Ahojte, prosím o kontrolu ulohy a cvičenie 3 ani nevieme urobiť. Ďakujeme za ochotu
@doriiis na synovca bude genitiv.nue je akuzativ bezpredlozkovy?
@zorkahorka Nebude to genitív. Je to akuzatív "na KOHO, na ČO" sa pýtal. Akuzatív nie je stále bezpredložkový. Existuje veľa predložiek, ktoré s ním idú (cez, nad, medzi...).
@nekonecna_katastrofa bože, ja žasnem, ako sa môže na pády niekto vôbec opýtať.... a ako vôbec skončil základnú školu
Treba podčiarknuť, ktoré sa v základnom.tvare končia na " a", lebo tie sa skloňujú podľa hrdina: strážca, sudca, dôchodca, darca...
@panelacikova ty si neskutocne mudra. Ovladam slovenčinu, ale zial, aj ja zabudam... netreba hned za kazdu cenu vrtat a poukazovat na svoju genialitu.cudovala by si sa,kolko vs vzdelanych ludi pady neovlada vobec, pretoze absolutne nepotrebuju k zivotu vediet, ci je nieco akuzativ alebo genitiv
@zorkahorka a potom to u nás vyzerá ako v Maďarsku. Kam idete? Pri more
@zorkahorka Je to v poriadku, že ľudia už na to zabudli (myslím na tú teóriu), ale tak potom netreba radiť niekomu, keď to neovládajú. Prípadne sa aspoň najakôr poradiť s googlom a overiť si info.
Niektoré premúdrele dámy čo hneď urážate ,aby ste sa nepos.... Človek nemusí mať hneď 1 zo slovenčiny, aby sa v živote presadil, stačí aby bol priebojný v tom živote. Nemusí byť hneď učiteľ a robiť za 600e, čo má z toho ..
@nekonecna_katastrofa pomylila som sa, preto som sa pani pytala...
@panelacikova v bb sa hovori do bystrici... ♀️ uz roky rokuce. Hoci sa vsetci tie pady ucili. Zludovelo to
1. Umelec, murár, plavec
2. U Paľa G, hráča A, dedkovi D, hercov A, na synovca A, o atlétoch L
3. strážcovi, sudcovi, dôchodcovi, darcovi, Jožovi
4. Lyžiari
@panelacikova ano, ano, ved ja s tebou suhlasim