icon

Poraďte ako na dieťa, ktoré nechce robiť domáce úlohy ?

medulienka81
9. dec 2019

Ahojte ženy, potrebujem poradiť. Môj 11 ročný syn robí problémy, keď sa má ísť učiť..robiť úlohy. Koľkokrát ma tak vytočí, som len nervózna..čas uteká a kým začne prejde aj hodina. Strašne to celé naťahuje a pritom keby začal hneď tak to má za chvíľu hotové. Už neviem ako ho inšpirovať ..stále mu vysvetľujeme aké dôležité je sa učiť, robiť si svoje školské povinnosti..zakážeme aj mobil, sladké ..hry.. a už fakt neviem. Máte nejaké tipy ako na takéto deti??
Ďakujem za všetky rady

Strana
z2
tukanec
9. dec 2019

@nevludna kazdy ako mysli. ja nepotrebujem doma jednotkara, zivot nie je o jednotkach. ale ked nebude chcet pomahat ani sa ucit, len sediet pri pc lebo ho to bavi a momentalne robi stastnym tak to je ok?

erikavesela
9. dec 2019

@moni73 nie su podstatne, to je ptavda, ale su dolezite na to, aby sa dieta dostalo na strednu skolu, ktoru chce....napr.s maturitou

martinajurkechova
9. dec 2019

Mám doma to isté, žiaľ tiež som ešte neprišla na to ako ho správne motivovať. Je neskutočne lenivý. Najhoršie, že aj učiteľka mi povie, že má na to mať dobré známky, len je lenivý a je mu to jedno. Niekedy mám sto chutí sa naňho vykašľať a nech sa učí ako chce. Presne sú to len nervy.

hipuska
10. dec 2019

@medulienka81 moj je presne 5tak

hipuska
10. dec 2019

@eliska13 no robi vsetko mozne. Niekedy sedi nad 20 vetami a 45 minut horekuje, ake to je tazke

medulienka81
autor
10. dec 2019

@h2 presne tak, pôsobil voľakedy tak že je nesamostatny..ale práveže ho vediem k tomu.. aby sám sa učil a robil si tie úlohy. Aj sa mi to podarilo..len ten odpor k tomu kým začne..

marca12
11. dec 2019

@moni73 ked sa mu nechce robit ulohy,nechce sa mu ani ucit. Nevies si predstavit,co to je vychovavat take dieta,proste geny. Nikdy som tomu neverila,priznam sa odsudzovala som ludi,ktorym decka prepadali,ze je to vizitka rodica,ale nie vzdy to tak je.

katka0123
27. mar 2021

@nevludna To znie super. Myslim to uprimne. Prosim ta porad, ako to dosiahnut.

Strana
z2