icon

Pomoc s matikou pre dcéru

5. okt 2022

Potrebujem pomoc s matikou pre dcéru,ja si vôbec nepamätám že sme niečo takéto preberali v škole.Pridam fotky,ako to vyrátať ?Pýtam sa dcéry ona nevie

Pomoc s matikou pre dcéruPomoc s matikou pre dcéru
Strana
z9
mircalla
29. mar 2023

@daria337 Mna skor mrzi, ze na Slovensku je tolko ludi, ktori neovladaju ucivo 5. rocnika napriklad ty. To je dost otrasna vizitka. Pre teba mozno prehnane naroky, pre vacsinu zakladne vedomosti.
Vidim, ze si sa teraz chytila Korey, ale o tom sa predsa nebavime. Bavime sa o tom, ze zial vela ludi nedava ani lahke zlonky. Co je hanba. Napriklad ty. To je proste fakt a nic viac. Takze tu zbytocne netaraj o prehnanych narokoch.

Samozrejme, ze link nemas, to si ani nemusela pisat. Proste trepes.

@guiseppinka Podla nej tu tazsiu matiku tam neberu, to len u nas.

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@daria337 No, ja som napr. v USA bola a mam tam aj skusenosti s vyukou matematiky. Ty mas tiez osobnu skusenost? Ty vies vobec, ake osnovy su na Slovensku?

daria337
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl Nikto nikomu nič nenalieva,neviete argumentovať tak hovoríte takéto nezmysly. V Amerike majú na rozdiel od nás kvalitných učitelov matiky,ktorí radi učia tento predmet a žiaci majú dobré výsledky. Netrápia sa s matikou tak,ako naši žiaci.
Zaujímavé,že v tom rebríčku nie je Rusko. Nezdá sa mi,že by tam bolo kvalitné školstvo.

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@daria337 Ten rebricek tam nebol cely, uz Ti to vysvetlovala @mircalla, vzala len vyrez rebricka, prvych 10 miest.
Keby si vedela citat, tak by si pochopila aj tie argumenty, ale bohuzial, nejako to viazne. Ked chces vediet ako vyzera napr. matematika v Anglicku, tak zbehni na nejaky biling. gympel a pozicaj si anglicku ucebnicu matematiky. A potom si to porovnaj s nasimi ucebnicami a mozno potom pochopis, ze tu pises strasne sprostosti a len zo slusnosti sme Ta este neposlali niekde😉

daria337
29. mar 2023

@mircalla Ja som Južnú Kóreu spomínala z toho dôvodu,lebo som sa dozvedela,aké ťažké to tam deti majú ohľadom učenia a aby som porovnala so Slovenskom.

daria337
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl V Anglicku majú prepacovaný školský systém,nie,ako u nás a nemusím sa chváliť,že som bola v Anglicku.

bashawelle
29. mar 2023

Toto musí byť trolling. Prosím.

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@daria337 a aj si tam ucila?

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@bashawelle obavam sa, ze to je troll, ktory nevie, ze je troll😝

miskakyska
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl ja myslím, že otázku položila ona z iného profilu, keď tu tak naraz vyletela,ako veľká voda.. anonym je ticho

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@miskakyska tiez mi to uz napadlo😉

guiseppinka
29. mar 2023

@miskakyska anonym sa to pytal v oktobri. Uz vtedy ma diskusia sokovala, teraz este viac🙈
@mircalla jasne, vsade kvalitnych ucitelov a AKTIVNE, TVRDO A SAMOSTATNE SA UCIACE deti, ktore vsetkemu hned rozumeju... Alebo maju len peckove lieviky a deckam to lezie samo do hlavy... 🙄🙈🙏😂😂😂😂

Ale musim priznat, ze ked sa mi raz dostala do ruky kniha priprava na maturitu z matiky pre dospelych a rozpravala som sa s tou pani, tak som cumela ako puk... V knihe vsetko, pomaly od 1+1, cez podobnost trojuholnikov, goniometria, geometria, rovnice, nerovnice, funkcie, derivacie, integraly (asi 200 strankva kniha). Kratke vysvetlenie, par prikladov, pouzitie v praxi (to sa mi lubilo) a koniec... Akoze neviem ako prebieha vyucba, ale teda pani mala skoncenu zdravotku, vek okolo max 40 rokov a vravela, ze podobnost trojuholnikov jej nic nehovori, ze to videla teraz 1x... Skoro mi vypadli oci... Ale tak hold... Niekedy sa zamyslam nad tym, ako je mozne, ze dosahuju take vysledky, ked sama vidim, ze v rakusku sa ani nie, ze kasle, ale serie na vzdelanie (vacsina ludi) a uroven zakladneho skolstva povazujem za dost slabu... A to ma moja dcera stastie na vzdelane a dobre ucitelky...

miskakyska
29. mar 2023

@guiseppinka jaaj..fakt..bože🤣🤣🤣 nevšimla som si ten detail..

qetka
29. mar 2023

@bashawelle uz nad tym rozmyslam od vcera, ale davam 60:40 na to, ze je pripecena a nie trol. A ked je niekto az takto velmi pripeceny, tak na to nema ako prist. Proste tak, ako nevie co je 1/2 hodiny, tak nepochopi ani toto. Rozum nie je obocie…
Mysli si, ze je to v poriadku tak, ako to vidi ona. Nechape, preco nie je oblubena v kolektive, preco nema kamaratky, priatela. Problem je v tych ostatnych, v tom, ze sa nepcha nikomu do riti. Tiez stale dokola opakuje, ako su tieto veci nepotrebne, ani toto nevie pochopit, ze je to fakt, ze kazdy pouziva 1/2, 3/4 hodiny. Ohana sa tu skolstvom v zahranici, s ktorym ma skusenost presne 0,0. A este napise, ze ma dobre srdce a aka je dobra dusicka a pritom tu najskor vynadala zenam do krav.
Vaetky tu snivame presne o takejto kamoske, alebo kolegyni 😉

“Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké... To samé platí, když je někdo debil.”

kvetinka75
30. mar 2023

@daria337 vysoká škola ti nezaručí že človek bude inteligentný a seriozny. Dnes vysokú školu môže mať hocikto

miskakyska
30. mar 2023

@kvetinka75 to sa veľmi mýliš 😁hoci kto určite nie..je to drina..toto som si hovorila, kým mi dcéra na ňu nešla..ja nemám,ty zrejme tiež..ono toto hovoria, že diplom získa každý debil len tí čo výšku nemajú,lebo nevedia čo to stojí úsila a snahy...

kvetinka75
30. mar 2023

@miskakyska záleží na akú školu chodíš. Sú výšky, kde si titul v podstate kúpiš. Kto študuje niečo ťažšie, ten sa nadrie.

mircalla
30. mar 2023

@qetka Ano, tiez sa skor priklanam k tej pripecenosti

kvetinka75
30. mar 2023

@qetka inak k tým ručičkovým hodinkách. Sú ľudia, ktorí ich ozaj nepoznajú. Iba digitálne. A to osobne poznám takých.

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
denisah6
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
30. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl ale veď aj vo vláde máme takých, ktorí nevedia koľko je DPHčka. Ktožvie či vie koľko je 2/3 hrnčeka. Lebo aj v receptoch sa takto niekedy uvádza. A to ma doviedlo k tomu, že už viem, prečo niektoré ženy nepečú. 😉
Inak kamarátka keď robí výberové do firmy, tak až s úžasom pozerá, že veľa ľudí - mladých, nevie vyrátať DPH. Dostane nákupnú cenu a nevedia, čo ďalej. A raz sa jej kolegyňa sťažovala, že svokra varí zo starých surovín p o záruke. Vybrala niečo z mrazáku, už neviem čo to bolo a tam výrobok už po záruke. Tak svokre povedala svoje a kopu vecí jej povyhadzovala. 😂. ČLovek niekedy nevie, či sa má smiať, alebo plakať. A keď jej vysvetľovala, že to je akoby konzervovanie mrazením, že odkiaľ to má ona vedieť, nemá potravinársku školu

bashawelle
30. mar 2023

@kvetinka75 no tak mam nápad, čo určite prerazi na trhu - hrnček/odmerka na pečenie, kde budú okrem ml a gramov aj zlomky, koľko z objemu hrnčeka to je. Možno pomôže 😃

guiseppinka
30. mar 2023

@kvetinka75 vidis, mozno preto je tu aj tolko otazok, ze peciem presne podla receptu a cesto je zle, kde robim chybu...
@denisah6 toto som mala aj ja v jednej vzdelavacke. Dochadzka sa pisa presne takto 30 min bolo 0:30... Aj ked som vravela, ze pri zapise sa pocita v 10sustave a zapisuje sa to ako 0,5, tak oni to zapisovali v 60tkovej a teda 0,3... Podotykam sefovia mali obaja vysku...

kvetinka75
30. mar 2023

@bashawelle no áno, super nápad. Ale musíš tam potom aj nakresliť ten hrnček s čiarami, kde sa tá konkrétna miera na hrnčeku nachádza
@guiseppinka tak záhada je vyriešená

Strana
z9