Prečo je moje 9-ročné dieťa stále nervózne?
Ahojte. V tomto veku býva ešte nejaké obdobie vzdoru?alebo už začína puberta?ja som už nešťastná z toho môjho chlapca. Sústavne nervózny,výbušný,umrncany,oduty...za všetko nervaci,plače. Keď sa s ním chcem porozprávať,zistiť čo mu je,tak jasné že nič.nic ho neboli,nič ho netrápi,v škole všetko ok. Čo by mu mohlo pomoct?máte skúsenosť?dakujem
Puberta zacina medzi 9-14rokom u chlapcov (u dievcat je to 8-13) takze uz to nebude obdobie vzdoru
@lussim môže ísť už pomaly o pubertu ale takéto výbuchy má môj syn (7r) keď mu dovolím raz za čas tablet 🙈
Nemá prístup k obrazovkám?
@denkabemommy má,dnes sme sa s mužom dohodli že to viac obmedzíme.mohol by byť aj tam problem
@lussim najskôr áno, veľa deciek v okolí pokiaľ majú telefón, tablet alebo pc k dispozícii, tak im kvapká na mozog pekne povedané 😅. Mám aj čerstvo pubertálneho brata a keď nemá telefón sa s ním dá aj normálne rozprávať.
@denkabemommy no sama som zvedavá čo to urobí s ním.obmedzime mu to...sranda že starší syn 13 r takéto problémy nemal. Mal obdobia horšie ale až takto nie.
@lussim sú detičky, ktoré sú na toto citlivejšie a tiež záleží od obsahu, ktorý sleduje, čo hrá… u nás to má najlepšie výsledky, keď obrazovky nie sú k dispozícii, maximálne tv 🙂
A koľko trávi na tablete, mobile, TV denne?
V tomto veku sa chcú deti začleniť do skupiny.Prirodzene ju potrebujú a vyhľadávajú.Zisti si ako to je v triede.Moze ho toto stresovať..chce niekam patriť. Môj sa chce vonku hrať s deťmi aj keď ho volám domov .Vždy sa prispôsobí detom ide domov až keď idú tie deti domov.Mne to nevadí lebo vidím naňho z domu.Takze mam ho pod dohľadom.. len ma štve,ze ma neposluchne. Tiež je nervny aj spoluziaci. Komunikujem aj s rodičmi spolužiakov.Podla mňa je to obdobie kt.treba zvládnuť a korigovať to dieta.

@lussim pije energetaky alebo ma vela cukru?