Pani učiteľky, ako by ste ohodnotili práce žiakov na 1. stupni?
Potrebovala by som poradiť, ako je to s ohodnotením práce žiakov. Pripájam konkrétne dve práce žiakov, známky som vymazala, aby ste neboli ovplyvňované, nechcem to zatiaľ nijako riešiť /keď tak, tak len zvýšeným trenovaním matematiky/, len ma zaujíma názor nezainteresovanej osoby. Prvá foto bude zadanie z učebnice, druhé dve fotky sú riešenia žiakov, ako by ste ich ohodnotili? Môžete aj súkromne do správy, potrebujem len triezvy pohľad.

@lula313 ved jasne
vďaka za názory, prvá známka bola 2, druhá 4
len som chcela vedieť postup alebo princíp hodnotenia
Ktora praca patri tvojmu dietatu?
Spodný celý zlý, žiak to vôbec nepochopil. Pri tom prvom mi chýba najprv spočítanie žiakov školy a až potom odratanie siedmich co odišli. Úplne dobre nie je ani prvý.
Teraz som prečítala aj to hodnotenie. Podľa mňa sú známky adekvátne nakoľko prvý žiak tiež nepochopil, že žiakov treba najprv scitat a potom odratat tých čo odišli. Druhý je celý zlý, takže tiež adekvátne.
Synove bolo to druhé, čiže za 4, ešte raz ďakujem všetkým za názory.
Mna by este zaujimalo, ci ziaci zadanie videli v knihe alebo im bolo diktovane. Ak to videli, v zadani maju aj napisany vzor zapisu, cize 1- v ziadnom pripade, hoci chapem, ze je to demotivacnw ale nebolo by to spravodlive.
tam naozaj ide aj o citanie s porozumenim a celkove pochopenie ulohy- a zo absentuje aj v prvom, aj v druhom pripade. to nemusi byt (a casto teda ani nie je )chyba ziaka. ale chyba vyucujuceho, resp. systemu, ako je nase vyucovanie nastavene.
a dobry priprc - ak videli zadanie v knihe, tak maju aj navod na spravny postup ...
@adkoalauri ako môže dostať 1 keď to mal zlé vyrátané...
trafila som sa.... bodaj by nie, však pri tých mojich deťoch som už prišla nato ako sa známkuje...😉
@izabela333 určite nie, zápis mal spraviť každý sám...
Pod tým číslom úlohy je napísaný aj vzorec výpočtu (a+b)-c. Takže treba aj to použiť. Slovná úloha je najmä o porozumení.
Ako ucitelka by som prvemu ziakovi dala urcite 1. Super myslenie a to je dolezite. Postupne sa nauci aj spravne zapisat rovnosti. Druhy ziak tiez neurobil az taku velku chybu, proste zabudol na druhu skupinu deti. Treba brat ohlad aj na snahu a na to, ze su to male deti ( ak sa bavime o prvostupniaroch). Ja by som kludne motivacne dala 2. 😉
Pre mňa je zaujímavé, že zrejme nie sú vedení použiť nápovedu. (a+b) - c.
Praveze to pochopil po svojom - no uzasne. Odstahovalo sa 7 ziakov, nie ziaciek. Skoda, ze sa neprihliada na individualitu kazdeho ziaka 😕 mne tiez v skole vsetko vychadzalo inak ako malo..
Podla mna je to zadanie nestastne napisane pretoze sa tam spominaju chlapci a dievcata a potom dalej je termin ziak ktory mozu deti pochopit tak ze oznacuje studentov muzskeho rodu ( a uprimne sa im.ani nedivim) a toto presne sa stalo tomu druhemu- si myslel ze sa pytaju kolko ziakov-chlapcov ma skola na konci roku a na tuto otazku odpovedal spravne.
@deti95060810 co mal zle vyratane?Nie je vysledok spravny?
@denisas geniovia su zvacsa na ZS nepochopeni, budeme o nom pocut az neskor 😀
@zzkmetova a to je jedna chyba skolstva...skatulkovat deti..ty si nanapisal spravny postup a ty nie...vies existuju aj deti, ktore to vrdia vypocitat z hlavy...a nepotrebuju zapis alebo si to zapisu podla svojej logiky...kto povedal, ze zrovna zapis aky sa uci na skole je spravny?...priklad...manzel studoval elektrotechnicku fakultu...ide vypocty, o ktorych sa tu mnohym ani len nesniva...vypocital priklad, ktoreho vypocet mu zabral 1 a4 inym sposobom ako prednasajuci...dostal za A a dokonca ustnu pochvalu pre celym kruzkom...lebo rozmyslal inak ako prednasajuci a napriek tomu to bolo spravne
@denisas matika je úplne v pohode na ZŠ...horiše je to so slovenčinou a literatúrou - tam toho navymýšľali strááášne veľa....
@deti95060810 preco 2?...keby zadanie znelo x chlapcov a y dievcat...zo vsetkych ziakov sa odstahovalo spolu 7 deti, tak by bol priklad zadany spravne.. tento priklad je zle zadany...pretoze ziak mohol vychadzat z toho, ze odislo 7 chlapcov a nikde nie je napisane, ze ti, ktory odisli bola skupina dievcat a chlapcov...ja si myslim, ze matematika je presna veda a teda aj zadania maju byt presne...a toto zadanie presne nie je ani nahodou...

@lula313 1- neexistuje