Pustili by ste prváčika do školy v prírode?
mame doma prvacku. v maji im skola organizuje skolu v prirode. manzel ju tam chce zapisat, ja som vsak proti. pustili by ste tak male dieta, ktore od vas este nikdy nebolo same, na tyzdenny pobyt?
no odkedy som mama, tak mám pocit, že ho nikdy nikde nepustím samého 😀
inak keď som ešte učila tak v pohode sme chodili s prvákmi do školy v prírode, deti sa strašne tešili 😉
Ahoj ja som syna prihlasila do skoly prirody. Trochu sa bojim, moj syn je dost naviazany na nas. Spi s nami v spalny. Idu 6.6-10.6 Chvojnica Strazov horsky hotel Magura 150€.
@aemka necitala som vsetky prispevky,no poviem ti z vlastnej skusenosti a aj z opacnej strany...do otehotnenia som pracovala ako vychovavatelka na ZS a bola som v skole prirode s detmi niekolko krat (mala som prvakov) 🙂 ak je tvoje dieta v pohode,ak uz niekde bolo aspon jednu noc same (babka,krsna...) ak nie je ustrachane a chce ist,pusti ho.viem,ze pre rodica je to tazke ale prre dieta je to vyborna prilezitost na stmelenie kolektivu,vybudovanie inych priatelstiev ako v triede a aj vztah ucitel a dieta sa posunie uplne do inej roviny 😉 a ja som nemala problem rodicom kazdy den poslat mail ze je vsetko v poriadku,par fotiek a tak 🙂 dokonca mi mohli vecer ked bola vecierka aj kludne zavolat...nakoniec boli aj rodicia velmi radi,ked im potom deti nadsene este tyzden rozpravali o vsetkych zazitkoch 😀 a na zaver podotykam ze nikto za rodicmi neplakal (ale to som si nechala pre seba 😀 😀 )
@aemka vôbec sa nemusíš obávať. Naša Hanka bola v škôlke v prírode prvý krát ako 4-ročná. Oveľa ťažšie sme to zvládali my, ako ona. Ako prváčka bola v škole v prírode 2x. Prvý krát hneď 10. septembra, keďže im menili okná. ... a to išla s úplne novým kolektívom a neznámou učiteľkou.
Ja som dala aj zalohu. Moj syn je jedinacik. Mozno mi to viacej prezivame ako deti. Budu tam animatori , vylet . Neviem si ho predstavit ako bude musiet vsetko robit sam. V skole ani na zachod nejde.
Necitala som predosle komenty,pisem svoj nazor. Ak chce ist,daj ju. Ak nie,nenut ju. V nasej skolke sa organizuje uz pre predkolakov,ja dceru dam. Ale ona je ten typ,ze by isla hocikde s hocikym ☺ Ty si sama poznas najlepsie svoje dieta,uz podla mna mozes brat jej nazor do uvahy.
u nas chodia tiez uz skolkari tak od 4r...nas bude mat 6 a este som ho nepustila..minuly rok ked mal 5 bola uplne cela trieda, len on nie...u mna ale nebol problem s tym, ze by som sa tak strasne bala a aj syn je spolocensky typ, nema problem spat na dovolenke kdekolvek, ostat u babky...ale on sa stale v noci niekolkokrat budil, niekedy aj 6x, tu napravit perinu, tu ist cikat, tu napravit pyzamo...a vstava rano o 6...tak ja som si nevedela predstavit ako tam budu akoze fungovat, ze v izbe spia asi po 8 deti spolu a on ako bude v noci vstavat a vykrikovat na ucitelku ci ako...a o 6 zobudi cely dom...u nas chodia 3x v roku do skolky v prirode + cez letne prazdniny tiez organizuju...tiez som sa bala chorob a urazov..maly chorlavel po 2-3 dnoch v skoke a uz prisiel zasopleny, nie to este vkuse s tymi detmi aj v noci...teraz je starsi, uz sa budi v noci len tak 1-2x, niekedy vobec..a rano vie pockat ked sa zobudi..tak hadam to zvladne..prihlasila som ho na lyziarsky na tyzden a hadam na jar dame aj tu skolku v prirode...ale uprimne -samostatnost-nesamostatnost -- ja tieto pobyty v tak nizkom veku neuznavam..myslim skolkari do 6r...uz potom v skole budiz, ako pisete, aj my sme chodili do taborov uz vacsinou ako prvaci, tak ti 7 rocni..ale aj to si pamatam ako moja 7 rocna sestra 2 tyzdne v tabore prerevala a ja som tam musela za nou chodit kazdy vecer aby vobec zaspala..a to nebola zas nijako rozmaznana...proste na to nebola povaha....ja by som bola sla aj s certom...zalezi aj na povahach..niekedy ale neviem preco sa vsetko v dnesnej dobe posuva na tak skoro, ze uz by sme chceli aby polrocne deti chodili, 2 rocne citali a 4 rocne uz chodili na tyzdnovky bez nas...lebo samostatnost....
A preco nenechate roxhodnut dieta... Ucitelky pozna tak kde je problem... Nasa by sla hned
@aemka Pre mna to v prvom rade zalezi na dietati, ci ono chce ist, kvoli vyletu kamaratom atd.ak chce nech ide, ked nie tak nie, je to na nom, myslim, ze si uz vie uvedomit, ze tam bude bez rodicov atd... a potom v druhom rade, ze ci sa mi ich ucitelka pozdava natolko, aby som jej zverila svoje dieta......z mojej skusenosti vlastnej som bola v skole prirode prvy raz v 5. triede...uz v skolke v tom predskolskom rocniku sa u nas organizovala skola v prirode, no ja som bola chora a ani som nechcela ist a do tej 5. triedy sme boli raz asi 3. rocniku, ale to vacsina triedy tiez nebola, islo sa tak celorocnikovo a poviem ti s odstupom casu to hodnotim tak, ze podla toho ake sme mali ucitelky, ja by som im svoje dieta nezverila, vlastne aj kvoli ich pristupu vacsina nechodila na vylety......na druhom stupni sme mali bombovu ucitelku, to sme od tej 5.triedy chodili kazdy rok potom na vylety do skol v prirode atd..
Ja ako rodic sa viac na takéto výlety a pobyty teším uz teraz.dodnes na to psmetsm v 4 triede v Zs.ale mi sme este na takéto akcie nemali šťastie.max v skolke plavecký a angličtina a divadielko a syn na Zs este poriadne nič okrem imstrikulscii a vianočná besiedks.a učiteľkam verim a viem ze detí budu v bezpečí.
moja je sice este mala ale pokial by chcela tak by som ju pustila...
@aemka
Moja dcerka bola v prvom rocniku v skole prirode a zvladla to vyborne a nikdy predtym ani u jednej babky nespala. Chapem ta, ze ju tam nechces pustit, aj ja som sa bala, ked v prvom rocniku isiel syn /on je starsi/. Pri druhom dietati to uz clovek berie viac v pohode. Ja by som sa po vlastnej skusenosti priklonila k tomu, aby si ju pustila, pretoze dnesne skoly v prirode su uplne ine, ako ked sme my chodili. Je tam velmi bohaty celodenny program s animatormi, deti sa absolutne nenudia a nemaju cas rozmyslat, ze im je smutno za rodicmi. Obidve moje deti boli v skole prirode v prvom rocniku a obidve prisli velmi spokojne. A to su skor citlivejsie povahy, ze si musia dlhsie zvykat na nove prostredie a zvladli to na jednotku.
Pustila, moja dcerka to zvladla uplne super, co sa o mne povedat neda 😀 prisla plna zazitkov, a hned ma upozornila, že pojde do svp kazdy rok, a tak to aj je...
A preco nie,bude mat pekne zazitky vzpomienky,a myslim si,ze ak by take dieta ostalo doma bolo by mu luto,
ahoj , tak moja je uz tretiacka a nepustila som ju ja , no mam na to velmi vela dovodov, ako napr, ziadny kolektiv v triede, uz druhy rok jej chlapci robili zle , ona s a boji tmy- ako tmavych miestnosti atd, lesa... a ucitelka je moc stara a hoc co s a stane ona nic neriesi , proste vytrhajte si aj vlasy len mi dajte pokoj .
a ako tu jedna mamicka nemala problem ako ucitelka poslat mail , nasa ucitelka neposiela maily ani cez skolky rok lebo s pc nevie narabat. takze tak ..
moj nazor pre moju dceru , je ze este vela zazitkov bude mat v skole v skolskom veku a ona velmi vela chodi na dovlenky s babkou dedkom a krstnym . a vie s i rychlo najst kamaratky kamaratou . takze ani nebanuje ze tam nejde .
@aemka uz si sa rozhodla 🙂 ?
moj syn bol v skole v prirode uz ako skolkar, 2x, prvykrat ako 5 rocny. A velmi sa mu tam pacilo - chcel tam ist, isla vacsina deti (a predtym nebol na to nebol nejak extra namotivovany, nenariekal, neprosil ma, aby som ho pustila).
Zase oni boli vzdy blizko BA, do 50km. Takze rozhodovanie bolo o to lahsie, keby napriklad ochorel, nie je problem ist za nim a doviezt ho domov.
Ak dcerka nema problemy s kolektivom(spoluziakmi), doverujes ucitelkam(prip. inemu dospelemu doprovodu), ze sa o nich zvladnu postarat a ak dcerka chce ist - ja by som ju pustila.
Moj syn bol ako predskolak a takisto by som ho pustila aj ako prvaka.Dava sa tam dohromady kolektiv a zazije tam kopec srandy
@aemka a samozrejme, ked isiel prvykrat - on sa tam mal super, ja som 5 dni nespala... druhykrat som to zvladla uz o nieco lepsie