icon

Problémové správanie 9 ročného syna v škole - rady

senso
27. máj 2021

Ahojte, chcem sa poradiť s maminami, ktoré majú podobnú skúsenosť. Náš syn 9 (3.ročník) je vraj v škole rušivý , že sa smeje so spolužiakmi na hodine, že sem tam niečo vykríkne. Učiteľka nás posiela k psychologičke, lebo že chce mať v triede kľud. Má v triede 12 detí, 5 chlapcov je takých nezbedných a navzájom sa dopĺňajú a asi aj predbiehajú v šašovinách. Známky má
1, 2 . Stále mu dohováram, aby bol na hodinách ticho a stále nič. Vraj jeho baví keď sa deti na tom smejú a nechce prísť o kamarátov,že keď nebude s nimi šaškovať. Dala mu na polrok napomenutie triednym učiteľom a to sme len pozerali , lebo žiadne poznámky v žiackej nemal.
Len nám asi 2x zavolala, že vyrušoval, aby sme mu dohovorili.
Doma je normálny chlapec, je veľmi kreatívny , vtipný , rád športuje venuje sa džudu, rád mi pomáha pri varení. Samozrejme vie nás aj nahnevať, ale to asi každé dieťa.
V škôlke s ním nebol žiadny problém. Viete mi poradiť ako jeho správanie korigovať?

jankapepe
27. máj 2021

@senso ako prosím?? Ona si myslí že to nevedel??? A to kde bola počas toho ako písali ten test?? Snáď v triede a sledovala žiakov....nie? Ak opisoval mala to riešiť hneď. Ak neopisoval nemá čo riešiť.
Ono takto: žiadne dieťa nie je anjelik. Ani to vaše. Ale ani všetky učiteľky nie sú dobré. Sú medzi nimi tiež narušené osoby a zlí pedagógovia. Čo keby si jej navrhla pri ďalšom prípade či nenavstivi psychológa ona....? Kľudne zároveň s vašim synom. Aspoň by ste videli kde je pravda 😁

senso
autor
27. máj 2021

@jankapepe 😁

senso
autor
27. máj 2021

@jankapepe to bol test v pracovnom zosite, ktorý som si s ním doma dopredu prešla ...takže to vedel

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
senso
autor
27. máj 2021

@elizabet173 áno tiež si to myslím

luxus10
27. máj 2021

@senso a neni to stara dievka?

jaroe
27. máj 2021

@luxus10 ako si to prosím myslela s tými psychológmi, že u nich to nie je len tak....vdaka

beronsche
27. máj 2021

@senso hlavne opatrne, aby ste ho neonalepkovali ako problemove dieta.. deti sa s tym zvyknu stotoznit..
ak nikde inde nik problem nevidi a syn ma vyborny prospech, moze to byt len o tom, ze nema dost podnetov, ze ucivo zmakne raz dva a nudi sa..
skuste sa na to pozriet objektivne a porozpravat sa s ucitelkou. aby ste pred tym, ako zacnete pochodovat od jednoho psychologa k dalsiemu a budete hladat problem, aj tam, kde nie je, vylucili moznost, ze ucitelka zlyhava.. pri takommalom pocte deti ma to dost prekvapuje. co by robila, keby ma deti v triede 24?

luxus10
27. máj 2021

@jaroe no tak, ze robia zaznam, niekto ich predsa plati....naco budes zbytocne syna vystavovat nejakemu subjektivnemu nazoru nejakej osoby-ani nevies, ake ma ona skusenosti, kto je ona....a vsetko je o kladeni otazok...ak sa doma sustredt vie, na online hod. funguje, tak by som to vobec neriesila...a dieta z toho vyrastie...

ucka ma peag. vzelanie, ona si ma vediet poradit s detmi, a nie zakazdym otrav. rodicov...

h2
27. máj 2021

@senso V tej triede je len 12 detí? 😲 Môj syn je štvrták a ich je v triede 28! Ak ich je tak málo a učiteľka si nedokáže zjednať poriadok, tak bude chyba niekde inde.

senso
autor
27. máj 2021

@h2 ano len 12

nttnnt
27. máj 2021

za nasich cias ked niekto vyrusoval tak ho ucitel dvihol zo stolice za ucho :D dneska si ucitelia nemozu nic dovolit preto vam bude 300krat volat, nema asi respekt moj sef ma tiez takeho syna vkuse kecal ucitelke do vykladu, papulovat hral chytreho(sice ma to mat po kom skoda reci )..po navsteve psychologa, ktory moc nezabral ho preradili do triedy kde je ucitel chlap a krpan seka latinu, lebo ten ked zhukne na nich to je o inom

luxus10
27. máj 2021

@nttnnt ano aj takto to moze byt, predator je ten, co je vacsi a ma viac testosteronu....🙂 takto riesia aj stredoskolakov-sportovcov, ktori akceptuju len vacsieho a silnejsieho...🙂

senso
autor
27. máj 2021

@nttnnt je pravda, že na džude má sakra rešpekt pred trénerom tam je iná disciplína

luxus10
27. máj 2021

@h2 no a ked je deti viac det v triede, ucka musi opravit viac pisomiek, nachystat viac tlaciv, vyskusat rovnomerne viac deti, tato sa pri 12-tich asi nudi...

senso
autor
27. máj 2021

preto som chcela nejaké rady, že to nevidím hneď na psychologa, samozrejme vie aj mňa vytočiť , no to aj moja 15 ročná dcéra

luxus10
27. máj 2021

@senso no vidis, cize psychologa netreba, chyba je v ucke...

luxus10
27. máj 2021

@senso jasne ze deti vytacaju, normalny zdravy chlapec...

senso
autor
27. máj 2021

@luxus10 no určite má aj on na tomto celom podiel, ale zrejme potrebuje väčšiu autoritu, no táto pani učiteľka je jemná tak ako rozpráva tak aj kričí čiže rovnakým tónom, takže rešpekt nikde zrejme, včera mi povedala, že musela buchnúť po stole. Zrejme to naňho funguje

senso
autor
27. máj 2021

@luxus10 ale keď jej to poviem, že zrejme potrebuje ráznejšie povedať tak mi ona povie, že nemá na to čas, že psycholog a dookola

h2
27. máj 2021

@senso A čo bude milá pani učiteľka robiť, keď k tomu psychológovi pôjdete a donesiete papier, že syn je úplne v poriadku?

senso
autor
27. máj 2021

@h2 to som sa jej opytala, a povedala ze mu bude dávať stále zápisy a poznámky až potom 2 zo správania

luxus10
27. máj 2021

@senso no vsak nech si bucha kde chce, len nie deti...vies ako prebieha vycvik mests. policajtov, ked sa bavia na prednaskach? vyucujuci hodi cez celu triedu do steny tvrdu lopticku, taku co riadne pleskne , oni sa uvedomia a ide sa dalej....🙂

vobec by som jej nesadala na lopatu, treba jej povedat, ze ked na deti nestaci, nech to nerobi...

luxus10
27. máj 2021

@senso ano 2 zo spravania je urcite to pravne riesenie....sibnuta krava....hej to su ich zbrane...ublizit dietatu, co este nevie, co so sebou,...

beronsche
27. máj 2021

@senso ked nepomaha rozhovor s ucitelkou, zorganizovat stretnutie ona, vy, riaditel, druzinarka, skolska psychologicka, ty hra na notu - mame problem, chcem vas poprosit s pomoc..
bez obvinovania, avsak ostro sa postav voci sikanoznemu spravaniu ucitelky napr. ako ta pisomka v druzine a obvinenie z opisovania, bez dokazov a pod.

kaaaty
30. jún 2021

@senso mam rovnako 9-rocneho tretiaka a tiez nezhody s ucitelkou. Navstivili sme psychologa a zitenie nadpriemerne inteligentny tak je integrovany a ma individualny vych vzdelavaci program. Nic z toho ucitelka nerespektuje, skola nezastresila pol roka specialneho pedagoga a teraz mu dala pokarhanie triednym ucitelom, bez predoslych poznamok alebo napomenutia. V triede ich je 24 a vyraznych deti asi 6. To su nase skusenosti. Ak sa mozem spytat k tomu napomenutiu ste dostali nejaky papier?

zuzana76
29. mar 2024

@luxus10 priplatky za diagnostikovanych ziakov vobec nemame, len kopec byrokratickej roboty navyse

zuzana76
29. mar 2024

@beronsche
@luxus10 no tak ja mam male skupinky, su deti, co dokazu rozbit celu hodinu, trvalo mi to rok a pol vytvorit v jednej triede normalnu pracovnu atmosferu, aj to len kvoli tomu, ze problematicky ziak odisiel. Zaujimave, ze ostatne triedy ok. Ano, su aj deti, na ktore neplati naozaj nic. Jaj a to som nebola len ja, kazdemu jednemu pedagogovi bolo na vracanie, ked mal ist do tej triedy.

gleep1
29. mar 2024

No mne zas nepride v poriadku chodit k psychologicke pre tento dovod. Urcite nie s nim, sama sa chod poradit, ale nechod tam s nim, lebo to by znamenalo ze nanho automaticky nalepis nalepku a ludia sa zvyknutý podla nalepiek spravat. Bude mat nalepku ze nie je v lavičke v poriadku a ze ho treba nejakým sposobom opravovat, ze je pokazeny a on sa ti s tym, ze je pokazeny stotozni. Dovody, preco to robi ti spomenul a pridu mi detsky logické. Ucitelka nema autoritu a nema schopnost spraviť si v triede kde je malo deti poriadok, to je ale jej vizitka, nie tych deti. Posli k psychologicke ju, aby zistila ako si u malých deti vybuduje autoritu. Pises ze 5 chlapcov je neposlusnych a navzajom sa podporuju, to svedčí len o jej nizkej autorite, všetci chlapci v triede urcite "pokazeni" nie su. Ja by som si kvoli ucitelke co nie je schopna u deti vyvolat autoritu dieta nesamolepkovala. A zda sa mi, podľa dalsich komentárov co pises, ze ona sa pustila do boja s tvojim synom a to je najhorsie co spraviť mohla, lebo on bude bojovat naspat. Rozumných clovek nebojuje ale snazi sa spolupracovat. Oznaci ho za vadneho ktorehu musi poriesit psycholog, oznaci ho za klamara a podvodnika lebo nej sa nezda- ved ked sa jej nezda ma ho rozsadit alebo davat pozor.
Ja by som sa synovi snazila ludsky dohovoriť, rozpravala by som sa o "chceni zapáčiť sa v skupine" a kde su hranice tohoto chcenia. Pokojne by som uz v tomto veku spomenula fajcenie a drogy, ze vela ludi co sa chcu veľmi zapáčiť skupín a nevie kde su hranice zacne fajcit a ostane si cely zivot nicit zdravie, alebo zoberie drogu aby zapadol a znici si život. Vysvetli mu, ze sranda je len vtedy, ak sa bavia vsetci-vsetky strany- a teda aj pani ucitelka. V prípade, ze sa zabava len jedna strana a druha trpi, ide o sikanu - a mozes mu pekne vysvetlit ako vyzera sikana na škôlkach, kedy sa jedna skupina deti zabáva a druha strana trpi a tie deti si naozaj myslia ze je to zabava, oni to nevidia ze je to sikana. Takato "sikana" moze byt aj zo strany ziakov na pani učiteľku, takže naozaj mu skus vysvetlit ludsku a empaticku stranku preco sranda len jedeh strany nie je sranda, ppvedz mu ze aj učiteľka jemu ako obranu zacne robit zle, nie ze zacne, ale uz zacala a co mu kvoli tomu hrozi. Povedz mu ze je okej chciet zapadnut, ale ze to nie je okej na ukor toho, ze človek strati sam seba alebo na ukor psychického pohodlia ineho cloveka. Lebo vies, ty dinosaurus mozes hustit ze to robit nema, ale to dieta potrebujem pochopit, ludsky a svojim srdcom preco to robit nema. Musi to prijat a sam chciet, inak mu mozes dohovarat kolko chces, nezmenis to.

beronsche
29. mar 2024

@zuzana76 a dalo sa spolupracovat s rodicmi? Ako sa k situacii postavili oni?
Rozumiem, ze jedno take dieta dokaze rozhodit celu dynamiku skupiny, ale to je len nasledok...ale tiez uplne chapem, ze v beznej triede jednoducho nie je kapacita problemove dieta riesit..