icon

Prvákovi niekto berie v družine jedlo

kapers
11. apr 2017

Ahoj... prosim o radu...
Syn je prvak... a prisli sme na to,ze mu v druzine neustale niekto kradne jedlo.. keksiky,jogurty,perniky... uz sa to neda ani zratat..kradnu mu aj to, do coho si parkrat v triede kusne a necha si to na neskor do druziny... chcela som to riesit s druzinarkou... no bezvysledne...trva to uz cca 2mesiace.. dnes mi povedala,aby som mu nedavala na desiatu tak vela..len tolko co zje v triede.. stava sa to aj inym detom..ale nie az tak casto ako nam... poradte mi.. ako to riesit a chytit toho zlodeja...? Dikes...

kapers
autor
11. apr 2017

@erickatt 😁 uz aj nad tym som rozmyslala... len mam strach aby to nejako tomu decku neublizilo... aj ked je to zlodej... este potom mna budu riesit...

tajka1986
11. apr 2017

@kapers presne aj mna napadlo prehanadlo 😀

dankabodvanka
11. apr 2017

@warholette Reagovala som na tvoj komentár

alaguema
11. apr 2017

@kapers veď urob zo seba hysterku, ak sa ti páči. Ja ti radím (to si chcela, nie?), aby si s tým tvojim obviňovaním išla pomaly a aby si si premyslela, čo a ako povieš, lebo už z toho ako sa tu vyjadruješ je jasné, že ty už máš vo všetkom jasno. Pochybujem veľmi silno, že by si družinárka dovolila ziapať po rodičovi len tak bez príčiny. Budeš asi tiež pekný kvietok...

alaguema
11. apr 2017

@erickatt nie si prvá komu to napadlo a je to pekne blbý nápad. Jednak je to "výchovná" metóda jak sviňa voči synovi (v podstate v zmysle- účel svätí prostriedky) a jednak to tuná pani nemusí odhadnúť a môže nejakému dieťaťu spôsobiť problémy a ešte len potom sa z toho pos...e ona.

erickatt
11. apr 2017

@kapers tak dobre prehanadlo nie. Ale co tak cili papričky? Tie neublížia

erickatt
11. apr 2017

@kapers a ozaj. On odíde z triedy pocas družiny? Ze tam ine deti ostávajú??

sandey
11. apr 2017

Prirobiť na tašku nejaký zámok 🙂

silaviat
11. apr 2017

@warholette len nevies ci zrovna ta matka nedala posledne jedlo dietatu na desiatu a sama uz nema a tomu malemu to ine dieta nezje... nevravim,ze je to tento priklad,ale proste toto sa nerobi ... nehovorim,ze dietatu hned davka prehanadla,ale nast sa dako hold musi.. nik jedlo nema zadarmo,kazdy rodic sa nan nadrie a je doba,kedy naozaj mnohe avaju tym detom aj posledne a same nemaju .. ked to dokaze jedna matka mala by aj ina
@dismonika ocakavala som to,ale nemala som doaz..bola to holka(zena) co drzala dietu a zila takmer zo vzduchu no napriek tom nechudla a vzdy sa niekam vytracala... no po mojej bagete sa vytratila na dlhsie 😀

dismonika
11. apr 2017

@silaviat tak aspoň viete, prečo nechudla :D :D :D vybrala si nesprávnu dietu, no verím, že po tom preháňadle schudla aspoň 4 kilá :D :D :D sila toto

warholette
11. apr 2017

Paci sa mi, ako tu "matky" obhajuju dat cudziemu dietatu prehanadlo, ale s druzinarkou ci riaditelkou sa porozpravat nevedia. Ved jasne, odbavme sa na nejakom decku, co je mozno tiez hladne - hlavne ak je to jedno z tych, co mu rodicia neplatia obed - lebo ved decko sa doma akurat s prepacenim doserie, haha, strasna zabava. Ved ste dospele zeny, to vas hanba nefackuje rozmyslat nad takymto riesenim? Ved to dieta vam nie je rovne ani silou, ani rozumom. Pani co zalozila temu ide navela navela za riaditelkou, aby si to vybavila ako seberovna dospela osoba, ved to mal byt krok cislo dva, hned po druzinarke, nie dumat nad tym, ako otravit cudzie dieta!!

tajka1986
11. apr 2017

@warholette odpoved na tvoju otazku: nie,nefackuje 😀 Zlodeja by mala fackovat a len nech sa pekne po.... aspon si zapamata,ze sa to nerobi! A keby aj decko bolo hladne,nie som povinna krmit ostatne hladne deti,na to ma rodicov. A zjavne ho nevedia nielen nakrmit ale ani vychovat. Mierna priucka by ho nezabila.

alaguema
11. apr 2017

@warholette alebo "neškodné" čili...Poznám dospelého človeka, ktorému čili korenie zdevastovalo žalúdočnú sliznicu. Ale to je proste tak...kto nedostal od pána boha, v apatieke nekúpi. Namiesto civilizovaného riešenia sa vadí s družinárkou, potom vypisuje na koňa a ďalší lúmeni jej takto kvalitne "poradia".

alaguema
11. apr 2017

@tajka1986 v tebe sa @warholette mýlila. Ty si mentálne na úrovni 6 ročného dieťaťa. Takého, ktoré má EQ nula.

tajka1986
11. apr 2017

@alaguema EQ?? Pouc ma prosim ta co to je lebo nerozumiem 😀 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
jeennyv
11. apr 2017

@kapers ries to na rodicku alebo s triednou, je za triedu zodpovedna predsa cely rok nie..je to uz vyslovena drzost vliest do tasky, teraz sa paci desiata zachvilu nieco ine..

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
misscelaneous
11. apr 2017

@tajka1986 EQ je emocny kvocient, rovnako dolezity pre zivot ako aj IQ, v mnohych pripadoch aj dolezitejsi, bohuzial mnoho ludi nema sajn, co to znamena. Ako citam tvoje komentare, trochu empatie by ti nezaskodilo. Deti robia vselico, a ak tam kradne dieta inym detom jedlo a nikto ho nezastavi, nepovie mu, ze je to zle a druzinarka to avojim spravanim iba podporuje, tak jasne ze to bude robit dalej, je to DIETA!! Dufam ze to moje nestretne taku zensku, co by ho pri najmensej chybe narvala prehanadlom a cili paprickami, lebo to by som jej ich asi niekam strcila potom ja a nebolo by to do hrdla. Autorka by to mala riesit, taketo veci sa nemaju diat, dneska desiata zajtra peniaze, deti to vnimaju, podla mna cela trieda vie presne co sa deje a uplne vidi ze s tym nikto nic nerobi. Priklad do zivota jak hovado. A u prvakov to treba riesit na urobni dospely - dospely a nie dospely- dieta, toboz cudzi, hlavne ak sa nevie o ktore dieta ide. takych vas tu je ty kokso vozit sa po slabsom ale konfrontovat neochotny personal uz nie. Autorka, chod s tum aj za riaditelkou a ak si druzinarka " zasadne " na syna chod za nou opat a znova a znova az kym to nevyriesite a na tvojom synovi nebude nikto sediet a budu najedene vsetky deti.

ukulela
11. apr 2017

zeny, cudziemu dietatu prehanadlo,,, akoze spamatajte sa§ riesit s ucitelkouúriaditelkouú na drodicku a hotovo.

tova
12. apr 2017

@kapers ani necitam odpovede. Ja som tak celu zakladnu rozdavala moj oned, rohiliky atd. bratrancom, kamaratom alebo Rovno hodila do kosa. Samozrejme doma som povedala ze vsetko som jedla. Aby si prvaci navzajom jedli okusane rozky to pochybujem :D Nedaj synovi par krat rohlik, muffin. daj mu pernik a keksik len. Uvidis ze pride domov s tym ze vsetko zjedol.

tova
12. apr 2017

@kapers Tvoj syn malo je, nema rad rohliky, keksiky atd. Ty mu nabalis desiatu on ju vyhodi. Namiesto toho aby ti poklamal ze zjedol povie ze mu to niekto vzal... Prvaka mam aj ja a mozem ist k nim do skoly na obed. 50% deti vyhadzuje viac ako polovicu svojho obeda do kosa. Moj syn tiez niekdy dokaze v skole zjest len maly sacok s keksikmi alebo par krat zakusi do sendvica za celych 6 hod. Ked tvoj neni velky jedak moze to robit pravidelne. Trocha si premysli co moze byt pravda (ci kamaratm niekto je desiatu to ty nevies, co si sa dopocula z 10ho kolena nemozes tvrdit za pravdu) alebo aspon s riaditlkou jednaj s tonom hlasu tak, aby si nakoniec ty nevyzerala za hysterku a syn ta klame.

petulda333
12. apr 2017

@tajka1986 ked citam tvoje komenty ani sa nedivim,ze nevies co je EQ! Hanbi sa. Kradnut sa nema,to je jasne,ale treba si uvedomit ze su to male deti,ak sa jedna o dieta kt nedostava poriadne jest,tak nerozmysla ci je to spravne ci nie. Su to deti! Tie deti to este nevedia tak dobre posudit,ze je to zle a pod,a mozu byt vychovane perfektne ak su dlhodobo hladne ukradnu to jedlo! A prehanadlo? Mam dost. Preboha,tu nejde o to ze sa to dieta len po.ere,ale moze mu to poriadne ublizit! To snad ani nemyslite vazne? Ani sa nedivim co z tych deti je ked ich matere a tu si dovolim napisat sproste dokazu toto! Ublizit dietatu

diridiridin
12. apr 2017

Preháňadlo? Vy by ste fakt potrebovali pomoc niektoré.

hettinka
12. apr 2017

@kapers "Mimochodom.. vela krat ked pridem pre maleho ona sedi pri pocitaci a detom pusti dajaku rozpravku na videu..." ... myslím, že na vašej škole by si mala riešiť toho viac, ako iba ukradnutú desiatu. Pani družinárka "úraduje od stola", deťom sa nevenuje, pustí rozprávku a ani nevie, kto sa synovi hrabe v taške??? No žasnem, že toto neriešite.

Naša pani družinárka sa deťom venuje, hrá sa s nimi, čítajú, vyrábajú, chodia von, do telocvične... Stane, sa, že im aj pustí rozprávku, napr. ak je niekolko dní za sebou daždivo, tak v piatok im pustí, ale je pri nich a venuje sa im. Presne vie, kto čo robil, zjedol/nezjedol, aký bol na obede, čo sa mi stalo a nestalo ... neexistuje, aby si za pol roka nevšimla, kto kradne jedlo.

Ale tiež ma napadlo, či to tvoj syn nevyhodí do koša a aby si sa nehnevala, povie, že mu "niekto vzal". Kedže mu to nevadí...
Ja by som mu fakt dala len tolko, kolko zje v škole ráno a žiadne popoludnajšie zásoby pre prípad, že by nezjedol obed. potom sa na to deti aj spoliehajú a duplom ten obed nezjedia. Obed má zjesť a hotovo... a ked nezje, bude hladný a aspon sa poučí a nebude vyberať. Jasné, že ak raz za mesiac navaria niečo, čo fakt nelúbi, tak mu niečo daj, ale "normálne", nie sladkosti (keksy, perníky), ale ešte jeden šunkový rožok.

moonlight1210
12. apr 2017

@tajka1986 to sa občas stane, že sa človek strápni, keď chce ironicky poukázať na cudzí omyl a on to bol jeho vlastný omyl. Stáva sa to kadekomu.

@kapers píšeš, že syn nie je veľký jedák ( aj keď to že nie je na sladké, je veľké plus v takomto prípade). Nemôže to byt o tom, že často mu pripomínate aby jedol viac, bazirujete na tom, vysvetľujete mu, že musí jesť viac? Možno sa občas až hnevate, keď zje malo. A on preto aby mal kľud, využil občasne zmiznutie desiaty ako dobrý spôsob ako sa jej zbaviť vždy, keď nemá chuť. Párkrát mu ju fakt aj vezmú (ako aj ostatným) a inokedy ju zas vyhodí a povie že ukradli. Lebo vidí že je to pre vás uveriteľny spôsob ako sa zbaviť povinnosti jesť, ktora sa mu nie vždy chce (keby to doniesol domov nrzjedene, asi by musel prejsť vašim sklamaním a napominanim, a tomu sa chce vyhnúť).

Porieš pre istotu aj toto. Ajked mu veríš. Tiež by som niektoré veci nepovedala že moje deti urobili a priznali sa nakoniec. To zažije asi každá mama.

Nie žeby nebolo treba aj zároveň vyriešiť zlodeja v družine ( u nás teraz tiež riešia. Druzinarky si ho nejakú dobu odsledovali, lebo mali podozrenie, kto to je a keď mali dôkazy, šli riešiť s rodičmi).