Prečo dieťa odmieta chodiť do školy?
Mate skúsenosť? Dieta chodi do skolky od 2 rokov a 10 mesiacov. Na začiatku plac nechcela ist. Začala mi chodiť ako tak dobre ako predskolacka.
Nastúpila do skoly. Od začiatku skoly isla pekne, objatie pusa. Pochválila som ju. Posledne 2 dni plac nechce. Opakuje chcem byt s tebou, začne si vymyslat boli, brusko, je mi na vracanie, chyba mi babka.. ked jej poviem ideme k lekárke povie nie chcem byt doma. Vysvetľujem. Do skoly musi, ja musim ist do prace. Nemali by sme na jedlo , na bývanie, na nic.. nezaberá. Vcera rozhovor.. povedala ze sa pokúsi byt ok. Nic.. meškala som do prace, v strede. Pomôže detská psychologička? Prečo to robi
Skusila by som skolsku psychologicku
Skusila by som skolsku psychologicku
@dadis nehovorila nic ze jej niekto ubližuje stale opakuje ze jej kamoška chodi do inej triedy. Poznali sa pred školou. No ma dalsie kamosky stale ich spomína. Aj včera po sebe kričali a mávali si ze zajtra sa vidíme. Smiali sa.
V skole su 2. Ako to prosím prebieha? Musím tam byt prítomná? Da sa dohodnúť na čase?
Zavolaj tam dnes a dohodni sa s nimi, my sme boli rano o 8. Dcera mala uzkosti z ucitelky, az to vystupnovalo tak, ze rano pred skolou nemohla vojst do skoly a volala mi, ze tam nezvladne ist. Tak som jej povedala, nech ma tam pocka a hned nas psychologicka zobrala a jedno sedenie (najprv sme sa rozpravali 3 spolu, potom oni same) jej pomohlo. Netreba to brat na lahku vahu, zosmiesnovat ich, nieco ich trapi a vacsinou, ked sa poriadne porozpravaju, tak pridu na to, co to bolo a vedia tomu celit..
Ja by som sa najskôr opýtala učiteľky či sa niečo neodohralo v triede.
Ono možno len vymýšľa. Alebo je za tým viac.
Ja by som sa najskôr opýtala učiteľky či sa niečo neodohralo v triede.
Ono možno len vymýšľa. Alebo je za tým viac.
@vilma7 je veľmi naviazaná. Stale spi so mnou. Nechce sama.. stale by sa obimala mojkala. Ja si myslím ze nie. Povedala by mi to. Aj sa zdôverila ked jej zjedli desiatu. Sfale jej opakujem. Stane sa nieco treba mi to povedat. Súhlasí..
Tiež mám doma takú "nalepku" 🙂 v škôlke až ako predskolacka chodila pekne, predtým sa nesla odlepit...v skole kým sme mohli ísť s nimi do triedy tak celkom ok, aj keď ťažšie sa lúčila. Keď mala ísť už od vchodu sama tak sa zasekla a rev, že ona chce ísť domov, cez obed plakala a ani na kruzok nesla lebo zas mala krizu. Na ňu keď príde nejaký stres tak to veľmi ťažko zvlada, kým sa nejak ukludni. Doma sme sa porozprávali, že do školy sa už proste musí, či nemá nejaký problém s ucitelkou/spolužiakmi atď. , ze po ňu vždy prideme a ze už je veľká, že to dokáže, je sikovna - take motivacne reci 🙂 ráno sme to potom vychytavali tak, že vždy stretla nejakú kamarátku alebo vychovavatelku a do triedy šli spolu. Týždeň nechodila do družiny, nech si zvyká postupnejsie a už to je zdá sa ze v poriadku. Stále ju povzbudzujeme a chválime, odkedy vie ze to zvládne tak je odvaznejsia, ale stále sa snažíme to vychytavat tak aby sla dnu s kamoškami 😀 je to zas velka zmena a tieto citlivejšie deti to zvládajú tazsie, takže len trpezlivosť...tiež som zvažovala aj tu skolsku psychologicku, aj pre takéto pripady tam sú🙂 a naozaj nie všetci prváci sú "čau a idu", netreba jej to hlavne vravieť a zlahcovat tak jej pocity, bude sa cítiť ešte horšie - ze nedokáže niečo, čo už by mala
V skole su 2. Ako to prosím prebieha? Musím tam byt prítomná? Da sa dohodnúť na čase?
@anonym_autor S triednou si komunikovala? Ako to ona vidi? Potom plus k tomu tu psychologicku.. mozno za mna aj lepsie mimo skoly...
@vilma7 je veľmi naviazaná. Stale spi so mnou. Nechce sama.. stale by sa obimala mojkala. Ja si myslím ze nie. Povedala by mi to. Aj sa zdôverila ked jej zjedli desiatu. Sfale jej opakujem. Stane sa nieco treba mi to povedat. Súhlasí..
@anonym_autor aj moje deti este spia so mnou, takže tým to asi nebude.
V tom majú jasno a do školy chodia veľmi radi.
Tak potom asi len obdobie....asi netreba tak rozmaznávať a trošku popustiť "obojok".
U nás je syn extrémne na otca maviazany, ale je to čiste len manželova výchova.
Nenastal daky problem? Ak chcela a uz nechce. Bud je prisna ucitelka, kt ju napr zosmiesnila, alebo tam nema kamosku, abo sa dievcata spikli proti nej..
@anonym_autor takéto jednoduché veci.. nechápem že na to nevie nikto prísť 😵

Iné deti idu krasne. Aj prváci povedia čau a idu. Bez objatia bez ničoho..