Riešenie problému s ospravedlnením pre chorého prváka
Ahojte , chcem sa spýtať či ste sa stretli s podobným prípadom. Naša škola nabehla na prísnejší režim a za pól roka môžem ospravedlniť syna 11dni. Býva často chorlavý, možno aj raz za mesiac a pediatrička nám odmieta dať ospravedlnenku do školy, skôr ma vysmiala že som veľmi premotivovana. Že si ho mám ospravedlňovať sama , 5dni už mame minutých a vyzerá to tak že bude znova chorý. Riešila som to s učiteľkou ta iba poradila že sa mám porozprávať s lekárkou či by naozaj nebola ochotná tu ospravedlnenku dať. Jedna sa o prváka. Čo keď už miniem všetky dni a bude chorý?
Ďakujem
@pietra ano, aj my sme si to prepocitavali, kolko to je, ja mam siestakov a tam to je 14 dni
@msnesquik ako môže vyjsť 14 dní, keď je to trojnásobok týždenných hodín? Vyjde rozdielne číslo hodín v rôznych triedach, napr. u nás deviataci majú týždenne 30 hodín, takže pre nich je hranica 90 hodín, šiestaci majú 29 hodín týždenne, takže pre nich je to 87 hodín, prváci majú 22 hodín, čiže hranicu 66 hodín. Ale vždy trojnásobok a teda 3 týždne = 15 dní

Takze, ja ucim na zs, rodic moze ospravedlnit max 5 za sebou iducich vyucovacich dni, ak ich bude viac, vtedy uz musi ospravedlnit lekar, ziadnych 15... No a zaroven si treba postrazit celkove vymeskane hodiny, u nas je to tak, ze ak presiahne trojnasobok tyzdenneho poctu hodin v rocniku (teda pocet hodin v jeho triede krat 3), tak kazda dalsia ospravedlnenka, aj kebt uz len na jednu hodinu, musi byt od lekara, je na to specialne tlacivo, ktore poskytbe skola
@msnesquik ten trojnásobok je práve tých 15 dní. Hoci sa tam počíta každá jedna hodina, preto treba pozerať na celkový počet hodín.