Piataci musia mať v škole respitátor
Moje deti od zajtra nastupujú do školy. Otestovaní, deti, rodičia, ok beriem. A práve nám piplo na EDUPAGE že musia mať celý čas respiratory. Som z toho zdesená. Keďže by ten respirator sa aj podľa návodu mal vymeniť po 30 minútach. Sú 5 taci. Ako to máte vy, ak vám otvorili školy?
Jedná česká firma vyraba samisterilizacne respiratori rôzne veľkosti 2ks stoja kolo 16eur ale týždeň v kuse môžeš používať jeden
Treba vystrihnut vnutornu cast a urobit dierky je to zarazajuce, ze sa tu nieco take deje. Who neodporuca ani masky do 12 rokov veku deti je to na ich stranke...čchcu nam zabit deti.
Ja mám dosť mať respirator aj pol hoďku v obchode. Nejde o to koľko ich potrebujú a aké ale, že nebudú mať dosť kyslíka a uc sa, premýšľať a pocuvaj na hodine. Nejedna sa len o hodiny ale aj prestávky atď.....to majú mať celý čas zakryté dýchacie cesty a učitelia tiež? Čo sa teraz učitelia nebúria, kde sú peticie....hmmm. Dajú to dole až na obede?
@ovaaa nikomu nic nevadi, dnes skolaboval moderator v ta3 v priamom prenose z respiratora z nedostatku kyslika..toto chcu pre nase deti?
@lemra nejde len o to ale presne, o to udychanie.
@renatka100 idem to kuknúť ako to je riešené. Dali nám v piatok večer vedieť, že v pondelok idú.
To kde môžu ísť piataci do školy?
@renatka100 ako vies, ze z nedostatku kyslika? Mozno to malo ine priciny, kto vie? 🤷♀️ Mne sa paradoxne v respiratore dycha lepsie ako v rusku, ale oboje je 👎 Obdivujem personal v nemocniciach i vsetkych inde, co pracuju v nich. Pre deti v nom vydrzat bude iste neprijemne, ale myslim, ze je naivne si mysliet, ze deti pustia spat do skol bez respiratorov ci rusok.
@evamarek77 okres Námestovo celý druhý stupen
Mojim deťom (a mne tiež) sa v respiratore dycha lepšie ako v normálnom rusku (moji do školy nechodia ale ak sme šli k dr alebo niekam nevyhnutne dovnútra vždy mali respirator) je dostatočne ďaleko od nosa a tak sa v ňom dýcha lepšie..
Len teda chcem podotknúť, že respirator sa môže používať MAX 8 hodín určite nie 30minut.. dá sa to ľahko vygooglit..
A kto o tom rozhodol, že môže ísť celý druhý stupeň celý do školy v Námestove? Veď majú dovolené len žiaci druhého stupňa, ktorí sa nemôžu zúčastňovať z domu online vyučovania, aj to po 5 v skupinke. Respirátor je povinný na druhom stupni pre žiakov a pre všetkých učiteľov, majú ho aj niektoré deti na prvom, dá sa v tom vydržať, niektorých bolí hlava
nedat do skoly za takychto podmienok
@miskajerry schválil ruvz Dolný kubin
@cocolino234 preco potom who neodporuca ruska a vobec uz respiratory pre deti do 12 rokov? Vymyslaju si?
Tieto respiratory nie su urcene na tento ucel...treba si precitat, co vlastne clovek vdychuje...je ine to mat 10 min na tvari a ine cely den, hlavne u dietata...treba sa zobudit...
Mozno niekomu pomoze precitat si tie smutne pribehy tu https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/prisli-ste-aj-vy-o-blizkeho-kvoli-koronavirusu/
Potom si mozno daktori uvedomia, ze tie respiratory tu nie su iba pre srandu... mne nastastie na covid zomrel “iba” bratranec. Vsetky tie cisla v statistikach su niekoho milovani pribuzni a bohuzial, moze to byt aj dieta. V tomto je covid nevyspytatelny.
Tak to potom musel za posledný rok personál v nemocnici a hlavne na covid odd pekne osprostiet a preriedit sa, keďže respirátory uberajú kyslík 🤦♀️😂😂😂 a zabíjajú asi mozgové bunky. Myslim, že tých 5-6h pocas ktorých deti sedia a vynakladajú minimálnu aktivitu je 💩 oproti zdravotníkom, predavačkam, ľuďom vo fabrikách.. 🤦♀️
To chápem aj mne vadí respirator aj materiál z akého je vyrobený a preto som písala o tom českom bo určite lepšie ako z číny ak ich teda musia mať alebo ich nechať doma.
moje deti sú na prvom stupni a majú obaja respirátor. majú 4 hodiny z toho jednu sú na vzduchu a po obede idú zasa na vzduch.. nevidím v tom žiaden problém, že ich majú. Chránia sa a chránia aj druhých. na výmenu majú po vyučovaní na školský dvoj látkové rúška. doma mám polymérovú dezinfekciu, ktorou im prestriekam vnútro aj zvonka a nechám ich na záhrade preschnúť a vyvetrať na šnúre. týmto ošetrovaním respirátorov majú jeden na dva dni. 🙂
Ja všade obhajujem opatrenia, zvládnem aj rúško ale verte mi, že sú ľudia, ktorým sa veľmi zle dýcha v respirátore.Ja ho konkrétne musím striedať s rúškom, nasadzuje si ho až pred vstupom do obchodu. Už sa mi dokonca stalo, že mi v ňom bolo zle. O tom, ako to ťahá uši ani nehovorím, môj muž v tom je aj 14 hodín, fakt nechápem, ako to zvláda. Ale sám hovorí, že ma kolegyne, ktoré to proste nedávajú. Vždy som krútila očami ako nemozu ľudia dýchať v rúšku ale poviem vám tie respirátory dajú aj mne zabrať. Neviem si predstaviť fungovať v tom škole. Naozaj nie.
@renatka100 nedalo mi a pozrela som WHO. Od 5 rokov ruska odporucaju - za akych okolnosti, si uz precitaj sama https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-ch...
Deti maju 6 a 8 rokov, obaja maju na vyucovani respirator. Na poobedie, ked su na skolskom dvore, maju latkove rusko. Vobec sa nestazuju, v pohode ho tych 4-5 hodin maju. Stale lepsie ako sediet doma a cumiet do pocitaca cele doobedie.

Tak im nabal 10ks a budu si menit. Na druhy den tych istych 10. Videla som nejake navody na dezinfekciu a opakovane pouzitie.
Vela veci je teraz na nic..... A tak aj uvidia deti zajtra, co sa ako vyzaduje v praxi vs na papoeri