Prosba o radu pre dcérku, ktorá prepadla
ahojte prosím poradte ako dalej postupovat lebo uz neviem na koho sa mam obratit
týmto Vám píšem s prosbou o pomoc pre moju dcérku nakoľko chodí do 2.A.
triedy a pani učiteľka ju dala prepadnúť aby opakovala ročník moja dcéra
nemá až také zlé známky aby musela prepadnúť a nikto nemože za to že je
corona a deti sa museli vzdelávať doma.
Moja dcéra z Matematiky dostávala samé 1,2 a aj sa Prvouky a teraz
prepadla zo všetkých predmetov a nechápem prečo.
Zistili jej že má Dislexiu a Disorografiu a pritom nemala žiadne úľavy
zo SJL.
Moja dcéra to zlé znáša že prepadla stále len plače má popritom všetkom
aj zdravotné problémy má Idiopatickú trombocytopenickú purpúru liečime
sa na hematologii v Košiciach.
Vybavila som mojej dcére dokonca aj doučovateľku cez prázdniny aby ju
doučovala Slovenský jazyk no nepochodila som s týmto v škole.
Ja a ako každá matka bojujem aby sa malo moje dieťa najlepšie a trápi ma
veľmi ako to zlé znáša moja dcéra že má opakovať 2.ročník.
Neviem ako mám ďalej postupovať lebo je to voči mojej dcére a voči
ostatným deťom nespravodlivé....
Obratila som sa aj na Ministerstvo školstva aj na Školskú inšpekciu no
bez úspechu.
Chcem aby moja dcéra a moj syn ktorý nastupuje teraz do 1.ročníka
prestúpili na inú školu no bez úspechu pani riaditeľka to nedovolí
nakoľko by nedostala peniaze za ne od štátu už neviem ako ďalej som
odhodlaná bojovať za moje deti a hlavne za moju dcéru nakoľko zo strany
učitelky a riaditeľky školy je vrchol dať prepadnúť moju dcéru s
diagnozou akou má moja dcéra.
Som odhodlaná to dať aj na súd ak nikde neuspejem alebo podať trestné
oznámenie. Ako by ste postupovali vy ??? dakujem za kazdu radu
@rihana12331 známky zapísané v papierovej žiackej knižke nie sú smerodajné, podstatné sú tie v edupage. Ak máš pochybnosti o správnosti klasifikácie, môžeš podať podnet na štátnu školskú inšpekciu. A znova píšem, výber školy je na zákonnom zástupcovi, nie na riaditeľke pôvodnej školy. Môže sa však stať, že riaditeľ novovybratej školy žiaka neprijme, nemusí ho prijať, nie je povinný.
Nie je vrchol 'nechat prepadnúť' žiaka s akokoľvek diagnózou, všetci majú preukázať nadobudnuté vedomosti.
@makova333 toto som aj ja chcela napísať. 4x do roka je rodičovské. Okrem toho máme raz za mesiac konzultácie s triednou. Počas korony to fungovalo on-line. Ale záujem musí byť predovšetkým zo strany rodiča. Keď nevyhovoval čas, tak sa obidve strany dohodli na vhodnom čase. Autorka nenapísala celú pravdu, iba to, čo jej vyhovuje
@rihana12331 Klames! Uz ti to vsetci napisali, mala si sa svojej dcere venovat s nie v juli vyplakavat, ze prepadla. A preco by mala mat ulavy? Ak je postihnuta, treba ju prelozit do specialnej skoly.
Nerozumiem, prečo mala na edupage 5?a v žiackej 1, 2. To je nejaké čudné 🤔 lebo ak si robila úlohy doma, a sa aj odoslali pani učiteľke, tak určite by nemala samé 5.
@rihana12331 A problemova rodina ste! Normalny rodic si uvedomi nedostatky ziaka a nehadze vinu na vsetkych okolo, od riaditelky, primatora az po ucitelky. Normalna rodina zabezpeci decku doucovanie, psychologa, asistenta a nedava staznosti na Skolsku inspekciu a nevyhraza sa trestnym oznamenim.
@vrabcek15 Jasne, ze to tak nebolo, lebo dotycna klame.
@martinaju Mozem sa opytat, ake znamky malo tvoje dieta teraz na vysvedceni?
@natalienka12 vies kolko takychto je? Tiez mam ziacku, ktora denne nieco nema, chyba jej, ulohy striedavo oblacno. Na distancnom uz mamicka posledne tyzdne ulohy ani neracila posielat. Ked jej hrozili 2 na vysvecku, tak sa bola postazovat a musela mat 1. Aj takto funguju rodicia, detom sa venovat nebudu ani za ziveho, ale stazovat sa na cely svet to hej.
A to vás nikto za celeho pol roka neupozornil,ze vase dieta sa zle uci???v 2 rocniku prepadnut???troska nerealne
@natalienka12 no píše, že prepadla zo všetkých predmetov..tak asi potom samé pätorky..
Baby, a to ste vedeli, ze ucitel spachal trestny cin, lebo jej decko ma same patorky? 😂😂😂😂😂 ze trestne oznamenie, skoro som si cvrkla
@natalienka12 preco hned retardovany a lenivy ziak? Trosku drasticke pomenovanie,ze retardovany. Ked prepadne napr. 2hacka,moze za to rodic a nie ziak...
@rebekamarcusko Tak ano, ale druhacka ked prepadla zo vsetkych predmetov, tak uznaj, ze vlastne nevedela vobec nic, zrejme bude mentalne zaostala, lebo stacilo keby chodi do skoly a pocuva iba tam, aj keby sa jej doma rodicia nevenuju, tak na trojky to musi vytiahnut.
no moment a co ste robili cez tu koronu jakto ze ma same 5 ???? to si si akoze dovtedy nevsimla alebo co ?? ja som bola so synom tiez doma a makali sme o stosest mal aj kopu pisomiek online..a ty pises ze mala jednotky a dvojky a teraz prepada zo vsetkych predmetov tak to nechapem ako je mozne...bud si nato ty kaslala a dceru nekontrolovala lebo nic ine mi z toho nevychadza....a co sa tyka novej skoly ty si mas podat pisomnu ziadost na novu skolu bud ti to schvalia alebo zamietnu a ked schvalia take ze riaditelka neche pustit neexist jednoducho ma smolu su to tvoje deti a ty rozdhodujes kde a ako sa budu vzdelavat
A este dodam- myslim si, ze dieta autorky diskusie malo velmi vela zameskanych neospravedlnenych hodin, pretoze na 1.stupni nechavaju prepadat iba taketo deti. Ak je viac ako 100 neospravedlnenych hodin, tak sa rodic uz trestne stiha. Takze toto bude zrejme pricina, preco sa autorka stazuje na vsetky strany.
@rihana12331 ... na konci roka som šla na inú školu požiadať či by nevzali moje deti k nim na školy samozrejme súhlasili no kameň úrazu je riaditeľka urobila riaditeľovi novej školy problém...
Máš písomne rozhodnutie, že Ti deti prijímajú do novej školy? Ak nie, tak si to vybavene nemala! Na to sú tiež nejaké postupy. Lebo ak máš raz papier v ruke, riaditeľka by sa mohla aj na hlavu postaviť.
V tvojom príbehu nesedí veľmi veľa vecí.
@natalienka12 tak ale keby matka riesila poriadne ten problem a zozenie aj tu doucovatelku,ked na to ona nema trpezlivost,tak by dala aspon tie 3ky. Ocividne sa jej dostatocne nevenuju. Moj syn ma iq nizsi priemer,ale venujem sa mu dostatocne a okrem matiky,nema problem s nicim inym.po distancnom ako sa vratili do skoly,mi este ucitelka pisala ako mu matika ide a ze je vidiet,ze sa s nim doma ucime... takze ono to venivanie doma,v skole proste vidiet
Z teba je normálne nový Stephen King. Ešte na tej gramatike a štylistike zapracovať a bude to super.
@natalienka12 ako precitaj si moje obydva príspevky a potom prosim ta komentuj. Ja si nezastavam ani tuto mamicku ani učitelku. Jednoducho problém môže byť na oboch stranách. Čo sa týka prepadnutia tak je možné, že učivo vôbec nezvláda a podľa učiteľky bude lepšie ak si rok počká kým pôjde ďalej niektoré deti proste potrebujú dozrieť ale toto by sa malo riešiť hlavne v prvom ročníku. Ak to je tak že mala 1, 2 ako to tu je spomenute tak je chyba aj u učiteľky mala komunikovať s rodičom. Ak to pravda nie je, je problém u rodiča ako aj u učiteľky lebo keď vidí učiteľka problém zas by mala komunikovať s rodičmi. Ak komunikovala tak je problém len u rodiča. To dieťa nie je retardované ako nehnevaj sa ale vyjadrovať sa takto na cudzie dieťa je trošku cez asi by si sa mala nad sebou zamyslieť. Veľa deti žije v nevhodných podmienkach ale nebudeme ich nazývať retardované, hlúpe a lenivé. Druháčka sa asi sama nevie učiť. To nie je 13+ dieťa, ktoré sa vie už naučiť samé a teda už to je aj o lenivosti.
Ja som nehovorila o svojej dcére ale o známej znova treba čítať a mala dobre vysvedčenie neviem načo su ti známky cudzieho decka (ale neboj sa keďže som napísala že mala priemer 1,2 a dostala 2 tak asi to nebudú horšie známky že? Ale ono treba najskôr čítať kym niekomu odpovedáš a nie si mlieť len svoje) takže ja nie som zainteresovaná a zaujatá osoba aby som nevedela posúdiť či konkrétne dieťa učiteľka zaškatulkovala alebo nie. Mala som možnosť byť na online hodinách a teda viem aj ako sa správala učiteľka.
Čo sa týka autorky je možno aj troška zaujatá, ide o jej dieťa a veci vidí tak ako ich vidí. Nechce si pripustiť, že má niekto iný názor ale keď si je istá že sa malej venovala, že to dieťa ma vedomosti aby išlo do ďalšieho ročníka tak treba aby si stála za svojim. Čo sa týka inej školy tiež je to len a len na jej rozhodnutí a keď ai myslí, že tým malej pomôže nech ju preloži. Ale vy v žiadnom prípade nemáte právo osočovať a pomenovávať cudzie dieta tak ako ho pomenovávate. Takže v prvom ako dospelá žena by ste sa mali zamyslieť, kým niečo napíšete lebo už nemáte ani 20 rokov aj keď takéto správanie by som neočakávala už ani od 20 ročnej ženy.
@rihana12331 Jak nedovolí??? Normálne ju prihlasis na inú školu a v starej odhlasis. Na to jej súhlas nepotrebuješ.
O komisionálne preskúšanie si žiadala??
Prečo to riešiš až teraz??
@rihana12331 ale co nechce pocut. Treba poslat ziadost o komisionalne skusky a preskusaju ju. S riaditelkou komunikuj len pisomne. A nechapem,kde si bola doteraz. To si nevidela,ake ma dcera znamky? A ked vies,ze ma potvrdene choroby,tak si cez skolsky rok mala zhanat doucovanie. To,ze ma tazkosti ju neospravedlnuje,ze teraz bude s 5 kami prechadzat z rocnika do rocnika. Je kopu deti,ktore aj s tymi diagnozami koncia s dobrym prospechom,len sa im treba venovat. Ak uz aj bude opakovat,skus ju motivovat,vysvetlit jej,ze to nie je take strasne. Dcera place,lebo vidi teba,ze vysilujes a robis cirkus v skole. Deti to este tak nechapu,co to znamena prepadnut,oni odkukavaju reakcie rodicov. Jasne,ze nema mat mienku,ze prepadnutie je nieco dobre,ale tu si pochybila ty ako rodic. Tak male dieta este nevie zabrat. Ty si jej mala pomoct s ucenim.
@martinaju Ucitelka urcite rodicov kontaktovala, to sa vzdy robi. Ale vacsinou rodicia nereaguju, ak ma ich dieta patorky. Toto bol zrejme ten pripad + neospravedlnene hodiny to som si ista, preto prepada. Lebo ak by dieta riadne do skoly chodilo, tak druhacika nenechaju prepadnut.
@natalienka12 otazka je čo ide o prepadnutie ako také alebo ako tu spomenula jedna učiteľka že jednoducho dieťa podľa nej potrebovalo dozrieť.
Mame len jeden uhol pohľadu takže jedine čo môže každá spraviť je poradiť a nie tu osočovať dieťa a nazývať ho tak ako ho nazývate vy sa zamyslite koľko máte rokov aby ste sa vyjadrovali takto na adresu cudzieho dieťaťa. Počuli ste o tom, že dieťa za svojich rodičov nemôže? Takže aj keby sa jej nevenovali tak nebudem takto nazývať dieťa. Ako by sa vám páčilo keby niekto nazve vaše dieťa z akéhokoľvek dôvodu tak ako tu vy nazývate jej dieťa? Nabudúce skrotiť emôcie a potom sa vyjadriť. 🙂
@martinaju A ako ho ja nazyvam???
@natalienka12 nazvala si ho retardovanym. toto slovo je v nasich koncinach povazovane skor za nadavku, je to dehonestujuce. mna sa to tiez dotklo. skutocne, tento vyraz si si mohla odpustit

@makova333 Vsak ona na zaciatku pise, ze nemoze za to, ze bola corona. Uz z toho mi jasne vyplyva, ze corona = akoby skola nebola. My sme praveze makali ovela viac, ako ked chodil do skoly, viac som sa mu venovala, pretoze ozaj bolo viac na rodicoch.