icon

Prečo sú dnešné deti stále viac arogantnejšie?

28. okt 2025

Ahoj.
Mozno taky vykrik do tmy a mozno podnet na uvahu....
Denne chodim do skoly pre dieta, to co predvadzaju soplavi tretiaci, štvrtaci je normalne nonsens.
Co slovo to vulgarne nadavky,same skarede hresenia. Revu jak besní, drzé to je...úcta k starsim ziadna....jak telata,ani bú ani mú...rodicia tiez niektori ako z divociny...
Nielen chlapci ale aj niektore dievky. Zoberie drevenu palicu a mlati spoluziaka po hlave, trepe rukami,kope....mysliac si ze som zaujimava..atd.
Ako je možne, ze z deti rastie taketo nieco?
Aj ja mam deti.... ale toto nedokazuju. Ja sa snazim aby z mojich toto nevyrastlo, zatial uspesne.
Chyba vo vychove? Venujete sa svojim detom dostatocne?

anonym_2d74d4
30. okt 2025
@nika_23

@anonym_autor pozri sa na správanie rodičov...deti su naše zrkadlo.

@nika_23 ale hovbi. Tato veta ma stavia zo stolicky. ☹️🙉

jennky13
31. okt 2025
@anonym_2d74d4

@jennky13 dakedy neponizovali? Coze? A ako.. aj zbili, vytahali za usi, .. prirovnavali ku kadecomu.. si zle pamatas. Zalezi od osobnosti ucitela. Ten, kt to nevie, ponizuje, strapnuje, ale sam je maly.. mne je z niektorych tiez riadne zle.. 😕☹️

@anonym_2d74d4 asi som mala stastie na ucitelov, ktorí nepotrebovali ponizovat svojich ziakov.

kia241
31. okt 2025

@anonym_autor to si ešte nebola na detskom ihrisku, narodila sa nám mala v neskoršom veku, a ja mam nechuť chodiť von na ihrisko,není dňa čo nepočujem nadávky, fajčenie na ihrisku a ešte to je drzé, a koľko dospelych sa tvári ze nič nepočuje,alebo sa neozve,mam pocit ze len ja ,,zjapem na tie decká nech sa kontrolu ze su na detskom ihrisku...je mi z toho doplaču,kam spejeme , a to mam uz 2 deti vychovane, ale toto je zver ,žiadna úcta, rešpekt...cize ta chápem a rozumiem ti,niekedy rozmýšľam ci ja som ta divná?vnesnej dobe,ci uz ľuďom nezáleží na slušnosti...

anonym_081e59
31. okt 2025

@anonym_autor deti su zrkadlom dospelych. 🤔

prosimopomoc
31. okt 2025

@anonym_autor keď je rodič sprostý, je vysoká pravdepodobnosť, že bude aj dieťa.. mňa najviac udivuje sebavedomie matiek, ktoré prídu do školy a nadiktujú zoznam požiadaviek, čo si prajú a neprajú, aby učiteľky robili. Lenže učiteľky majú u prdele matky bez vzdelania, ktoré sa rozdrapujú.

tetapetra
31. okt 2025

Zarazila má posledná veta. Venujete sa svojim deťom dostatočne? Ani tá najväčšia láska, pozornosť.... nedokáže zabrániť tomu,aby z tvojho dieťaťa nevyrastlo hovädo.
Zase ty si sa tiež ukázala 🤷🏻‍♀️

anonym_d292d0
31. okt 2025
@mandzula

Bývam pri škôlke a v časti BA, kde je fakt vysoká koncentrácia malých detí. Pri prechádzke so psom mám možnosť vidieť, ako sa dnes deti vychovávajú. Upozorním hneď na začiatku, že nehovorím o všetkých, hovorím o tom, čo často vidím a počujem. Vládne tu výchova typu "poslúchni, ak chceš". "Jonáško, prosím ťa, mohol by si zastať"? Jonáško letí ako blázon na bicykli smerom k ceste a mamu má na háku. Mama ho ledva dobehne a nepovie mu nič, čo by sa Jonáška nebodaj mohlo dotknúť. Prechádzam sa so známou, jej dieťa naznačuje, že ide kopnúť môjho psa. Známa nič, smeje ja sa ako pridrbaná, zasahujem ja, už nie je moja známa. Deti vreštia, pištia ako besné, rodičia nič, veď sú to deti, nevadí, že ryčia na celé sídlisko. Deti skáču po výsadbe pred bytovkou, rodičia nič, veď z cudzieho krv netečie.

@mandzula nuz, ked vychova dietata je celozivotna drina a konzistentnost. malokto si to uvedomuje, ze treba chapat aku ma dieta povahu, co na to konkretne dieta plati, ako mu nastavit hranice a ze treba makat 24/7, co si povedzme pravdu je neskutocne vycerpavajuce, ale inak sa to docielit neda. Tie deti v prapodstate nie su a nikdy neboli zle, ale je to chyba rodicov a toto sa odovzdava z generacie na generaciu, i ked su ludia, ktori to chcu menit a robia to inak.

derdia
31. okt 2025

@anonym_autor kopiruju spravanie rodicov.

autor
31. okt 2025
@tetapetra

Zarazila má posledná veta. Venujete sa svojim deťom dostatočne? Ani tá najväčšia láska, pozornosť.... nedokáže zabrániť tomu,aby z tvojho dieťaťa nevyrastlo hovädo.
Zase ty si sa tiež ukázala 🤷🏻‍♀️

@tetapetra ja zase prajem ti take zazivat pravidelne, nech to vidia tvoje deti.... ako sa potom ukazes ty

jeennyv
31. okt 2025

Za mna nemaju dnes deti riadnu vychovu a hranice…to su vsade same blogy, vlogy, eko neviem co matky, respektujuce pocity, hentaka vychova…ale tie deti su zle a jak z divych vajec, ja to vidim kazdy den…pod blokom ihrisko a v panelaku 2 mlade rodiny…ale toje hluk rev hysteria..rano ako idu skola skolka…ako idu naspat, cez vikend von…absentuje vychova sa moze vsetkonemusi nic…

anonym_16afc8
31. okt 2025

@anonym_autor ja ked som isla minule po malu tak taky chlapec(no zrejme viac ako prvak)reval na svoju asi spoluziacku ze pi.a!!!!A niekolko krat jej takto s krikom zanadaval.Ja som bola v rohu pri dverach no priamo jeho smerom isla ucitelka no nepovedala mu nic.Ja som nesla oproti nemu a este som mala aj kocik tak reku nebudem sa do toho miesat,niekedy to uz v dnesnej dobe nie je ani bezpecne,napominat cudzie dieta,ktohovie co to dieta je zac .

autor
31. okt 2025
@anonym_16afc8

@anonym_autor ja ked som isla minule po malu tak taky chlapec(no zrejme viac ako prvak)reval na svoju asi spoluziacku ze pi.a!!!!A niekolko krat jej takto s krikom zanadaval.Ja som bola v rohu pri dverach no priamo jeho smerom isla ucitelka no nepovedala mu nic.Ja som nesla oproti nemu a este som mala aj kocik tak reku nebudem sa do toho miesat,niekedy to uz v dnesnej dobe nie je ani bezpecne,napominat cudzie dieta,ktohovie co to dieta je zac .

@anonym_16afc8 co by bolo zac....

anonym_1ba666
Autor odpoveď zmazal
tetapetra
31. okt 2025
@anonym_autor

@tetapetra ja zase prajem ti take zazivat pravidelne, nech to vidia tvoje deti.... ako sa potom ukazes ty

@anonym_autor moje dieťa bolo sikanovane. Presne od takého dieťaťa, ktorého matka bola ako ty. Všetci zlí len moje lietadielko. Tvoje vyjadrenia sú rovnakole ako tie ktoré priradujes deťom. Nevravím,že všetky sú sväté

autor
31. okt 2025
@tetapetra

@anonym_autor moje dieťa bolo sikanovane. Presne od takého dieťaťa, ktorého matka bola ako ty. Všetci zlí len moje lietadielko. Tvoje vyjadrenia sú rovnakole ako tie ktoré priradujes deťom. Nevravím,že všetky sú sväté

@tetapetra je hlupe posudzovat moju osobnost na zaklade par slov pisanych tu v nervoch typu sopliak atd....
Ja nikoho nešikanujem a moje deti tiez nie a su vkuse napominane čo sa inym detom robit nema a ak nahodou sa stanu obeťou nejakeho slovneho či ineho utoku tak o tom chcem vediet... rovnako ked sme niekde von a vidim,ze moje nieco nedobre robi tak to MOJE NAPOMENIEM a netvarim sa ,ze sme krali a mozeme vsetko

mima1988m
31. okt 2025

Tak su ako s divokych vajec, ale vzdy sa nasli taky. Skusim otocit mincu na vrubnu stranu.
Moj nazor je, ze mlady su zrkadlom doby a dospelych. Stredna generacia zas tej starej, aj tych niekto vychovaval a "ohybal".
Tazko vycitat, sudit prave mladez, ze opakuju po dospelych a tv... Akurat to robia bez zabran a pretvarky dospelych. Tak ako vsetky generacie pred nimi 🙂.
Stara generacia vycita.. ale kolko krat to iste, co sama robi bez zabran, tiez na verejnosti.
Este sa mi napr. nestalo,, aby do mna niekto mlady vrazal kosikom, staral sa do mojho dietata, bol vulgarny prebanality na verejnosti k uplne cudzim ludom, nadaval lekarom do hlupakov atd. U strednej a starsej ano.

Som si spomenula na dost staru pesnicku od Nedvedi - U stanku
Ta krasne vystihuje moj nazor. Vypocujte si ju, pesnicka zraje ako vino.

Malo empatie a porozumenia je vseobecny problem, nie generacny, podla mojho nazoru 🙂

bielasovicka
31. okt 2025

Jednoznačne zla výchova rodičov.

anonym_91d071
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_16afc8 co by bolo zac....

@anonym_autor ja som to hneď pochopila, ty nie?

autor
31. okt 2025
@anonym_91d071

@anonym_autor ja som to hneď pochopila, ty nie?

@anonym_91d071 hej, ze rodic podnikatel a mam sa bat? 😃
Tiez mame firmu a mam sa dobre

tetapetra
31. okt 2025
@anonym_autor

@tetapetra je hlupe posudzovat moju osobnost na zaklade par slov pisanych tu v nervoch typu sopliak atd....
Ja nikoho nešikanujem a moje deti tiez nie a su vkuse napominane čo sa inym detom robit nema a ak nahodou sa stanu obeťou nejakeho slovneho či ineho utoku tak o tom chcem vediet... rovnako ked sme niekde von a vidim,ze moje nieco nedobre robi tak to MOJE NAPOMENIEM a netvarim sa ,ze sme krali a mozeme vsetko

@anonym_autor hlúpe je ,ak si myslíš,že je ok, neovladnut sa

autor
31. okt 2025
@tetapetra

@anonym_autor hlúpe je ,ak si myslíš,že je ok, neovladnut sa

@tetapetra lebo ty si totalny flegmatik za kazdych okolnosti

anonym_64f601
31. okt 2025
@anonym_autor

@biba_18 vadi mi toto zazivat kazdy den. A ked sopliaka upozornim ci aj jeho rodicia od mala ucili nadavat...tak sa zasmeje ze nech sa moje dieta uci od mala. No vyfackat po papuli

@anonym_autor dobrý deň. Zažívam to denno denne je to hrôza. Najlepšie,že tieto nadávky,správanie sa je vo vestibule školy. Pritom okolo prechádzajú aj učitelia,raz sa zastavila učiteľka, aby ich upozornila,len čo odišla veselo v tom pokračovali ďalej. A tie dievčatá tie pohŕdave pohľady. Neverím,že doma sa tie deti správajú ináč, čomu sa čudujem, aj z našej triedy sú deti obrazom svojich rificov, rodička ktorí si zdravíme zdravia aj pekne deti,avšak sú rodička,kt. Na vas pozdrav nereagujú a tvária sa,že tam nie sú...cez kopirak sú ich deti, rovnaké správanie. Najlepšie je keď takáto mamka sedí v školskej triede, a zdravie sa nevie. Hlavne dobrý sponzor je potrebný pre školu.

tiika
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor lenže možno to je príčinou, deti sa ucia pozorovaním, napodobňovaním a nie napominanim. Bola si nahnevaná, tomu rozumiem, ale nezáleží ti už na tom, ako tu nespokojnost vyjadris, či to dokážeš zreguloval. Iné by bolo, keby píšeš do novín, stojíš pred niekym dôležitým - lekar, farar, riaditeľka, či si na prednáške a všetci sa na teba pozerajú. To je vonkajšia moc/autorita/regulácia, nie vnútorná sebaregulacia.
A tie deti sú fakt dobrí pozorovatelia, od malička a dlhe roky kopírujú naše správanie. Sú nahnevane, frustrované, niečo sa im nepáči, tak nadávajú, správajú sa agresivne, nemajú potrebu to regulovať (pokial tam nestojí niekto, kto ich potrestá, vyhresi). Možno svoju reakciu potlačia, na chvíľu odložia, avšak nedaju ju v primeranej miere von.

anonym_58ac30
31. okt 2025

@anonym_autor podla mna boli deti horšie, keď som ja bola dieťa...

anonym_58ac30
31. okt 2025

@anonym_autor starí sú arogantní až-až

anonym_58ac30
31. okt 2025

@anonym_autor okrem arogancie sú starí aj bezcitní ...

anonym_58ac30
31. okt 2025

@anonym_autor a hlavne, starí sa smejú deťom a mladým, keď sa starí snažia napraviť,
čo starí posrali...

anonym_58ac30
31. okt 2025

@anonym_autor okrem Sokratesa kukni aj iné knižky a spisy, staršie ako 100 rokov... mladí boli vždy "arogantnejší".... ale nikdy nie naozaj. To len
starí si svoju aroganciu nechcú priznať... a skreslene si pamatajú svoje detstvo

anonym_58ac30
31. okt 2025

@anonym_autor a nielen životné prostredie chcú deti naprávať po starých...

viestta
31. okt 2025
@anonym_58ac30

@anonym_autor okrem Sokratesa kukni aj iné knižky a spisy, staršie ako 100 rokov... mladí boli vždy "arogantnejší".... ale nikdy nie naozaj. To len
starí si svoju aroganciu nechcú priznať... a skreslene si pamatajú svoje detstvo

@anonym_58ac30 Sokrates skloňujeme ako väčšinu mien z antického obdobia s vypúšťaním koncového -us a pridávaním pádových prípon podľa vzoru chlap: Sokrates – Sokrata, Sokratovi, Sokrata, (o) Sokratovi, (so) Sokratom.