Prváčik a známky...- ako ho motivovať?
Ahojte maminy, poraďte mi ako mám motivovať syna, ktorý dostal z diktátu a prepisu písmen 5... To bol dva týždne chorý.... Potom z matiky 3,ze mu robilo problém odcitanie.... Tak sme sadli... A trénujeme každý deň aj dve tri hodiny..... Chodí mi so stresom do školy... Že čo ak dostane zlú známku.... Vravím mu,že nevadí....to si opraví.... Mali vcera písomku zo slovenčiny,tak sme sa u ili...a na papier som mu napísala tlačené a vedľa písané písmenká,aby si to pamätal...doma sme aj písali...bez chyby... A včera prídem po neho a v žiackej poznámka,že používal ťahák a opisoval.... A doma mi povedal,že si sa bál,že zase dostane 5, tak sa pozrel .... Vzala mu test ,dala druhý a tam veľa písmen nenapísal... Tak mu dala 3!.... Hovorím ,že je v strese, kvôli 5. Že sa mi boji chodiť do školy... A ona vybehla na mňa,že nech sa neohanam tou 5,že si stojí za ňou... Čo mám robiť.... Trápim sa... Ďakujem za.rady....
@beronsche ale som s ňou už 3x hovorila a dnes keď na mňa vybehla.... Koniec.... Idem za speci pedagogickou na škole..a potom aj za riaditeľom.... Muž vraví nech napíšem aj sťažnosť a dňa riaditeľovi... Ale to zase ešte nechcem... Len či po dobrom to pôjde.... :( Som smutna z toho
@iivkaa1 ze ona nevie kde je problem... Nuz rovno jej povedz , ze v jej neprimeranom pristupe...
Trochu ina situacia, ale dcera, tiez prvacka, sa bala chodit do druziny, lebo druzinarka velmi krici.. Zavolala som jej , vysvetlila situaciu, poprosila ju o pomoc.. Druzinarka si s dcerou sadla, co presne jej povedala neviem, ale dcera je zrazu nielen ok s druzinou, ale uz inu druzinarku nechce.. Tak mi napada, poziadaj ucitelku o nieco take.. Nech si so synom sadne, povie mu ze 5 nie je koniec sveta, ze nie je hlupy, len sa uci a kto sa uci, ten aj chyby robi a pod. Ze nech sa neboji.. Mozno to pomoze.. Drzim palce!
divne ze prvacikovi da nejaka ucitelka 5! ved to je totalne demotivujuce pre boha...u nas zatial davaju iba 2ky ako najhorsie a pisomky ucitelka boduje a hodnoti percentualne...poslala nam akurat ze kolko percent je aka znamka aby to tie deti tak nefrustrovalo...napriklad aj poznamky pise iba do slovnicka aby ti prvaci mali tu ziacku taku prezentacnu...krava cela to ucitelka,asi je zakomplexovana ked da na stvrt rok prvakovi 5ku....kolko ma rokov?
Toto je problem ucitelky. Znamky celkovo v prvej triede povazujem za totalny blud (dakedy sa neznamkovalo, v inych krajinach sa tiez so znamkami zacina neskor). Ale 5 prvakovi v novembri? To by mala riesit, co sa deje a nie dat 5 a vybavene. A povedat, ze mal tahak? Ona na prednaskach na vs spala? Prvak to nevnima ako tahak (=podvod), ale proste si pomohol, vynasiel sa. To treba pekne vysvetlit, v klude a nie ho stresovat. Ucit sa doma 2 hodiny je prilis, je pretazeny a to moze situaciu zhorsovat. Mojs nervy, to co je ta ucitelka za osobu?! Fuu som sa vytocila 😖. Urcite to rieste, aj prelozenim do inej triedy/skoly.
@iivkaa1 Ja som učiteľka a tiež mi je ľúto, keď toto musím čítať. My prvákov neznámkujeme, dcéru v škole známkujú, ale iba jednotkami. Ak majú horšie, tak im napíše iba počet chýb. Ja som 5 nedala ani v druhej triede, s detičkami, ktoré mali stres som písala poobede samostatne. Proste žiak a hlavne prváčik by mal zažívať pocit úspechu. Táto pani učiteľka nepozná detskú dušičku, ani žiakov. Ja som do pol roka vedela, čo koho motivuje, kto čo zvládne...koho zlé hodnotenie naštartuje a koho položí. A do konca roka má času dosť na písmenká. V prvom ročníku je povinný iba jeden kontrolný diktát, na konci roka. Ostatné sú cvičné. Niektoré detičky sa rozbiehajú pomalšie. Držím palce prváčikovi.
@conquestor veru.... A dnes mi povedala,že nech sa neohanam tou 5,že si za.nou stojí a že není jediná učiteľka,ktorá dáva 5.... A naša žiačka....no comment.... Zapísala 5 za ňou pokec,že žiada o dôkladnejšie precvičovanie písania....potom 3z matiky -chyby pri odcitani a včera poznámka,že žiak na písomke podvádzal,odpisoval z tahaka...čo ti poviem.... A že ona známky musí mať a nemôže odpúšťať.... Že 2pisomky nezapísal kvôli zlým známkam...je mladá.... Mozno ani 30rokov...ale vyzerala milo a že bude dobrá.....
@iivkaa1 prepana len prosim ta nedavaj syna diagnostikovat na poruchy ucenia len preto, ze ma kravu ucitelku 🙈
je prvak takze tie veci nema ako vediet inak nez ucenim a cvicenim.
stazovala by som sa na ucitelku alebo by som vymenila skolu.
nemyslim si, ze na vine je vzdy ucitelka ale este som nepocula aby niekto daval prvakom patky.
Wau, a ze potom deti znenavidia skolu a vzdelavanie. To vazne nikto nevidi ako je to starobile skolstvo na hlavu postavene?? A rodicia budu este ucitelky obhajovat a kydat na deti.
Chudak maly, uz v prvaku mat takyto stres.
Skoda ze u nas mozu byt deti doma vzdelavane len prvy stupen.
@iivkaa1 no vyzerá to tak, že aj pani učiteľka bude taká "slabšia pedagogička". Ja osobne by som apelovala na to, že nie všetky deti sú podľa pravítka a niekto je rýchlejší a niekto pomalší, takže ju žiadaš o strpenie a nech ti láskavo "zlé" známky píše do mailu pre info a dieťaťu nech píše len počet chýb. Keďže nechceš v synovi vyvolať nejakú fóbiu zo školy, tak by si ju o to veľmi pekne poprosila...
ahoj, určite to rieš aj s riaditeľkou, keď bude nezáujem zo strany triednej učiteľky. Synček potrebuje ísť do školy s radosťou, aby podával dobré výkony a nie so strachom
@iivkaa1 pre boha,ta nech ide ucit do polepsovne!!!ako detska psychologia jej asi nic nehovori,VS si asi iba zaplatila...
@nosalinda to krasne napisala....nasa p.ucitelka je presne taka ako pise...iba motivuje...najhorsiu znamku dava 2..ved uz to je pre prvaka ako 5....strasne toto citat,podla mna by pomohlo zmenit triedu....sesternica 38r tiez uci na inej skole prvakov a ona je z tych prisnych ale tiez mi vravela ze jeden chlapec mal citat a pritom sa dival na nu ( nie do slabikara) a vymyslal si slabiky...ona mu vravi ze nech cita a ci sa ucil doma a on ze nieee,neuciiiiiiil,tak mu vravi,je mi luto dnes e to za 2....A v triede hned ruch ze prva dvojka v triede...
to je taka skoda, u nas pani ucitelka dava jednotky a ked to nie je na jednotku, zavola nam domov,aby sme sa pripravili lepsie.lebo vie,ze tie znamky su este take kolektivne aj dieta aj rodic. a ked ani to nepomoze, da dvojku. ale to sa este ani nestalo v celej triede.
@0silvia0 ta harpia nikdy nepovoli nieco take,ona sa ocividne v tom vyziva....pisat picoviny do ziackej
@conquestor ale.neviem ešte ako na ňu.... Vravela som,že nech ho motivuje... A ona ako ho má motivovať pri písaní pismenok.,keď to ma vedieť.....
@iivkaa1 ona nie ze nevie,ona nechce...a to je sakra rozdiel...ona si asi kompenzuje krivdy z detstva alebo nieco...zajdi za riaditelom a uvidis ake da stanovisko ale nenechaj syna dlho takto trapit,podla mna by mozno stacilo zmenit triedu a podla pristupu vedenia aj skolu
@iivkaa1 je učiteľka, keby ho mala rada tak si nájde spôsob ako ho motivovať, zaujatá je už teraz....
@iivkaa1 že ako motivovať,naša učiteľka napríklad taktopuse im odkazy,lepí nálepky...a to keby ti odfotim žiacku....máme asi 45jednotiek,zo zadu lepí nálepky a za každých 5 majú hračku z kiderka....proste motivacia
@laska201 a prečo ste nedali odklad a prečo sa cpal liekmi na základe čoho???? Nerozumiem, nuž moje dve deti boli vo waldorfe a písaným sa učili až v polke druhého ročníka a druhy syn nebude v slovenskej škole a tu kde sme, idú síce rýchlo, ale prváci sa neucia písať písaným. Podotýkam veľa rodičom a rodine vadilo, že nepíšu pisanym👍😂takže, je to aj o ľuďoch, veľa rodičov chce, aby deti išli rýchlejšie a učili sa písané atď... Ale tak moje dcéry sú dospelé a nenechalo to žiaden dôsledok, že písali písaným až v druhom ročníku. Písané písmo sa využíva podľa mňa minimálne.
@iivkaa1 ťažko radiť, pre mňa je základ učiteľ. Môže mať škola notebooky v triedach, sto krúžkov, interaktívne tabule...ak tam nenastúpi ľudský faktor je zle. V prvom ročníku je človek viac mamou ako učiteľkou. Aj s tými písmenkami, mne to príde ako zázrak, že sa to deti naučia písať. Nech sa pani učiteľka skúsi naučiť čínske znaky za rok,lebo to presne je to, čo prváci v tých písmenách vidia. Ešte by som skúsila zistiť ak máte viac prváckych tried ako to funguje tam. Popýtať sa rodičov. A potom skúsiť riešiť so zástupkyňou. Ale ak je mladá a niekto jej povedal, že takto to tu robíme a ide podľa toho, tak ktovie ako by to dopadlo.
@iivkaa1 ale prepáč učiteľka má pravdu.Sama si priznala, že bol chorý a ste sa tomu nevenovali.2 týždne nebyť v škole je na prváka strašne veľa.Stalo sa....synovi vysvetliť, že to dobehne s tebou, ono je jedno či by mu dala 3,4,5 chlapec to zle berie tak či tak.Druha vec je, že sa teraz boji.neviem čo pomôže zmeniť školu, keď to raz nevedel tak nevedel a aj v druhej by dostal zlú známku.Ponaucenie pre teba, že aj, keď je chorý musíte na to pracovať.Ale celkovo nesúhlasím s tým, aby boli hneď znamkovani u nás boli až druhý polrok.Chlapec sa stretol s niečím prvý krát a prehrmi to.
@conquestor teplicka?