icon

Rodinná škola na Lazovnej ulicu v Banskej Bystrici

cikitka123
21. máj 2020

Dobrý deň. Chcela by som poprosit o radu/skusenosť s Rodinnou školou v BB na Lazovnej ulici... ďakujem velmi pekne ❤

tanyan
24. máj 2020

Dobrý deň, tiež ma zaujímajú reálne skúsenosti. Zatiaľ som len z druhej ruky počula o dievčati, ktoré v priebehu prvého školského polroka prestupovalo, ale nepoznám dôvody.

katulka1992
27. jún 2020

mňa by to tiež zaujímalo...mám tam ísť na pohovor

michaella007
3. júl 2020

@tanyan
@katulka1992
@cikitka123
Dobrý deň, moja sestra tam má tretiačku, od prvej triedy a sú veľmi spokojní. Raz som tam bola pre neter a učiteľky boli veľmi milé, myslím, že tam majú Montessori. Ak by ste chceli vedieť viac, viem sa opytat sestry.

pandula
9. jan 2021

@cikitka123 my sme chodili do ich pobocky pri BA a tragedia. verim ze to je len tu takto a v BB je to lepsie ale toto im tu nevyslo, ucitelia bez pedagogickeho vzdelania. chaos atd.

dzekien
2. máj 2021

@cikitka123 ahoj rozhodli ste sa nakoniec pre túto školu alebo nie? Premýšľame o nej akurát
Ďakujem

cikitka123
autor
2. máj 2021

@dzekien Dobrý vecer. Áno,navstevujeme tuto skolu🙂 a nelutujem vobec. Urcite budete spokojná... Pani ucitelky milé,kamaratske. Uz viem,preco sa vola Rodinna škola🙂

dzekien
5. máj 2021

@cikitka123 Tak to som rada Ďakujem krásne ❤️

dzekien
5. máj 2021

@cikitka123 napísala som ti aj správu Ďakujem

tanyan
5. máj 2021

@dzekien aj my sme sa rozhodli pre túto školu a v septembri nastupujeme.

dzekien
8. máj 2021

@tanyan tak možno budú spolužiačky 😊 mojej dcérke sa na zápise veľmi páčilo. Veľmi dobre sa komunikuje aj s vedením aj s pani učiteľkami.

mimibb
19. máj 2021

vrámci mesiaca za dieťa? Keďže je to súkromná škola...

tanyan
19. máj 2021

@dzekien v pondelok som sa dozvedela, že bilingválna trieda sa neotvára, takže ideme na SSV. je mi to ľúto, lebo sme sa tešili na angličtinu. ☹

tanyan
19. máj 2021

@mimibb podľa mojich posledných info to bolo školné 1200€ za rok plus poplatok za družinu plus stravné.

babika188
9. sep 2021

@tanyan 1200€ ročný poplatok, dá sa platiť aj mesačne, polročne akokoľvek, plus mesačne klub35€, pomôcky 15€ a obedy cca 50€, dajú sa doplatiť aj desiaty a olovrant…🙂

mon1605
18. mar 2022

Ahojte, chcela by som obnoviť túto tému a veľmi pekne poprosiť mamičky, ktoré majú skúsenosti s Rodinnou školou v BB, aby zazdieľali svoje pocity.. Veľmi pekne ďakujem.

andreavnl
Autor odpoveď zmazal
vdmp
Autor odpoveď zmazal
sijana
5. feb 2025

Minulý rok bolo asi 110 Eur školné, 45Eur družina, obedy okolo 40Eur. My sme od nich odišli a teraz máme v štátnej škole mesačne: 10Eur obedy a 15Eur družina. Pani majiteľka školné, družinu vždy asi o 10Eur každý rok zvyšuje.

V rodinnej škole domáce úlohy nemávajú, ani sa doma neučia. Prve dva roky sa dá, je to taká šetrná výučba, že deti to zvládnu bez úloh a učenia doma. Len od 3.ročníka je násobilka, vybrané slová a deti nemajú domáce úlohy, ani povinnosť sa doma učiť, takže dosť zaostávajú. Navyše ak sa vyskytne problém, že nejaký agresívny chlapec ubližuje dievčatám, tak to nechcú riešiť akože cez centrum poradenstva a prevencie ako sa rieši v štátnych školách. Riešia to len dohovorom cez učiteľa a zatajujú pred rodičmi, zľahčujú to, že sa nič nestalo, čiže šikana už od 4.ročníka nie je zvládnutá. V 5.ročníku, niekedy aj vo 4.ročníku im deti odchádzajú buď kvôli neriešenej šikane, alebo slabšej výučbe, lebo vo vyššom stupni sa učia, keď sa deti chcú učiť a deti si vyberú predmet, ktorý sa chcú učiť to jest v čom sú dobré. Deti začínajú známkovať až v 6.triede, vtedy rozposielajú emaily rodičom, aby napísali email učiteľovi, že chcú, aby si dieťa opravilo známku, čiže robia veľkú milosť rodičom. Moje dieťa ako sme odišli, veľmi ťažko si zvykalo na štátnu školu, že má domáce úlohy a musí sa učiť. Nemá absolutne žiadne návyky učenia sa doma. Navyše tam nemájú ani priestor aby mali jednotlivé ročníky samostatné izby-triedy. Takže 4.-5.-6. ročník sa učia spolu v jednej triede. Potom 7.-8.-9.ročník v druhej triede. Už vo vyššom ročníku je tak 4-9žiakov v ročniku, ktorých predtým bolo v 1.ročníku 20 až 26detí, ale im neskôr odišli.

Dávam link, kde neboli spokojní v Nitre rodičia so šiestakom, ale na nižšom stupni boli veľmi spokojní rodičia. Asi tak je to aj v BB či v Bernolákove.
https://www.modrykonik.sk/forum/nitra/recenzie-a-skusenosti-s-rodinnou-skolou-v-nitre/

dzekien
7. feb 2025

@sijana cítiť od vás veľa hnevu na školu. Ale ja s vami nesúhlasím. Viem ako riešia problémy a určite to nezlahcuju. Mám tiež skúsenosť. A ja som spokojná. Deti sa nevedia doma učiť ak ich k tomu nevediete. A je jasné že majú problém na klasický režim prejsť. Veď doteraz mal úplne iný spôsob učenia. S pomôckami a tak sa deti ľahšie učia a vedia prísť na to aj samé. Nechávajú deti samé prísť na výsledok a potom sa tešia. Mám na škole dve deti a to je radosť. Prváci vedia niekedy aj viac ako by mali keďže sa učia aj od starších ročníkov . Každá trieda má svoju vlastnú triedu, neviem o čom píšete. Dokonca majú vytvorenu aj triedu kde majú mikroskopy a podobne pomôcky.... A učia sa neskutočným spôsobom nové veci. Tie pomôcky názorné ukážky. To je niečo úžasné. Dcéra staršia -nechce sa jej zo školy domov. Mladšia je nadšená. Každý rok sa snaži zriaďovatelka zdokonalovat viac školu, myslím ako celok. Nové veci prinášať. Od vyššieho ročníka sa učia práveže ťažšie a niektorí žiaci to nezvládajú.

kacenkazm
11. feb 2025

Ahojte. Tiež by som sa chcela pridať, bola by som rada za vaše skúsenosti a názory na túto školu (+výška školného v tomto roku). Ďakujem 🙂

vdmp
11. feb 2025

Ak hľadáte alternatívu tak od septembra 2025 sa otvára v Banskej Bystrici KREA - škola života.
Majú 15 ročnú skúsenosť.
Február, marec, apríl budú aj prednášky o metodike.

Viac info majú na web. Stránke www.kreaeducation.sk

dzekien
11. feb 2025

@kacenkazm pozrite si na stránke školy. Bude deň otvorených dverí

dzekien
11. feb 2025
kacenkazm
11. feb 2025

@dzekien Áno viem, ďakujem, chystám sa tam 🙂 Len som chcela ešte nejaké skúsenosti od rodičov 🙂

sijana
12. feb 2025

My sme boli spokojní v Rodinnej škole len s 1.-2.ročníkom. Potom už nie. V 5.ročníku im deti odchádzajú, že z 20 detí zostane len 5-8 detí vo vyššom stupni, keďže si rodičia uvedomia, kde to speje.

dzekien
12. feb 2025

@sijana ja nemám ten pocit

evme0301
21. nov 2025

Ja mám síce dieťa na štátnej škole a som veľmi spokojná, ale z tejto rodinnej školy na našu školu deti prestupujú ako píše sijana. To je čistý fakt. Známa mala tiež dcéru na rodinnej škole a keď ju chcela po prvom ročníku preložiť, dokonca mala problém. Keď sa jej spýtali kde chodila malá, hneď povedali že nie. Nakoniec až v spádovej škole, kde ju museli. Známa aj dcérka sú šťastné že tak urobili, dobehli to a dcérke sa teraz veľmi darí.

evme0301
21. nov 2025

Teraz di našej triedy k môjmu dieťaťu prestúpilo jedno z tejto školy. Veľmi zaostáva, má problém so sústredením, rešpektovaním a celkovo disciplínou. To verím, že sa zmení keď si zvykne na systém. Čo je ale horšie, myslím že prestúpilo hlavne kvôli šikane, lebo je neskutočne traumatizované, a keď mu niekto spomenie tú školu dostane taký histerický záchvat plaču, že ho nejdú ani učitelia utíšiť. Už aj deti vedia, že sa nemajú spytovať na školu predtým. Ktovie čo tam prežili.
Toto je fakt a nejde o moje vlastné dieťa.