Rozmaznané 9-ročné dieťa
Ahoj. Mam problem s 9 rocnou dcerou. Kedze som s nou bola dlho sama a nemala som vela financnych moznosti byvali sme u mojich rodicov. Moji rodicia vsak dceru rozmaznavali a isli aj proti mne. Hadky boli na dennom poriadku a otvorene mi vynadali aj pre nou ked som si stala za svojim, ze nechcem, aby nieco robila, dostala a pod. Za mojim chrbtom ju odmenovali a vsetko jej dovolili. Nemusela si umyvat zuby, utierat zadok. Vsetko za nu robili. Bolo to pre mna uz neznesitelne, no zial, nemala som kam ist a malo penazi na zivot, pretoze som rodicom este financne pomahala. Neskor som zacala vztah s mojim priatelom a aj som karierne rastla a pred casom sme sa prestahovali do spolocneho domu. No a zacali sa problemy aj s dcerou. Vzdy ked ide k nasim navymysla si ze jej robime zle. Ale uplne bludy. Rodina tomu veri a dostavam pravidelne vynadane. Dcera stale knuci, ze sa chce vratit a chce byvat pri rodicoch. Sprava sa cudne tu ku nam doma az vlezlo a pride k nasim a tam robi sceny a intrigy. Spadla v skole a zvalila to nas, ze my sme ju zbili, pritom v zovote sme na nu ani ruku nezdvihli. Je to tazke s nou zit. Venujeme sa jej, chodime na vylety, von, hrame sa s nou. Neda si vysvetlit, ze sa k nasim uz nevratime a ze zijeme spolu ako rodina. Muz s nou problem nema, venuje sa jej a ani ona s nim. Len pred nasimi to spolunazivanie opisuje ako tyranie. Prosim o radu ako toto cele prekonat ako s nou pracovat, aby s tymto prestala. Nechcem to riesit radikalne, ze ju odstrihnem od starych rodicov, to mi nepride ako dobre riesenie. Prosim vopred o konstruktivne rady miesto utokov. Dakujem.
Autorka: s dcerou chod k detskej psycbologicke. Cim skor, tym lepsie. Dieta bolo naviaza e na prostredie tvojho rodickovskeho domu, na starych rodicov, ona bolana piedestale u starych rodicov a tym, ze teba a tvoju vychovu rodicia znevazovali citila sa "nad tebou".(casto ide o triangulaciu, teda jednu z manioulativnych technik). V novom dome, bez nich tieto privilegia nema, neciti uz moc nad tebou, dostala sa do podriadenej pozicie. Toto vsetko su nastrahy byvania s toxickymi rodicmi/starymi rodicmi. Dieta zober detskej psychologicke. S rodicmi zatial uplne neobmedzuj kontakt, aby to pre dieta nebolo "zakazane ovocie, co naj chti", ale kontakt iba v tvojej pritomnosti a pod podmienkou, ze na teba nebudu utocit.
@reanda viem, pretoze sa dcera k tomu priznala po tom ako sa to "prevalilo".
ak tam budeš s dcérou chodiť iba na návštevu, budeš tam nonstop s ňou, nebude mať možnosť im vykladať hlúposti. To je asi jediná cesta, plus návšteva psychológa
tak porucha odobnosti nie je len taka diagnoza - lieky na nu niesu ale ten clovek psychicky tyra cele svoje okolie.
A je to dedicne.
obmedz kontakt so starymi rodicmi, postav sa matke. A dietatu treba vysvetlit veci - ma 9, este sa s nou pracovat da.
a babka by potrebovala chodit na terapie.

Moc dlho si tam zila a moc si ich nechala zasahovat. Tvoja dcera mà v hlave mix ., dedkovcou povazuje za rodicou teba berie ako taku zlu sestru. Chce u nich zit vymysla si klame ze ju tyrate. To je uz moc ., za kazde klamstvo by mal byt trest vzdy dlhsia doba bez navstevy dedkovcou. Ty si Musis u nej dohanat 8.5r rodicovskej autority. Mama mà diagnozu stou nic nezmozes nezmenis. No uz snou nezijes a tvoje dieta je tvoje ty si zanho zodpovedna musi byt podla tvojich pravidiel. Uz je na case aby ste sa toto obe naucili. Je mi jedno ze budes “ zla” pre rodicov malo by ti viac zalezat na tom co je dobre pre tvoje dieta . Aj ked nie popularne rozhodnutia.