icon

Pred vstupom do prvého ročníka

sellycka13
9. apr 2025

Dobrý deň, rada by som sa spýtala, že od koľko rokov sa robia prijímačky na základné školy? A či to náhodou niekedy plánujú aj zrušiť keďže to zaťažuje aj ich aj deti aj rodičov. V prvom rade to zaťažuje deti,že majú ísť robiť prijímačky na X škôl. Ak viete prosím o nejakej petícií proti skúšaniu budúcich prvákov, prosím pošlite mi na ňu odkaz, veľmi rada podpíšem. Zaujímajú ma aj názory mamičiek celkovo, či vám to vyhovuje a súhlasíte so skúšaním tak malých detí na prijímačkách. Za mňa zbytočný stres pre tak malé deti.

Strana
z2
letfenixa
11. apr 2025

@sellycka13 a z akého dôvodu máš podávať prihlášky na čo najviac ZŠ???

zuzanaete
11. apr 2025

@sellycka13 Ani ta spadova skola realne nemusi dieta prijat. Ma napr. kapacitu 50 deti a prihlasi sa 60 zo spadovych adries, tak skolu nenafuknu a proste tych 10 deti neprijmu.

xsuzannex
11. apr 2025

@zuzanaete vzdy z tych spadovych je nejaky pocet deti ktore maju bud odklad alebo si vyberu ine skoly. Vacsinou sa spadove deti zmestia. Treba ale aby si prihlasku podalo kazde dieta ktore pod tu skolu spada.. v pripade ze ine skoly dieta neprijmu a spadova ma uz plnu kapacitu z prihlasenych deti tak v tom pripade nie je povinna ta skola dieta prijat. Vtedy ma slovo zriadovatel, ktory ponukne rodicovi skoly kde su este volne miesta a rodic si vybera len z tych. To ale mozu byt skoly ktore su daleko od miesta bydliska, pripadne v obci za mestom.

evkamotka
15. apr 2025

Ja mam prvaka. Mal naratat do 10, pospajat co sa k sebe hodi a povedat kratku basnicku. V predškolskom rocniku všetko toto davno brali a 100x opakovali. Dostal darcek, pamatny list a bol nadšený. Mestska zs.
A prezradim ti tajomstvo, ak keby nic nevedel, tak je to uplne jedno-skolska dochádzka je povinna, aj tak by ho zobrali.
Co sa tyka sukromnej zs, deti tam mozno testuju, aby prijali najsikovnejsie. Oni si mozu vyberat

Strana
z2