Poraďte ako na dieťa, ktoré nechce robiť domáce úlohy ?
Ahojte ženy, potrebujem poradiť. Môj 11 ročný syn robí problémy, keď sa má ísť učiť..robiť úlohy. Koľkokrát ma tak vytočí, som len nervózna..čas uteká a kým začne prejde aj hodina. Strašne to celé naťahuje a pritom keby začal hneď tak to má za chvíľu hotové. Už neviem ako ho inšpirovať ..stále mu vysvetľujeme aké dôležité je sa učiť, robiť si svoje školské povinnosti..zakážeme aj mobil, sladké ..hry.. a už fakt neviem. Máte nejaké tipy ako na takéto deti??
Ďakujem za všetky rady
@moni73 nie su podstatne, to je ptavda, ale su dolezite na to, aby sa dieta dostalo na strednu skolu, ktoru chce....napr.s maturitou
Mám doma to isté, žiaľ tiež som ešte neprišla na to ako ho správne motivovať. Je neskutočne lenivý. Najhoršie, že aj učiteľka mi povie, že má na to mať dobré známky, len je lenivý a je mu to jedno. Niekedy mám sto chutí sa naňho vykašľať a nech sa učí ako chce. Presne sú to len nervy.
@medulienka81 moj je presne 5tak
@h2 presne tak, pôsobil voľakedy tak že je nesamostatny..ale práveže ho vediem k tomu.. aby sám sa učil a robil si tie úlohy. Aj sa mi to podarilo..len ten odpor k tomu kým začne..

@nevludna kazdy ako mysli. ja nepotrebujem doma jednotkara, zivot nie je o jednotkach. ale ked nebude chcet pomahat ani sa ucit, len sediet pri pc lebo ho to bavi a momentalne robi stastnym tak to je ok?