icon

Prečo riaditelia štátnej ZŠ pozývajú na pohovor, keď nemajú kapacitu?

olimuc
Včera o 11:59

Ahojte, len chcem pochopit logiku - ak nejaka je
Pozyvate na pohovor rodicov a dieta, ak ziadaju o prijatie (konkretny datum s konkretnym dovodom, o zaradenie do poradovnika nie je zaujem) a nemate kapacity a odmietnete ho. Ak ano, preco?

• „sponzorsky dar“ - ak by priniesol € vynimky su
  • dieta premiant - kazdy uspech znamena € - vynimka
  • aby ste videli, ci nepatri do nejak skupiny, co sa v pripade neprijatia bude odvolavat na diskriminaciu .. nech sa nestazuje
  • najhlupejsi dovod - zo slusnosti (strata casu pre vas, dieta aj rodica - skor prejav disrespect)

Preco sa neposiela obratom zamietnutie?

Strana
z2
aliziana
Včera o 16:33
@ibrunova

Ja si myslím, že ZŠ nemajú nič s VÚC.

@ibrunova
@olimuc
Presne tak, zriaďovateľmi ZŠ sú obce, takže obrátiť sa na mestskú časť, nie na VÚC

anonym_bf5202
Včera o 17:03
@pink_lady

Má dieťa nejaký problém, je to dieťa so ŠVVP? Inak myslim, ze v rámci spádu vas škola prijať musí...

@pink_lady co je ŠVVP?

pink_lady
Včera o 17:04
@anonym_bf5202

@pink_lady co je ŠVVP?

@anonym_bf5202 špecialne vychovnovzdelavacie potreby

pink_lady
Včera o 17:08
@anonym_30a52c

Som triedna učiteľka a teda neni to jednoduché prijať dieťa počas šk.roka. Ak je dieťa zo zahraničia, alebo švvp a nemusia žiaka prijať majú dostatočne kapacity tak jasne že ho neprijmú keďže zahraničný žiak je dosť možné že bude mať ŠVVP. Napríklad ja ako triedna učiteľka si do špeciálnej triedy rozhodujem či dieťa reálne chcem nemám to nakazené od riaditeľky že musím. Ich zaujíma aká ste rodina, aké ma žiak správanie, a hlavne či ma veľa vymeskanych hodin.
A ďalšia vec prestup netrvá tak že žiak je 1 deň prijatý a na druhý deň už nástupy to je proces, častokrát treba meniť rozvrhy takže tak.

@anonym_30a52c ešte som sa nestretla s tým, že by kvoli prijatiu ziaka sa menil rozvrh...zazila som prijatie zo dna na den aj take ze len na týžden alebo na mesiac...zalezi od chcenia...tu je asi niekde inde problem o ktorom nevieme

olimuc
autor
Včera o 18:24
@pink_lady

@anonym_30a52c ešte som sa nestretla s tým, že by kvoli prijatiu ziaka sa menil rozvrh...zazila som prijatie zo dna na den aj take ze len na týžden alebo na mesiac...zalezi od chcenia...tu je asi niekde inde problem o ktorom nevieme

@aliziana uz som sa postazovala a napisala kade tade, aj Jeziskovi. Metska cast … no comment, pisala som aj starostovi, ale jeho odpoved bola diplomaticka, ale uplne zcestna (nemala nic docinenia s mojou otazkou)
@pink_lady asi ano …. Hlavne som si preberala v hlave otazky, ohladne rodiny… ci mame striedavku, ci ma otca v RL , akymi recami rozpravame doma, koho je byt (otazka, pri ktorej som vypytovanie stopla) … mozno sa moja reakcia nepacila. dieta tiez nebolo v pohode .. proste je toho vela… odvolania napisane, zatial moze uzivat prazdniny

anonym_bf5202
Včera o 19:21
@pink_lady

@anonym_bf5202 špecialne vychovnovzdelavacie potreby

@pink_lady ďakujem

anonym_30a52c
Včera o 20:45
@pink_lady

@pink_lady nám sa ide meniť mám od januára nového žiaka ale v špec triede.

anonym_3c8c4a
Dnes o 17:59
@olimuc

@tanyan mas pravdu, caka kto sa objavi 🤷‍♀️. Na inej skole, kt sa mi pacila mi pani riaditelka vysvetlila, ze bez TP bez sance, pretoze musia drzat 1-3 miesta na rocnik, ak by sa niekto pristahoval do ich stvrte. To mi pripadalo velmi slusne a akceptovatelne vysvetlenie. Ak bola ochotna mi to vysvetlit po telefone pochybujem, ze by sa spravala inac na pohovore. TP ako dovod akceptujem aj logicke vysvetlenia. Pri skolach, v ktorych sme mali pohovory bola podmienka TP splnena.

@olimuc to je presne tak ako s prácou. Pozvú na pohovor, ale už vopred vedia, že daného záujemcu nevezmú a ak vezmú, urobia všetko pre to, aby v krátkom čase odišiel sám. Viď. moja kamoška, nastúpila do školky ako kuchárka, riaditeľke ešte vravela, že dúfa, že ju kolektív prijme, no už vtedy jej riaditeľka povedala, že ju príjmu tak, ako bude treba. A áno, tak sa presne hnusne ku nej správala hlavná kuchárka a robila jej neprieky, aby čím skôr odišla. Taký psychicky teror z jej strany bol, že to nezvládla a dala výpoveď.

anonym_3c8c4a
Dnes o 18:14
@olimuc

@anonym_30a52c Neziadali sme prijatie zo dna na den, ale v urcitom casovom horizonte. Komisionalky na Svk ma … ale na tu skolu chodit nemoze, pretoze je to viac ako 100 km. Dakujem, ale za vysvetlenie, vymeskane hodiny problem nie su - skola nic take neuvadza. Ale povedala si nieco,vo by mne vobec nedoslo, ze by mohlo mat nejaky vplyv. Hm skoda, ze som to nevedela predtym. Dakujem

@olimuc možno by si mohla skúsiť okolité školy napr. Svätý Jur, Stupava, Lozorno, ....či to by už bolo veľmi ďaleko?

Strana
z2