Prečo učitelia hovoria, že deti majú veľa prázdnin?
Ty si žiak/žiačka základnej školy, však? No lebo majú. V porovnaní s minulosťou určite.
Maju tolko, kolko urcilo ministerstvo...polrocne zrusili...moje deti aj ten jeden den vnimali ako odmenu za vysvecko
som učiteľka a nikdy nehovorím žiakom, že majú veľa prázdnin, tie sú každý rok rovnaké (dokonca tento už o jeden deň menej), ale hovorím im, že majú veľa voľna, lebo sa vždy nazbiera veľa dní mimo prázdnin, napr. keď je deň otvorených dverí, prijímačky sú u nás 4 dni, písomné maturity, praktické maturity (vtedy vždy majú ostatní voľno)
Lebo je to pravda, napr. 33 rokov dozadu bolo ovela menej😉
@lienka175 Presne tak. Na strednych skolach je v obdobi april - jun dost tazke najst tyzden, ktory by bol oduceny v plnom rozsahu podla rozvrhu. Pritom za tie "dolezite" su povazovane prave koncorocne vysvedcenia, ktore ale v skutocnosti nie su za cely rok, ale iba za druhy polrok. Neviem, preco su napriklad pri prijimani na vysoke skoly prve polroky bezvyznamne.
Lebo je to pravda...
A tebe sa to nezda? Tie dni popridavane este k sviatkom ti pripadaju normalne? Som si nevsimla ze by mali rodicia skolopovinnych deti primerane dovolenky na pokrytie a zaroven aby mohli byt aj spolu ako rodina na dovolenke.
V ČR toto nemaju. Sviatok doma a potom do skoly. Aky stvrtok pred Velkou nocou doma a nestaci a este aj utorok po? Ved to je chore. Kazdy nema babky dedkov vitalnych a niekto aj ziadnych.
Aj teraz - do 9.1. doma? Ked 6.1. je sviatok a mohli ist pondelok az stvrtok do skoly? Pritom nasi uz su dva tyzdne doma kvoli chripkovym prazdninam. Potom budu hnat tie decka ako blazni co sa nestiha ucivo. Uplne na hlavu za mna.

A nehovoria to rodičia? 😃