukujú a prídu Rusi, a tí budú žiť s ich mamami a pod.. išlo o druhákov na ZŠ. Niektoré učiteľky si myslia, že sú nadľudia a spoločnosť ich má nosiť na rukách.
A ohľadom autorkinej otázky. Určite riešiť na VUC a školskej inšpekcii, riaditeľke by som už len oznámila písomne, že čo sa stalo a ako som konala.

mimka1402
9. apr 2022

@zuzitko74 No mne nepríde ok to ani porovnávať. Ja stále verím, že aj psychopati ktorí praju smrť iným hoc aj spomínanej prezidentke budú rieseni. Ale vystrielat ako psov? To nie je o komunizme!
Každý by mal byť trestany ak sa o niekom vyjadruje takto a je mi to jedno či je to učiteľ ci kto.
A nie, upozorňujem na gramaticke chyby aj ľudí s rovnakým názorom. Ale slovo "HAMBA" mi reže oči, až sa na to nedá pozerať.🤦🏽‍♀️
A to nie je o dvojakom metre. Sú chyby a chyby, veď aj ja ich samozrejme robím. Ale som názoru, že ak niekto ide tvrdiť niečo také tak nech si dá záležať na tomto. Pre mňa je proste hanbou napísať to slovo zle.

kikushaa
9. apr 2022

Ucitelka ma verejny fb? Ja by som to riesila s uckou najprv po dobrom by som jej odporucila zrusit ten verejny profil 🤷‍♀️

bluka2
9. apr 2022

Nemôžeš to poslať cez Facebook polícii SR? Majú stránku a toto môže byť potrestané a aj dúfam, že bude. Vďaka, že nie si ignorant...

bluka2
9. apr 2022

@kikushaa toto sa nedá riešiť po dobrom.

nikaeli
9. apr 2022

nik z vás nevie, či je to pravda.. autorka sem nechce dať dôkaz a vy len tak, na základe jej rečí, odsúdite niekoho, koho nepoznáte.. o čo ste lepšie ako možno fiktívna učiteľka??

bimbambom
9. apr 2022

@mimka1402 nie , ona nenapísala presné znenie , to odmietla
Len niečo v zmysle , tak ako to ona vníma
Toto je čisto diskusia na rozprúdenie... Nič viac
Lebo každý dospelý človek vie čo môže urobiť, čo tvrdí aj ona , že chce to posunúť a nemusí šíriť nenávisť na diskusných fórach.
A už je ticho spokojná . Kľudne komentujúce sa aj pobijú ( všeobecne myslené) , hlavne nech to žije ....

vanda323
9. apr 2022

V poslednom čase sa tu rozbehlo nejak veľa tém ohľadom rasizmu, neviem či sa mi to zdá ale mám pocit že niekto ako keby zámerne chcel aby sme sa tu hádali .
Ak sa mýlim ospravedlňujem sa....a k téme načo to riešiš? Nič nevyriešiš nechaj každého prejaviť názor.....mala si konfrontovat hneď v centre diania a nie to nechať byak a písať na koníka čo to bolo rasistické ak sa má niečo dotkne riešim.okamzite

mandarinka555
9. apr 2022

@baskustek Presne tak...neverím jej, že učiteľka toto napísala...to si autorka "upravila" podľa mňa, ako sa jej to hodí...akože niečo v tom zmysle ? Nech napíše presné znenie.

daniela1911
9. apr 2022

@vanda323 prečítaj si aspoň autorkine komentare. Konfrontovala ju, príspevok je zmazaný a učiteľka si vymazala zamestnanie z profilu.
A teraz akože každý si môžeme vyjadriť svoj názor nech je akýkoľvek ? Klamlivý, urážlivý, rasisticky ? Cez deň učiteľka učí naše deti a po 16tej šup vyložiť nohy a na FB písať capiny.

bimbambom
9. apr 2022

@daniela1911 ak je rodič rasista , učí tomu aj dieťa ( hej , to sa naozaj deje) a šíri svoje názory , môže ho učiteľ nahlásiť a dosiahnuť aby toto takéto dieťa takýchto rodičov bolo vzdelávané inde ? Ideálne na mieste kde budú mať všetci rovnaký názor ?
To je len taká úvaha , či to platí aj opačne ....

sisaka
9. apr 2022

Učiteľka napísala niečo o strieľaní deti? 🤔

Mna brzdí to vyjadrenie “niečo v tom zmysle”
Niektorí ľudia dokážu tak prekrútiť slová…
Ako došlo k takémuto vyjadreniu, prečo také kruté slová? Všetko je tak zahmlené, že vážne pochybujem, že učiteľka by niečo také napísala.
Výzvy k strieľaniu ľudí a dokonca detí nie sú určite v poriadku, nech už ide o akúkoľvek farbu pleti, ale mne to jednoducho k učiteľke nesedí. Asi som moc naivná a mám zidealizované predstavy o učitelkach, takže jednoducho tomu nedokážem uveriť.

Osobne nie som udavač, takže aj keď mnohí vykrikovali na FB či iných sieťach vrátane MK, že dúfajú, že neočkovaní skapú na covid a mali by im odmietnuť starostlivosť v nemocnici, alebo by mali byt deportovaní z krajiny, tak som nikoho nenahlasila, ale žijem v multi-kulti krajine, v triedach sú aj černošské deti, ak by toto napísal nejaký učiteľ, som si istá, že do 60 sekúnd by to mal riaditeľ na stole, takže kým by som všetko zvážila a zareagovala učiteľ by už bol vyhodený, tu sa vyhadzuje za menej a ešte by bol povlačeny po všetkých médiách… preto si osobne ani neviem predstaviť, žeby niekto niečo také napísal, či už učiteľ, alebo hocikto iný

mimka1402
9. apr 2022

@bimbambom Samozrejme, ale bohužiaľ viem ako sa vedia učitelia vyjadrovať a fakt niekedy IQ tykve.
A aj nenávistne prejavy som si sama osobitne zažila.
Aj na fb vidím svojich bývalých učiteľov písať tak hrozné veci, že nechápem ako to môže s deťmi.
Preto verím, že ak napísala učiteľka niečo o strielani iných, či iný nenávistny prejav hoc je.to o hocikom. Mala by takáto osoba ako aj iní, vedieť kde sú hranice.
Ale ja som typ, ktorý nedokáže takéto niečo vypustiť ani v hneve...
Ale ak má printscreen a je to tak ako autorka tvrdí tak nech to pošle na vyššie miesta, ktoré uznaju lepšie za vhodné ako to naozaj je.
Ak autorka zveličuje tak určite sa nik tým zaoberať nebude

oli18
Autor odpoveď zmazal
andreafa
9. apr 2022

@sisaka a zase sa neockovany ozyva, ze nikoho neohlasil..vies, ja som sa stretla s nenavistnymi prejavmi voci ockovanym. Ze zdochneme do 2 rokov a nase deti tiez 🤮🤦‍♀️

bimbambom
9. apr 2022

@mimka1402 ja súhlasím , ale zas .... Ak rodič je rasista a vystrieľal by , znamená to , že nemôže byť dobrý rodič , dobrý zamestnanec a pod ?
Je to hrozné, to bez debaty nikoho sa nezastávam , ale každá minca má dve strany .
Na jednej strane učiteľ zo seba robí nadčloveka , ale na druhej strane sa má ako nadčlovek správať minimálne aspoň čo sa morálky týka
Ak nadávam doma , v aute ... Neznamená to , že nadávam aj pred deťmi alebo iným ....

daniela1911
9. apr 2022

@bimbambom fašizmus a hoaxy sú trestné, a učiteľka má možnosť zasiahnuť. Tak ako by to nemal nechať tak, žiaden človek.
Keď každý mávneme rukou a povieme si, že je sloboda vyjadrovania, tak to bude len horšie.

sisaka
9. apr 2022

@andreafa a ako tvoja poznámka súvisí s témou? Ja píšem, že nepatrím k udavačom a uviedla som príklad. Ty sa mi snažíš dokázať čo? Že nie si udavač a tiež nenahlasuješ? Super, gratulujem.

Či tvoja pointa je, že ty si tá Chuderka zaočkovaná, čo je pod tlakom? Pokial viem, všetkým očkovanym sa tlieskalo, lebo to sú tí poslušní, čo si nechaju pichnúť hocijaký experimentálny liek bez odvravania, takze sa vám gratulovalo všade vrátane médií a získali ste za to privilégiá, takže o nejakom utláčaní a znevýhodňovaní menšiny nemôže byt ani reč. Tú smrť vám pravdepodobne nikto neprial, to bolo varovanie.