Pomoc s matikou pre dcéru
Potrebujem pomoc s matikou pre dcéru,ja si vôbec nepamätám že sme niečo takéto preberali v škole.Pridam fotky,ako to vyrátať ?Pýtam sa dcéry ona nevie

ono je aj smutné, keď niekto nazve kravami užívateľky, ktoré sa divia tomu, že niekto nevie, koľko minút je pol hodiny a snažia sa mu otvoriť oči, že to nie sú zlomky, ale bežná súčasť života........
@aduskatt Ako viete,že autorka nevedela koľko je pol hodiny v zlomkoch ?
Tie premúdrelé matky sa toho chytili,aby ju mohli urážať,to je celé.
Ona normálne poslala fotku s príkladmi a niektoré jej predsa poradili a nemali blbé reči.
Ony môžu druhé ženy osočovať a vysmievať sa z nich a keď im ktosi povie na rovinu,to sa im už nepáči. Mali by si vstúpiť do svedomia,ak vôbec nejaké majú a správať sa ľudsky.
Veď je to v zadaní.....pozri si..... hneď prvé - koľko minút je 1/2 hodiny - to je príklad na otázku pre užívateľky s argumentom, že nevie zlomky? To nemôžeš myslieť vážne?
@aduskatt Tieto áno,ale proste autorka to nevedela vypočítať a priznám sa,že ani ja.
Matika mi nikdy nešla,čo potrebujem,to si vypočítam na kalkulačke a basta.
Žiadne zložité počty. Ako jedna užívateľka v inej diskusii napísala,že takú matiku,ako sa učia naše deti nikde inde neučia vo svete a má pravdu. V zahraničí reformovali viackrát školstvo a my máme akúsi novú reformu školstva. Silno pochybujem o tom,že sa budú učiť ľahšiu matiku.
Zbytočne zaťažujú deti a oberajú ich o detstvo.
Ja si myslím,že by sa mali učiť jednoduchšiu matiku,nie počítať rovnice.
@daria337 No, tak schvalne, aku inu matiku maju v zahranici?
@dskjhfdlkdjhl Ľahšiu,nepočítajú zložité príklady,ako naše deti.
Ja som tie príklady nevidela,ale všade som sa dočítala,že majú iné osnovy.
Iba na Slovensku musíme byť sto rokov za opicami,ako vo všetkom.
No jo, ľahšiu a potom niekto neviem, koľko minút je pätina z hodiny, alebo 24/12 .....hlavne že sme za opicami......
@daria337 No, nemas vobec pravdu, ale zbytocne by som ti to tu vysvetlovala, lebo by si aj tak neverila. Sto rokov za opicami budeme, ak budeme tolerovat take nazory, ze zlomky su vysoka matematika a nie su v zivote nikde potrebne a uspokojime sa s tym, ze aj bedna gitu bude mudrejsia😉
čo je ťažké na tom, koľko je 1/2 júna, keď jún má 30 dní.....
@aduskatt Vsetko je tazke, treba sa len pekne usmievat, potom sa aj slnko zacne tocit okolo nas😉
@dskjhfdlkdjhl ja vcelku pochopím, že ľudia z fleku nevypočítajú Diskriminant v kvadratickej rovnici a chápem, že toto je v živote asi tak 99,999998% ľuďom v praxi nanič....ale nevedieť toto zadanie - no sorry...
@aduskatt ja by som este pochopila, ze to nevedia, ale nechapem, ze sa krutia ako pes okolo chvosta a neustale tvrdia, ze to nevadi, ze aj tak su inteligentni a kto to vie, ten musi byt skaredy😀
@dskjhfdlkdjhl aha, to až takto? No nevadí, na miss sa nechystám. A dokonca viem aj ten diskriminant🙂)))))) tak asi by som nemala ani vyliezať z domu (inak teda - v profile mám foto starú mesiac, možeš posúdiť🙂))))))
@aduskatt Ja si budem musiet kupit masku, matika je moj denny chlebik, ja musim byt skareda ako noc😝
@dskjhfdlkdjhl kedysi som sa tiež venovala matematike, dnes už síce niečomu úplne inému, ale pamätám si dosť - aspoň myslím
@daria337 kvadraticke rovnicu su ucivo SS a teda aj diskriminant. Zrejme si si na matike lakovala nechty, ale to nevadi, nemusis to vediet, to nie je pre take "mentalistky" ako si Ty.
@aduskatt no ale to si ako predstavuješ? Pekná, matiku vieš ,tvorivá si a ešte aj pečieš 😃 a diskriminant poznáš.... @daria337 ale takéto zlomky naozaj používaš v živote bežné, pol hodiny, osmina pizze, štvrťové noty... to je bežné fungovanie, nie ťažká matematika. A čo sa týka iných krajín, školstvo je veľmi rozdielne. Niekde sú omnoho vyššie nároky na deti ako u nás.
@bashawelle díky za lichotky🙂)) už pečiem len doma, nemám na to čas popri práci🙂)
Rada by som vedela,že koľko máte rokov ? Pretože to tu absolútne nemá úroveň.
Čo to tu splietate o škaredosti ? Viem,že som sa chválila,že som pekná,ale dosť trápne a odveci na to stále poukazovať. Také pubertálne reči a narážky.
@dskjhfdlkdjhl Lak som prvýkrát použila až v práci,na strednej som sa ani nemaľovala,ale nevadí. Zas urážka,že som mentalista. Tak teda ďakujem za "kompliment".
@daria337 Ten lak tam bol nepodstatny, ale evidentne citat s porozumenim Ta tiez nenaucili, co tu uz ale nikoho neprekvapuje😉 A pytala si sa na vek, tak ja mam tolko, kolko Ty budes mat o 18 rokov😉
@daria337 Nuz moj partner uci deti z Ciny a Juznej Korey. Ich matika je ovela tazsie ako u nas. Je Ir a takisto tam maju tazsiu matiku. Takze kedze nevies o matike vobec nic, radsej sa nevyjadruj k jej urovni v inych statoch.
Ta domaca su elementarne zlomky ucivo 5. rocnika ZS.
Nie je to ani ucivo strednej skoly, ani vyssich rocnikov zakladnej skoly. Je to ucivo pri 10-11 rocne deti. Lepsie mlcat. Syn to mal 2 roky dozadu, ale ak neveris, nech sa paci

@daria337 Este smutnejsia, ked si mylia pricinu a dosledok😉