icon

Prečo je moje 9-ročné dieťa stále nervózne?

lussim
15. apr 2025

Ahojte. V tomto veku býva ešte nejaké obdobie vzdoru?alebo už začína puberta?ja som už nešťastná z toho môjho chlapca. Sústavne nervózny,výbušný,umrncany,oduty...za všetko nervaci,plače. Keď sa s ním chcem porozprávať,zistiť čo mu je,tak jasné že nič.nic ho neboli,nič ho netrápi,v škole všetko ok. Čo by mu mohlo pomoct?máte skúsenosť?dakujem

vler
15. apr 2025

@lussim pije energetaky alebo ma vela cukru?

nynia
15. apr 2025

Puberta zacina medzi 9-14rokom u chlapcov (u dievcat je to 8-13) takze uz to nebude obdobie vzdoru

lussim
autor
15. apr 2025

@vler to vôbec nie. Energetaky vôbec,sladké je ale tiež myslím že je to v norme. Niečo malé sladké v škole a nejaký keksík doma. Ale môžem to odsledovať a skúsiť znížiť cukor

lussim
autor
15. apr 2025

@nynia o mesiac bude mať 9,príde mi to skoro na pubertu. sú vôbec toto príznaky puberty?

denkabemommy
15. apr 2025

@lussim môže ísť už pomaly o pubertu ale takéto výbuchy má môj syn (7r) keď mu dovolím raz za čas tablet 🙈
Nemá prístup k obrazovkám?

koniarova
15. apr 2025

@lussim vždy bol taký? Nie je to len povahová črta?

pribinak
15. apr 2025

@lussim asi má malo programu keď má čas byt oduty. By som ho viac zamestnala pohyb krúžok domáce prace aby sa niečomu venoval

Taký reálny nástup puberty je okolo 12 rokov

Toto je ešte čisto dieťa

nika23t
15. apr 2025

@lussim odsleduj, koľko času trávi za obrazovkou, mobil, tablet, Pc a pod. Toto je hlavný spúšťač takýchto stavov u deti. A tiež reakciu, ak mu to obmedzis. Podľa mňa to zatiaľ s pubertou nesúvisí.

zabka79
15. apr 2025

@lussim syn ma ADHD a sprava sa ako popisujes. Este ako doma? Nemate s manzelom dusno?

lussim
autor
15. apr 2025

@denkabemommy má,dnes sme sa s mužom dohodli že to viac obmedzíme.mohol by byť aj tam problem

lussim
autor
15. apr 2025

@koniarova má vybudnejdiu povahu,ale až takéto to nebolo.vsimam si to posledný mesiac.ci len také obdobie,alebo čo...

koniarova
15. apr 2025

@lussim škola ok? Kamaráti?

lussim
autor
15. apr 2025

@pribinak aj ja si to myslím. Hravá futbal,máva pravidelné tréningy. Ale keď mu niečo kázeň,aby sa nachystal do školy,spravil úlohy tak najprv 15 min frfle a keď sa ho o pol hodinu opytam či to má hotové tak nie. Žiadna samostatnosť.musim pri ňom štát aby niečo spravil

lussim
autor
15. apr 2025

@nika23t myslím že problém bude tam keď sa nad tým zamyslim
@zabka79 doma sme v pohode akurát že poslednú dobu aj muž aj ja sme nervóznejší z neho,snažíme sa byť kludny ale už sme unavený psychicky z toho

lussim
autor
15. apr 2025

@koniarova to áno,nemá problemy

denkabemommy
15. apr 2025

@lussim najskôr áno, veľa deciek v okolí pokiaľ majú telefón, tablet alebo pc k dispozícii, tak im kvapká na mozog pekne povedané 😅. Mám aj čerstvo pubertálneho brata a keď nemá telefón sa s ním dá aj normálne rozprávať.

lussim
autor
15. apr 2025

@denkabemommy no sama som zvedavá čo to urobí s ním.obmedzime mu to...sranda že starší syn 13 r takéto problémy nemal. Mal obdobia horšie ale až takto nie.

denkabemommy
15. apr 2025

@lussim sú detičky, ktoré sú na toto citlivejšie a tiež záleží od obsahu, ktorý sleduje, čo hrá… u nás to má najlepšie výsledky, keď obrazovky nie sú k dispozícii, maximálne tv 🙂

vilma7
16. apr 2025

A koľko trávi na tablete, mobile, TV denne?

meg91
19. apr 2025

V tomto veku sa chcú deti začleniť do skupiny.Prirodzene ju potrebujú a vyhľadávajú.Zisti si ako to je v triede.Moze ho toto stresovať..chce niekam patriť. Môj sa chce vonku hrať s deťmi aj keď ho volám domov .Vždy sa prispôsobí detom ide domov až keď idú tie deti domov.Mne to nevadí lebo vidím naňho z domu.Takze mam ho pod dohľadom.. len ma štve,ze ma neposluchne. Tiež je nervny aj spoluziaci. Komunikujem aj s rodičmi spolužiakov.Podla mňa je to obdobie kt.treba zvládnuť a korigovať to dieta.