icon

Porovnávanie čísel

alica2202
11. okt 2023

Zeny, mam syna prvaka a dnes zacali preberat porovnavanie cisel < = >. Uz domaca mu robila dost problem, takze zjavne budeme musiet vela trenovat a vysvetlovat. Nejake tipy ako to dietatu vysvetlit, aby to pochopilo? Pouzivali ste nejake pomocky? Vdaka

viestta
11. okt 2023

Gulicky, gombiky, hocijake predmety. Musi pochopit coho je viac a coho menej.
3 zemiaky je viac ako 2, 2 gulicky je menej ako 4

ciernysokol
11. okt 2023

@viestta ja mam pocit,ze ked pridam za hodnotu euro,priklad je o dost rychlejsie vypocitany 😃

qsookie
11. okt 2023

@alica2202 Mne ako decku robil problém rozoznať tie znaky väčší-menší, tak som sa potom naučila, že znak > pichá koncom vždy ten menší počet 😉

ankare
11. okt 2023

@qsookie ja som si tiež takto zvykla pomáhať. Vytvárať si asociácie s niečím 🙂

brendaa
11. okt 2023

@alica2202 ucitelka v triede staršieho syna vysvetlia <> do menšieho pichne.... Tak som to potom vysvetlila aj mladsiemu ked bol prvák

dorotenka333
11. okt 2023

@alica2202 otvorene usta krokodila,ak usta otvori krokodil poriadne,tak sa mu tam zmesti viac...vytvarat asociacie.

levandula7
11. okt 2023

Ja si do dnes pamätám, ako nám pani učiteľka v prvej triede nakreslila na tabuľu kuriatko a sliepočku - kuriatko malo otvorený zobáčik, je menšie, pozdraví prvé a sliepočka zatvorený. A týmto si pomáham doteraz a to mám pomaly tridsať 🤣 skúste si vytvoriť jednak takúto pomôcku + daj mu na stôl počítadlo alebo guľôčky, cukríky, nech fyzicky vidí, v ktorej kôpke je viac.

ewii26
12. okt 2023

Skúste mu vyrobiť pre znázornenie niečo podobné...toto používam v MŠ. Deti chápu,že krokodíl je veľmi hladný a preto chce spapat viac

adkoalauri
12. okt 2023

Kačička zje väčšie číslo, na väčšie číslo má otvorené ústa

alica2202
autor
12. okt 2023

Super! Dakujem vam. Rozmyslala som, ako mu vysvetlit tie znaky > <. S tym krokodilom to dava zmysel aj mne 😃 Pomohli ste 🙂