Prosba o radu pre dcérku, ktorá prepadla
ahojte prosím poradte ako dalej postupovat lebo uz neviem na koho sa mam obratit
týmto Vám píšem s prosbou o pomoc pre moju dcérku nakoľko chodí do 2.A.
triedy a pani učiteľka ju dala prepadnúť aby opakovala ročník moja dcéra
nemá až také zlé známky aby musela prepadnúť a nikto nemože za to že je
corona a deti sa museli vzdelávať doma.
Moja dcéra z Matematiky dostávala samé 1,2 a aj sa Prvouky a teraz
prepadla zo všetkých predmetov a nechápem prečo.
Zistili jej že má Dislexiu a Disorografiu a pritom nemala žiadne úľavy
zo SJL.
Moja dcéra to zlé znáša že prepadla stále len plače má popritom všetkom
aj zdravotné problémy má Idiopatickú trombocytopenickú purpúru liečime
sa na hematologii v Košiciach.
Vybavila som mojej dcére dokonca aj doučovateľku cez prázdniny aby ju
doučovala Slovenský jazyk no nepochodila som s týmto v škole.
Ja a ako každá matka bojujem aby sa malo moje dieťa najlepšie a trápi ma
veľmi ako to zlé znáša moja dcéra že má opakovať 2.ročník.
Neviem ako mám ďalej postupovať lebo je to voči mojej dcére a voči
ostatným deťom nespravodlivé....
Obratila som sa aj na Ministerstvo školstva aj na Školskú inšpekciu no
bez úspechu.
Chcem aby moja dcéra a moj syn ktorý nastupuje teraz do 1.ročníka
prestúpili na inú školu no bez úspechu pani riaditeľka to nedovolí
nakoľko by nedostala peniaze za ne od štátu už neviem ako ďalej som
odhodlaná bojovať za moje deti a hlavne za moju dcéru nakoľko zo strany
učitelky a riaditeľky školy je vrchol dať prepadnúť moju dcéru s
diagnozou akou má moja dcéra.
Som odhodlaná to dať aj na súd ak nikde neuspejem alebo podať trestné
oznámenie. Ako by ste postupovali vy ??? dakujem za kazdu radu
Takže aby sme sa niektoré pochopili učiteľka vedela už pol roka dopredu že moja dcéra má dislexiu a nedávala jej ziadn úľavy! Áno mala 1 2 aj v žiackej knižke všetko mám prepotené dokonca aj testy čo robila na konci školského roka dostala do SJL 3 a na edupage boli napísané samé 5 mám screenshot známok ktoré mala dcéra a aký priemer jej vychádzal na konci roka! Nie nebola som upovedomena prišla mi sms od pani učiteľky že sa rozhodla aby moja dcéra prepadla! Ja som učila moju dcéru každý deň vždy mala urobené domáce úlohy na konci roka som šla na inú školu požiadať či by nevzali moje deti k nim na školy samozrejme súhlasili no kameň úrazu je riaditeľka urobila riaditeľovi novej školy problém volala primátorovi atď..... Dala som žiadosť osobne na školu o skúšky žiaľ na to nemám právo nakoľko dcéra už bude opakovať ročník!!!! Chápem Vás niektoré sa zastávate učiteľov ale ak raz je blba riaditeľka a šikana zo strany učiteľky tak sa môžem postaviť aj na hlavu!
@rihana12331 tak daj sem ten screenshot známok.
Daj to do medii. Nic nepohne veci rychlejsie ako reportaz v tv. To by vsak tvoj pribeh musel sediet a musela by si mat 100% dokazy.
@rihana12331 p.riaditelku prd do toho ci ty dceru odhlasis. Staci najst skplu kde ju zoberu. Tam ju prihlasis a p.riaditelke to len oznamis. My sme dceru prekladali a skoly si to vybavili medzi sebou papierovo. Na staru sme uz ani nesli. Je mi luto, ze ju nechali prepadnut. Neviem ci sa da poziadat este teraz o komisionalky. Ja mam tiez v triede chlapceks s poruchami ucenia, necita, nepise a s jednotkami isiel do tretieho rocnika. Teda cita 1 veta 5 minut a 1 slovo napise sam. Veta je uz len zhluk pismen. Neriesim. Pisomky mu citam ja, ked je treba pisat diktuje mi. Podla nasej specialnej nema narok na asistenta. Je to od nej krute, ale pomaham mu ako viem. Hlupy nie je.
A co mohla nejaka riaditelka skoly robit problem druhemu riaditelovi skoly u primatora? Kvoli tvojmu decku. Trosku nerealne.
@rihana12331 riaditeľka starej školy sa môže postaviť aj na hlavu ak riaditeľ novej školy deti prijal. Nikoho nezaujíma jej názor tak neviem aký by tam mal byť problém.
To že učiteľka niečo vidí a má na to nejaký názor neznamená, že dieťa má mať úľavy bez potrebných vyšetrení a riadnej žiadosti u riaditeľky. Jednoducho postupujú podľa pravidiel a zákona. Vy ste si mali splniť povinnosť ako rodičia a upovedopiť o tom školu aj s výsledkami vyšetrenia. (Nie nezastávam si učiteľov. Tiež sme mali problém s učiteľkou v rodine. Zhodou okolnosti tiež ide o druháčku a s priemrom 1,2 dostala na vysvedceni 2. Jednoducho ide na novú školu.)
Učiteľka síce diskutovala z akého dôvodu a dôvod bol povedaný. Matka dieťaťa odmieta bojivať s učiteľkou ďalšie dva roky lebo si zaškatulkovala žiakov (v tej triede má viac ako polovica druhákov horšie známky ako 1) takže buď to začni riešiť a prelož ju (nová riaditeľka s ničim súhlasiť nemusí) alebo sa nemôžeš sťažovať. Veď čítam len ako všetko nejde. Ide len treba si stáť za svojim. K prepadnutiu neviem ako ja na tom vaša dcéra ale keď to je potrebné nech ten druhý ročník opakuje možno jej to pomôže. Ak si myslíte že nie tak treba robiť aj niečo pre to aby sa tak nestalo ale už riešiť na novej škole.
Ja neviem ale písať ako sa všetko nedá je dosť zlý prístup.
@rihana12331 ak nemá učiteľka papier z centra tak nemôže dať žiakovi žiadne úľavy. Boli ste na testoch?
@sslobodnamama777 tak tá podmienka, že dieťa musí chcieť a rodič mu vytvoriť podmienky je veľmi podstatná.
Ak to nie je ani Komenský by nič nenaučil.
Mám čerstvú skúsenosť s prípravou na prijímačky. Učiteľka, že top, snažila sa, robila omnoho viac ako bola jej povinnosť. A každý jeden žiak, ktorý chcel, bol na testy pripravený top. Ten čo to mal na háku bohužiaľ aj tak dopadol.
A môžeš 3x hádať aká bola reakcia rodičov lajdákov. No samozrejme na vine bola učiteľka. Nie oni, že sa nestaral, ani ich dieťa čo to malo u prdele a spoliehalo sa, že prijímačky nebudú.
Toto je len druháčka teda za mňa zlyhali rodičia na celej čiare.
@janage no nie vždy je učiteľka top takže nehádžme ani všetky učiteľky do jedného vreca. Mala som možnosť byť na online hodinách a teda to boli teda “hodiny”. Dieťa sa doma pripravovalo sedelo za ulohami aj 3 hodiny - hovorím o druháčke (nie len za ulohami ale navyse diktaty, priklady príprava navyše) aj tak bolo málo. Pritom dieťa vedelo jednoducho učiteľka si zaradila deti ake znamky budu mat a nepomoze si nikto. Je učiteľ a učiteľ bohužiaľ tých top je veľmi málo.
Dieťa ma byť aj motivované ale teda neviem či pochvala za zlepšenie je motivácia pri zhoršení známok na vysvedčení. Neobhajujem ani mamičku ale ani učiteľov lebo niektorí su teda naozaj otrasný.
Aby jedna učiteľka povedlaa na hodine druhákom že ich rodičia jej už lezú na nervy je troška cez 😄 ale ano “všetci učitelia sú top”
Pri starších žiakoch je to aj o lajdáctve ale keď jeden rodič prváka, druháka, tretiaka vie že sa decku venuje že to to decko doma vie tak asi nie je problém len v dietati a rodičovi ale aj v učiteľovi a mal by sa aj ten zamylsieť nad sebou koniec koncov tie známky ktoré dáva su aj jeho vizitkou.
@sslobodnamama777 dieťa hlavne na prvom stupni si musí hlavne upevňovať učivo formou domácich úloh doma s rodičom,učiteľka sa môže aj poskladať na hodine. Ja som učila ciganikov,ale druhý stupeň tam je to iné,videla som ale čo sa deje na prvom. Niekedy tie deti majú fakt veľa čo sa týka materiálna ale chýba im pozornosť a venovanie sa rodiča
Ďalšie učiteľka somnou nekomunikovala ešte som jej napísala že sa obrátim na vyššie orgány odpoveď nech sa páči! Ja nie som romka nebývam v osade som biela v rodine máme učiteľa a on sám potvrdil že to je šikana zo strany učiteľky môžte má odsudzovať koľko chcete ale moju dcéru čo sa týka učenia som nezanedbavala .... U mňa to je nie je normálny prístup a môžte sa hnevať koľko chcete!
@rihana12331 a ty si sa nestaral, že v edupage ma iné známky ako v žiackej? Podstatné je edupage. Žiačka je u nás skôr kvôli deťom, tomu pocitu, že zapíše p.učiteľka výsledok a vidia ho. Ak, ale dieťa žiacku nemá nič sa nedeje.
Ty si teda tie 5 v edupage ignorovala a brala do úvahy len tie v papierovej ŽK?
A najpodstatnejšia otázka podľa mňa zo všetkých: Má dcéra také vedomosti, že môže postúpiť do 3.ročníka?
Ten totiž nadväzuje na 2. a náročnosť stúpa.
Ja už mám občas pocit, že to nič, že v 8.roč. bude mať dieťa vedomosti tretiaka. Hlavne, že neprepadlo. A nemá z toho prepadnutia traumu.
@rihana12331 stale si nepovedala, ci ste boli v CPPaP a ci si odovzdala spravu (posudok) od nich skole. Vysvetli mi jediny dovod, preco by riaditelka silou mocou chcela mat u seba v skole dieta, ktore prepadlo a isla by sa za to bit az k primatorovi (ten s tym ma inak velke h...o), aby dieta neopustilo jej skolu. Riaditel novej skoly si len vyziada zlozku ziaka a vybavene. Stara riaditelka ju musi poslat. Nemoze odmietnut, neposlat, vyhrazat sa. Skor ci nezistil, ze ste problemova rodina a rozmyslel si to🤐
@martinaju ja som nikde nenapísala, že všetci učitelia sú top. Ale že hádzať zodpovednosť za výsledok dieťa len na učiteľa nie je správne.
Teda musí spolupracovať učiteľ rodič dieťa.
A ak mám učiteľku ako píšeš riešim to. Doučkom, s učiteľkou, s jej nadriadeným, prestupom. A hlavne mi záleží na vedomostiach v prvom rade. Teda zisťujem či dieťa vie.
Ak by spomínané dieťa vedelo, aký problém bol dat preskúšať?
Stále nevieme dôvod, prečo tak matka neurobila. Zrejme vedela, že by tie skúšky zle dopadli.
Chce ona čo vlastne, aby dcéra neprišla o kamošky alebo aby učivo aj reálne ovládala?
Ak úľavy boli potrebné baby už niekoľkokrát položili otázku či ich mala papierovo podložené a či ich predložila škole.
Bez odpovede.
Mne sa toto tiez nejak nezda a pritom na tu integraciu staci tak malo. Odovzdat zastupkyni odporucanie od psychologa a z cppap,my sme odovzdavali z csppap. Maly mi skoncil akurat 1.rocnik s jednou 2kou z matematiky a to som sa mu 100%venovala ,vybavila doucovatelku 2xdo tyzdna a nejdem sa hadat s ucitelkou,ze je to nespravodlive. Lebo mal aj ulavy,na koncorocnej pisomke mal pri sebe logopedicku a dopadol super narozdiel od niektorych deti v triede,ale nebyt logopedicky,ktoru mal pri sebe si myslim,ze by urcite nedopadol tak dobre. Je tvoja dcerka teda integrovana?
@makova333 áno bola som u špeciálnej psychologicky učiteľka mala papiere pol roka! A dôvod prečo riaditeľka robí problémy pretože nikto s prváčikov sa jej nehlásil na jej školu ale každý odchádza na starú školu dôvod sú peniaze ! A nie sme problémová rodina mňa muž netyra a ani deti pracuje v zahraničí stará sa o nás!
@rebekamarcusko môj syn je tiež integrovaný,je druhak. A veľakrát sa mu stalo,že nemal domácu úlohu lebo si nezapísal. Na vysvedcku mal jednu dvojku a úplne zaslúžene. Pravidelné sme v kontakte s učiteľkou a tu pani píše,že top príprava na vyučovanie. Môžem to posúdiť lebo u nás to vôbec nebolo top a aj tak má dvojku tak neviem,neviem
A aj to,ze ti ju ,,nechce"pustit zo skoly. Mne uz navrhovali,ci maleho nechcem dat do skoly na vlasteneckom v petrzalke,kde ich uci logopedicka. Nesuhlasila som. Teraz chodi do sportovej skoly,ktora ho bavi,ma tam super kolektiv,ostatne predmety mu idu a kvoli matematike ho preradovat nemienim,ked je integrovany. Ak by som videla,ze sa velmi trapi,tak to zvazim
Ale proste mi nejde do hlavu,ze nas uz prex posielali a vas nechcu pustit... 🤔🤔🤔
@rihana12331 asi si nenapísala všetko,lebo neexistuje aby si prechod na inú školu nevybavila
@rihana12331 a ty si pol roka videla päťky v edupage a neriešila to?
@lenka9g no ved toto,ze ja som bola v pravidelnom kontakte s ucitelkou a ak sa mi dlhsie neozvala,pytala som sa sama cez edupage ako je na tom a ako sa mu dari. Vzdy bol pripraveny 100%,len tazsie chape matike a ja to vidim. Tak nebudem sa hadat s ucitelkou,ked viem ze ma pravdu.
@pribinak Presne tak, ja sledujem denne synove znamky na edupage, v pripade nejakych problemov o tom urcite viem. Riaditelka nepusti na inu skolu? Dalsia sprostost. Jednoznacne zlyhanie rodica. Jednotky a dvojky a zrazu prepadne, dokonca so vsetkych predmetov a matka je prekvapena? Pride mi to dost vymyslene
@rihana12331
1. Komisionálne skúšky sú možné len pri prepadnutí s max. 2 predmetov. Ak ich je viac, čiže 3 žiak prepadáva a nemá nárok na komisionalky.
2. Riaditeľka nemusí vôbec súhlasiť s prestupom. Ak si nájdeš školu, kde ti dieťa zoberú stačí podať odhlásku zo skoly a vec je vybavená.
3. Aj napriek tomu, že psycholog potvrdil nejaké "dys" musia byť potvrdene centrom a odporúčaním a škola ich musí akceptovať.
4. Nechcem súdiť, ale vyhovárať sa na koronu je zbytocné, veľmi ste to zanedbali, keďže o prospechu ste ako rodičia museli byť informovaní a žiadna zmena asi nenastala...
@rihana12331 ja sa nepytam ci mas potvrdenie os specialnej psychologicky (mimochodom nic take neexistuje), ale ci mas spravu z CPPaP. Nech by mala 0 prvakov, co s tym ma tvoja dcera? Ved je druhacka. Pocet prvakov jej tvoja dcera neovplyvni. A syna dat inde ti nema ako zabranit, ak dana skola ma kapacitu ho prijat.
@rebekamarcusko ja len, ze ta skola je super pre decka co maju problem.
@rihana12331 a este mala poznamka, my sme aj pocas korony mali rodicko (aj vy ste mat museli, minimalne kratucky rozhodvor s ucitelkou- telefonicky, zoom, mail, osobne, edupage.... ako to tvojmu dietatu ide). Tak neexistuje, ze z 1 a 2 prepadne a ty o tom nevies.
@makova333 akoze jasne to ja nespochybnujem,len podla mna by mal skor stres zo zmeny. Ja som sa dohodla s logopedickou a specialnou pedagogickou v skole,ze ak by mal stale taky problem s matikou aj v 2.rocniku,tak to budem riesit prestupom na tu skolu. Ale jeho neskitocne bavi sport a moze sa realizovat tam. A ja urobim,vsetko pre to aby tu matiku zvladol. Ja som tiez mala problem s matikou v 4.triede som uz mala 4ku a to som nebola ani integrovana,nemala potvrdene lekarom ziadne dys,kedze kedysi sa to vobec neriesilo a dieta sa len nejak pretlklo zlymi znamkami na zakladnej.

@sslobodnamama777 a ako ty vieš, že s matkou učiteľka nekomunikovala? Možno komunikáciu ignorovala práve matka. A teda ak viem, že dieťa má s učením problém, tak ho skontrolujem denne a doučovanie riešim cez školský rok a nie, keď už je vysvedčenie vydané.
Dalo sa doučovanie aj zadarmo cez internet zabezpečiť.
Moja dcéra ako 1. a 3. tr. má asi najviac absencií v ročníku (kvôli zdr. stavu) a napriek tomu, vždy sa zaradila do triedy bez problémov. Ale sme sa doma učili. Neexistuje, že dlabem na to, nejako bude.
Tu predsa nejde o známky, ale tie vedomosti sú základ pre celý ďalší život.