Prosím o kontrolu úlohy

14. dec 2022

Ahojte, prosím o kontrolu ulohy a cvičenie 3 ani nevieme urobiť. Ďakujeme za ochotu

belllinka
15. dec 2022

@panelacikova ano, ano, ved ja s tebou suhlasim 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zorkahorka
15. dec 2022

@doriiis na synovca bude genitiv.nue je akuzativ bezpredlozkovy?

nekonecna_katastrofa
15. dec 2022

@zorkahorka Nebude to genitív. Je to akuzatív "na KOHO, na ČO" sa pýtal. Akuzatív nie je stále bezpredložkový. Existuje veľa predložiek, ktoré s ním idú (cez, nad, medzi...).

panelacikova
16. dec 2022

@nekonecna_katastrofa bože, ja žasnem, ako sa môže na pády niekto vôbec opýtať.... a ako vôbec skončil základnú školu 🙄

sinusoida
16. dec 2022

Treba podčiarknuť, ktoré sa v základnom.tvare končia na " a", lebo tie sa skloňujú podľa hrdina: strážca, sudca, dôchodca, darca...

zorkahorka
16. dec 2022

@panelacikova ty si neskutocne mudra. Ovladam slovenčinu, ale zial, aj ja zabudam... netreba hned za kazdu cenu vrtat a poukazovat na svoju genialitu.cudovala by si sa,kolko vs vzdelanych ludi pady neovlada vobec, pretoze absolutne nepotrebuju k zivotu vediet, ci je nieco akuzativ alebo genitiv

panelacikova
16. dec 2022

@zorkahorka a potom to u nás vyzerá ako v Maďarsku. Kam idete? Pri more 🙄🙄🙄🙄

nekonecna_katastrofa
16. dec 2022

@zorkahorka Je to v poriadku, že ľudia už na to zabudli (myslím na tú teóriu), ale tak potom netreba radiť niekomu, keď to neovládajú. Prípadne sa aspoň najakôr poradiť s googlom a overiť si info.

vladus1239
16. dec 2022

Niektoré premúdrele dámy čo hneď urážate ,aby ste sa nepos.... Človek nemusí mať hneď 1 zo slovenčiny, aby sa v živote presadil, stačí aby bol priebojný v tom živote. Nemusí byť hneď učiteľ a robiť za 600e, čo má z toho 🙉 ..

zorkahorka
16. dec 2022

@nekonecna_katastrofa pomylila som sa, preto som sa pani pytala...

zorkahorka
16. dec 2022

@panelacikova v bb sa hovori do bystrici... 🤷‍♀️ uz roky rokuce. Hoci sa vsetci tie pady ucili. Zludovelo to

moulin20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
morganaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ada1295
19. dec 2022

1. Umelec, murár, plavec
2. U Paľa G, hráča A, dedkovi D, hercov A, na synovca A, o atlétoch L
3. strážcovi, sudcovi, dôchodcovi, darcovi, Jožovi
4. Lyžiari

bluehorsee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluehorsee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluehorsee
20. dec 2022

Keď zadáte do googla slovo ktoré hľadáte, vysklonuje vám ho vo všetkých pádoch, v jednotnom aj množnom cisle