icon

Pomoc s prácou na PC

yvoneta
15. sep 2021

Ahojte 🙂, prosím Vás o radu. Dcéra má vypracovať na počítači prezentáciu na hudobnú výchovu o vybranom spevákovi, kde k textu treba priložiť obrázky k téme a takisto odkazy na prehriatie zopár pesničiek.
Problém je v tom, že jej s tým neviem poradiť a nemám šajnu, ako sa to robí, aký program je na to vhodný...
Prezentácia by mala mať viac strán a do školy by to mali priniesť na USB. Poradíte prosím ako na to? 🙏 Ďakujem!

evamea
15. sep 2021

PowerPoint. 🙂

1sally12
15. sep 2021

Normálne v powerpointe. Napíše text, pridá obrázky, nejaké linky na pesničky napr. Youtube.

kate211
Autor odpoveď zmazal
mpg
15. sep 2021

Ale to ich v škole mali najprv naučiť a potom dať podobnú úlohu.

patka06
15. sep 2021

Musí použiť Powerpoint, učili sa ho používať na informatike?

ofzuza
15. sep 2021

Nemusi byt vylozene powerpoint, moze byt hocaky iny editor na prezentacie. Podla toho, co mate doma. Nie je to zlozite. Taku jednoduchu spravi intuitivne.

yvoneta
autor
15. sep 2021

@ofzuza môže to byť aj vo worde? Dík

yvoneta
autor
15. sep 2021

@patka06 nie neučili a moja pc gramotnosť je slabá, nepracujem s pc

ofzuza
15. sep 2021

@yvoneta takze mate doma ms office balik, ano? V tom pripade tam budete mat aj powerpoint.

yvoneta
autor
15. sep 2021

@mpg to je tak, keď učitelia medzi sebou neriešia a nechajú na rodičov. Len nie každá domácnosť je počítačovo vybavená a ja tiež nepracujem s PC, takže to neviem.

yvoneta
autor
15. sep 2021

@evamea
@1sally12
@kate211 neviem, či PowerPoint má vôbec v pc. Ak nie, je iná možnosť? Ďakujem

1sally12
15. sep 2021

@yvoneta PowerPoint by mal byť súčasťou balíka Office, rovnako ako Word, Excel...
Inak neviem v čom by sa dala ešte urobiť prezentácia...

kate211
Autor odpoveď zmazal
yvoneta
autor
15. sep 2021

@1sally12
@kate211 skušali sme teraz vo worde, lebo nevieme, či má v PC aj PowerPoint, lebo to nám tam niekto inštaloval tak podomácky, ja sa v tom nevyznám 😞. Takže zatiaľ jej obrázky išli vložiť, to vie, len nevie ďalej, ako vložiť link na hudbu. Ďakujem! 🙏

patka06
15. sep 2021

@yvoneta ak má Word určite má aj Powerpoint, sú to programy v jednom balíku a pracuje sa s nimi veľmi podobne
Do ktorej triedy dcéra chodí? U nás sa Powerpoint učili v 6stej a až potom dostávali takéto projekty

1sally12
15. sep 2021

@yvoneta normálne nech skopíruje link z youtube🤷‍♀️

yvoneta
autor
15. sep 2021

@1sally12 aký je postup prosím. Lebo skopírovať sa mi podarilo, ale nešiel rozkliknúť a prehrať.

yvoneta
autor
15. sep 2021

@patka06 je čerstvá siedmačka, tu narážame práve na problém, že deti nechodili do školy, informatika sa nevyučovala a zrejme pani učiteľka teraz tomu neprispôsobuje úlohy a berie to tak, akoby sa to v škole učili. No co už, aspoň sa niečo aj ja takto naučím 🙂, už sa nerozčulujem nad covid dôsledkami v škole, lebo táto situácia nás bude ešte dlho dobiehať, len ma vždy prekvapí, kde všade sa to odzrkadľuje.

1sally12
15. sep 2021

@yvoneta treba dať na konci linku enter, následne ho vysvieti a malo by ísť na neho kliknúť

yvoneta
autor
15. sep 2021

Ďakujem Vám všetkým za rady a pomoc, budeme skúšať a snáď sa nám podarí niečo vypracovať, možno vás tu budem ešte potrebovať. 🌹💗🍀

pietra
15. sep 2021

@yvoneta v 6. rocniku sa mali ucit pracovat s powerpointom. Ak ste na online vyucovanie pouzivali teams, rovnake prihlasovacie udaje funguju aj na www.office.com a tam je aj powerpoint.
Cez distancne nemavali informatiku online? Lebo inak je to pekne svinstvo, ak rok nemali informatiku a odrazu od nich chcu veci, ktore sa neucili

yvoneta
autor
16. sep 2021

@pietra nie, nemali informatiku. Možno by sme na to aj logicky prišli, ako s tým popracovať, len jediné, čo má v laptope, je Word. Dá sa to urobiť aj vo worde? Obrázok jej išiel pridať, len hudbu nechcelo prehrať, tak neviem, či sme niečo zle spravili, alebo to proste vo worde nejde. A neviem, ako vytvoriť jednotlivé strany prezentácie. Cez dištančné bola na zoome. Ďakujem

pietra
16. sep 2021

@yvoneta word nie je určený na prezentácie, tam jednotlivé strany prezentácie neurobíš. Kontaktuj učiteľku. Školy majú prístup k office.com zadarmo. Tak nech vám poskytnú prihlasovacie údaje alebo to robia spolu v škole. Nie je normálne ani to, že neberú do úvahy, že informatiku nemali minulý rok.

yvoneta
autor
17. sep 2021

Podarilo sa mi do PC nainštalovať PowerPoint, tak sa s tým skúsime pohrať.

pietra
17. sep 2021

@yvoneta na youtube nájdeš veľa návodov, ako vytvoriť prezentáciu v powerpointe