Prosba o radu pre dcérku, ktorá prepadla
ahojte prosím poradte ako dalej postupovat lebo uz neviem na koho sa mam obratit
týmto Vám píšem s prosbou o pomoc pre moju dcérku nakoľko chodí do 2.A.
triedy a pani učiteľka ju dala prepadnúť aby opakovala ročník moja dcéra
nemá až také zlé známky aby musela prepadnúť a nikto nemože za to že je
corona a deti sa museli vzdelávať doma.
Moja dcéra z Matematiky dostávala samé 1,2 a aj sa Prvouky a teraz
prepadla zo všetkých predmetov a nechápem prečo.
Zistili jej že má Dislexiu a Disorografiu a pritom nemala žiadne úľavy
zo SJL.
Moja dcéra to zlé znáša že prepadla stále len plače má popritom všetkom
aj zdravotné problémy má Idiopatickú trombocytopenickú purpúru liečime
sa na hematologii v Košiciach.
Vybavila som mojej dcére dokonca aj doučovateľku cez prázdniny aby ju
doučovala Slovenský jazyk no nepochodila som s týmto v škole.
Ja a ako každá matka bojujem aby sa malo moje dieťa najlepšie a trápi ma
veľmi ako to zlé znáša moja dcéra že má opakovať 2.ročník.
Neviem ako mám ďalej postupovať lebo je to voči mojej dcére a voči
ostatným deťom nespravodlivé....
Obratila som sa aj na Ministerstvo školstva aj na Školskú inšpekciu no
bez úspechu.
Chcem aby moja dcéra a moj syn ktorý nastupuje teraz do 1.ročníka
prestúpili na inú školu no bez úspechu pani riaditeľka to nedovolí
nakoľko by nedostala peniaze za ne od štátu už neviem ako ďalej som
odhodlaná bojovať za moje deti a hlavne za moju dcéru nakoľko zo strany
učitelky a riaditeľky školy je vrchol dať prepadnúť moju dcéru s
diagnozou akou má moja dcéra.
Som odhodlaná to dať aj na súd ak nikde neuspejem alebo podať trestné
oznámenie. Ako by ste postupovali vy ??? dakujem za kazdu radu
@elizabet173 presne, tiez si myslim, ze dieta rodicia nekontrolovali, neprihlasovalo sa na online vyucovanie. Mam druhaka a prvouka bola formou hry, v PZ vela obrazkov, stacilo si s dietatom citat a rozpravat sa, vela veci deti uz vedeli. Prvouku sa fakt nebolo treba ucit, lebo napriklad, ze ma rastlinka kvet, stonku a listy deti vedia alebo kam volat ked sa stane nehoda, poziar - par cisiel, niektore uz aj to vedeli atd. Z prvouky sa proste prepadnut neda. Ak chodi dieta na vyucovanie a nema neospravedlnene hodiny.
@makova333 To vysvedcenie dali skor rodicom. Ja zasnem nad nulovou sebareflexiou niektorych ludi. Vzdy za vsetko mozu ini. Syn mal v triede problemoveho ziaka, zle sa ucil, ocinko podal trestne oznamenie na ucitelku, ze ho sikanuje. Ucitelka mila, zlata pani uz na dochodku, vsetci sme sa za nu postavili. Normalne ju vysetrovala policia, pani v rokoch, trauma riadna. Ucitelov v dnesnej dobe fakt lutujem.
@mircalla presne tak, tiez myslim, ze to bolo vysvedcenie pre rodicov. Preboha, chuda pani ucitelka. Ja sa ani necudujem, ze toto povolanie uz nikto ani nechce robit... My sme mali v prvej triede (v case prvej vlny) velmi zvlastnu pani ucitelku. Ziadne online vyucovanie. Raz do tyzdna (nepravidelne) poslala na mail rodica ulohy. A nechcela ich ani vypracovane naspät. Pri prvakoch, ktori sa ucili pisat, pocitat...Ona proste dovolenkovala. Keby nemam home office a nevenujem sa dietatu, tak dnes by bol hadam analfabet. Tak som sa najskor velmi slusne a milo ozvala, potom uz nie tak slusne a nie tak milo. To zabralo. Ucitelka sa urazila, ale zacala pracovat aspon tak, ze ziadala vypracovane ulohy a davala spätnu väzbu. Co ma vsak sokovalo, bola reakcia niektorych rodicov. Dostala som vynadane, ze naco to riesim, naco sa staram, ze oni nemaju cast vsetko robit a posielat ucitelke a im to vyhovovalo tak ako to bolo - teda, ze sa od nich nic nechcelo. Normalne som nechapala, ze im to nevadi. Nastastie v druhej triede sme dostali uzasnu pani ucitelku, ktorej som velmi vdacna ako s detmi pracovala 🙏
@makova333 Tento skolsky rok ziaci 1.stupna nemali on line vyucovanie. Teda mali, ale len chvilu, potom kvoli ocerkam zaviedli, ze prvy stupen nastupuje prezencne. Dieta podla mna do skoly nechodilo a matka by sa stazovala asi aj u americkeho prezidenta 😂
@natalienka12 nasi mali myslim 3 mesiace (munus prazdniny) a potom to bolo na uvazeni rodica. Kto nechcel, dieta nedal, ale teda ucivo museli dobrat. A niektori asi nedobrali...😉
@makova333 To fakt? Akoze kto sa bal, nemusel dat do skoly? A bral ocerku?
@elizabet173 Ja nepisem o lokalnom uzavreti skol rozhodnutim zriadovatela, ale celoplosnom rozhodnutim hlavneho hygienika ako bolo v predchadzajucom skolskom roku od 16.3.2020.
@natalienka12 nebolo povinne prezencne vyucovanie ak sa rodicia bali, ale hodiny sa im ratali ako ospravedlnene (ako ked je dieta chore a ma ospravedlnenku). Ci brali OCR toto uplne neviem, kedze toto sa ma netykalo, nezistovala som. Ale deti si museli prist do skoly napisat 3/4 rocne pisomky z matematiky, slovenciny a prvouky. A potom este koncorocne (ale to uz myslim museli chodit povinne prezencne, sa mi zda, ze tu dobrovolnost stopli niekedy v maji).
@makova333 Aha, tak asi bez ocerky, viem, ze to stopli kvoli zneuzivaniu osetrovneho prave u deti na prvom stupni. A tak asi sa nasli rodicia, co decka nechali doma. Ja som sa smiala, ze Verneovka Dva roky prazdnin sa stala realitou.
@natalienka12 hej za nasich skolskych cias to bol nesplneny sen 😀
@rihana12331 a ja sa zase cudujem, ze ty ako mama nevies ake ma dcera cely rok znamky a potom zistis ze prepadla. Ved s sruhackou si mala riadne sediet kazdy den a ucit sa. Kto sa snou ucil? Kto kontroloval ulohy?
Ja neverim, ze v tejto dobe nechaju len tak niekoho prepadnut... Nehnevaj sa.
@rihana12331 a este podalsie urcite by som to riesila v priebehu, ze moje dieta by som kontrolovala, uvila sa snim a nie sa cudovala ked by prislo zo skoly ze prepadlo.
Tak nech si zopakuje ročník nie je ani prva ani posledná čo prepadne.
@rihana12331 podla mna trepes bludy,uz tvoje pisomne vyjadrovanie stoji za nic ,neverim ,ze by si az takto ucitelka aj riaditelka zasadli na druhaka,ze by ju nechceli pustit na inu skolu aj napriek ,podla tvojich tvrdeni , pri urcitych diagnozach.. A ako bonus ,nechali ju z cista jasna prepadnut 🥴

Ja si ani neviem predstavit, ako moze druhacka prepadnut zo vsetkych predmetov! Moj rozum dava jedine vysvetlenie. Dieta ma milion vymeskanych neospravedlnenych hodin a teda z druhackeho uciva nevie nic. Vobec NIČ. Lebo keby do skoly chodi, tak nemoze mat 5 zo vsetkych predmetov. To je absolutne nerealne, aj keby to dieta malo tie poruchy, co spomina autorka. Ved su tu maminy - ucitelky na 1.stupni ZŠ, co si o tom myslite?