Potrebný zoznam pre prváčika
Robím si len taký prieskum, nás to čaká až na rok ale som zvedavá čo také potrebuje prváčik? Kľudne mi napíšte váš zoznam aké zošity presne a čo všetko ste kupovali, kľudne aj kde ste kupovali, či objednavate cez internet atď. Ďakujem veľmi pekne 🩷🩷
Kazda skola ma trocha ine veci, ale v skratke veci na telesnu, vytvarnu, taska, peracnik, prezuvky, zosity, obaly, pisacie potreby. Prvy rok cca 150e (bez topanok), dalsie roky uz menej.
@anonym_autor v skole vam daju zoznam. Naco to riesit dopredu jeden rok.
@slavomira236 lebo už sa neviem dočkať 🤣
Školská taška, peračník, dáždnik, fľaša na vodu, box na desiatu, šnúrka na čip, vrecúško na prezuvky, prezuvky, vrecúško na telesnú, dve tričká na telesnú, legíny, tenisky, vrecúško / kufrík na výtvarnú, farbičky, ceruzky, guma, strúhadlo, pero, náplne do pera, malé pravítko, nožničky (2x), vodové farby, štetce (podľa požiadaviek učiteľky), pohárik na vodu (osvedčil sa klasický malý na výživu), lepidlo, handrička na utieranie štetcov, farebné papiere, výkresy A3, výkresy A4, plastelína, voskovky, zošity, obaly na zošity, obaly na učebnice, obal v ktorom nosí všetky knihy a zošity, stojan na knihy (nepovinné, ale u nás využité). U nás bola možnosť, že zošity a výkresy kúpi škola. Ostatné dokúpiš priebežne a tiež podľa zoznamu školy. A zároveň si prichystaj peniaze na úvodné poplatky - obedy, družina…. A potom už len klasika oblečenie a obuv.
@slavomira236 lebo už sa neviem dočkať 🤣
@anonym_autor to uz trosku dost prehanas, ale ok. Hlavne nic nekupuj, ako uz bolo spomenute, kazda skola ma vlastny zoznam.
Pozri na stránku Daffer.sk a tam majú zoznami, je tam skoro všetko, ak by mala škola niečo ešte iné, budú to skôr prkotiny
Ahoj skola dala zoznam a nakupila som online papiernictvo daffer. Platila som cez 100e.
Tasku,peracnik dostala uz skor na narodeniny.
Dopredu kupit jedine tak zaklad - taska, peracnik, veci na tv. Ostatne u nas treba pockat, lebo kazdy rok kupi nieco skola a kazdy rok je to ine. Mam 2 deti na rovnakej skole a kazdemu som dopulovala nieco ine. Lebo raz skola nakupila zosity, raz vodovky a tepmerky, raz krabicu na vytvarnu. Proste zoznam bol rozny.
@anonym_autor taska, peracnik, ak nema skola skrinky tak vrecko na prezuvky a samozrejme prezuvky, vrecko na telesnu a ubor, kratka/dlha verzia, tenisky, niektore pytaju aj hygienicke vrecko - uteracik, krabica/box/kufrik na vytvarnu (vykresy, farebne papiere, vodovky, niekde aj temperky, voskovky sada stetcov, noznice, lepidlo, nadoba na vodu, obrus, handricka). Niekde treba aj snurku na cip a kluce. Do peracnika aspon 2-3 ceruzky c.2, noznice, guma, struhadlo, sada farbiciek, pero nepytaju hned, az niekedy v oktobri. Velke obaly cca 5, ak maju anglictinu od 1.rocnika, ta ma taky divny rozmer ucebnic a pracovnych zositov. Male zosity - vacsina skol ma sadu predpisanych zositov, tie sa vymienaju, ked sa vypisu a potom zavisi od ucitela, kolko zositov potrebuje pomimo. Pouzivaju 512 na pisanie, niektori chcu aj s pomocnymi ciarami, ciaru vies aj narysovat, 513 na matematiku, cisty na geometriu, niekedy aj na prvouku, notovy zosit ako kde, slovnik, plus obaly. Na geometriu potom pravitko, niekde staci 20cm z peracnika, niekde treba dlhsie. A este flasa a desiatovy box. Takze presny zoznam ti neda nikto, lebo vela zavisi od poziadaviek konkretneho ucitela.
Každá škola to má inak.My sme zaplatili na zápise poplatok,ktorý zahŕňa komplet pracovné zošity,klasické zošity,plus výkresy na výtvarnú.A zvyšok je taká klasika,školské potreby,veci na telesnú,na výtvarnú,uterák,prezúvky,hygienické veci si tiež rieši každá učiteľka ako uzná za vhodné,my sa poskladáme a ona podľa potreby dokupuje a dopĺňa.A pero si tiež určí pani učiteľka.Dnes kúpiš všetko na počkanie.Ale chápem,aj ja som sa takto nevedela dočkať 😃.
mozes potreboval kopu vec a mozes potrebovat NIC. Nasa triedna zbierala triedny fond a kupovala VSETKO z toho (okrem toho tak vela zositov sa uz nepouzivalo atd, lebo na vsetko maju pracovne zosity, sady zositov atd predtlacene). Ja som zabezpecila malej len par veci na vytvarnu (obrus, staru koselu) a taska/plny peracnik a samozrejme telesna. A inde ide zoznam dlhy ako svet a polku veci ani nepouziju nakoniec :D My sme ani uteraky a hygienicke veci vobec nenosili.
@anonym_autor každá škola má iné učibnice- šlabikár, a k nemu aj písanky. Sú vydavatelia s hotovými písankami a niekde sa objednávajú zvlášť. Ty budeš asi máločo zháňať. Hlavne u prvákov si to najradšej poriešia učiteľky. Buď vám dajú zoznam alebo sa na zápise pozbierate a škola to kúpi. Ty budeš riešiť tašku, peračník a také tie nemenej dôležité veci ako sú farbičky, ceruzky, neskôr pero... Za mňa dosť dôležité, aby boli kvalitné, nielen čačané 😏 Hlavne žiadne hlúposti, bambuľky, hračky, ozdoby, ktoré deti zbytočne rozptyľujú. Ak môžem poradiť, ergonomické perá by som neriešila. Úplne postačí trojhranný tvar. Ak chceš u dieťaťa ešte dotiahnuť správny úchop, nech veľa modeluje, navlieka drobné korálky, skladá lego, obrázky s "hríbikmi", tak aby používal úchop medzi palcom, ukazovákom a prostredníkom. Alebo mu urob rôzne kartové skladačky, kde má správnu odpoveď označiť štipcom. Štipcovačky sú na posilnenie drobných svalov ruky super 😉 A samozrejme, nech veľa kreslí, vyfarbuje, tvorí, lepí, robí bordel. To dnes deťom chýba viac, ako super výbava do školy 🫤
Nic netreba kupovat dopredu lebo potom polovicu nevyuzijes. Maximalne mozes tak peracnik a skolsku tasku ak velmi chces, ale aj to uvidis aku bude mat dieta vysku. Asi naj je to naozaj nechat tak az o rok, naco ti to bude stat niekde v skrini. Ani farbicky a pod by som nekupovala dopredu. Ale ked budes pozerat farbicky, ceruzky tak super su stabilo pre prvacikov aj pero zvacsa deti v prvom rocniku maju stabilo.
Nic netreba kupovat dopredu lebo potom polovicu nevyuzijes. Maximalne mozes tak peracnik a skolsku tasku ak velmi chces, ale aj to uvidis aku bude mat dieta vysku. Asi naj je to naozaj nechat tak az o rok, naco ti to bude stat niekde v skrini. Ani farbicky a pod by som nekupovala dopredu. Ale ked budes pozerat farbicky, ceruzky tak super su stabilo pre prvacikov aj pero zvacsa deti v prvom rocniku maju stabilo.
@anonym_autor @ema22270 súhlasím a ani tú tašku by som nekupovala dopredu, veľa deťom sa mení vkus niekoľkokrát do roka, čo sa im páči čo nie, aj podľa toho aká rozprávka sa im práve páči, ako sa im zmenili záujmy a pod. Darmo teraz napr. vyberie s dieťaťom napr. tašku s Paw Patrol, keď o rok bude dieťa už inde a už takú tašku nebude odrazu chcieť.
preskoly.sk majú dobré ceny.
Mňa by skôr zaujímalo že ak škola dá zoznam potrieb a značku vypíše že kto.ma najlepšie produkty tak kúpite podľa odporúčaní či kúpite inú značku dajme tomu lacnejšiu alebo i ktorú už mate doma kúpenú.( Napr.vodovky,farbičky,pastelky,strúhadlo).?
Mňa by skôr zaujímalo že ak škola dá zoznam potrieb a značku vypíše že kto.ma najlepšie produkty tak kúpite podľa odporúčaní či kúpite inú značku dajme tomu lacnejšiu alebo i ktorú už mate doma kúpenú.( Napr.vodovky,farbičky,pastelky,strúhadlo).?
@alexka89 u nás odporúčali Koh- i- noor značku a pero STABILO. Kúpila som podla odporúčania.
@mariaola suhlaism so vsetkym, ale lepidlo mi pride najlepsie uhu renature - všetko prilepí, rýchlo schne a bezproblémov ho vyperieš. Navyše je v tube tak sa dobre vysúva a malej sa s ním dobre robí 🙂
@urshullita6541 jasne, veď každý sa podla mňa môže aj tak rozhodnúť či kúpi podla odporúčania ZŠ, alebo nie. Hlavne, ak máte s niečim dobrú skúsenosť.
@urshullita6541 jasne, veď každý sa podla mňa môže aj tak rozhodnúť či kúpi podla odporúčania ZŠ, alebo nie. Hlavne, ak máte s niečim dobrú skúsenosť.
@mariaola jasnačka 🙂 my s ním lepíme aj domáce projekty, teraz sme robili snehuliaka a lepili sme tie chlpaté bambuľky a toto tyčinkové uhu lepidlo to pekne drží

@anonym_autor v skole vam daju zoznam. Naco to riesit dopredu jeden rok.