icon

Rozmaznané 9-ročné dieťa

9. aug 2022

Ahoj. Mam problem s 9 rocnou dcerou. Kedze som s nou bola dlho sama a nemala som vela financnych moznosti byvali sme u mojich rodicov. Moji rodicia vsak dceru rozmaznavali a isli aj proti mne. Hadky boli na dennom poriadku a otvorene mi vynadali aj pre nou ked som si stala za svojim, ze nechcem, aby nieco robila, dostala a pod. Za mojim chrbtom ju odmenovali a vsetko jej dovolili. Nemusela si umyvat zuby, utierat zadok. Vsetko za nu robili. Bolo to pre mna uz neznesitelne, no zial, nemala som kam ist a malo penazi na zivot, pretoze som rodicom este financne pomahala. Neskor som zacala vztah s mojim priatelom a aj som karierne rastla a pred casom sme sa prestahovali do spolocneho domu. No a zacali sa problemy aj s dcerou. Vzdy ked ide k nasim navymysla si ze jej robime zle. Ale uplne bludy. Rodina tomu veri a dostavam pravidelne vynadane. Dcera stale knuci, ze sa chce vratit a chce byvat pri rodicoch. Sprava sa cudne tu ku nam doma az vlezlo a pride k nasim a tam robi sceny a intrigy. Spadla v skole a zvalila to nas, ze my sme ju zbili, pritom v zovote sme na nu ani ruku nezdvihli. Je to tazke s nou zit. Venujeme sa jej, chodime na vylety, von, hrame sa s nou. Neda si vysvetlit, ze sa k nasim uz nevratime a ze zijeme spolu ako rodina. Muz s nou problem nema, venuje sa jej a ani ona s nim. Len pred nasimi to spolunazivanie opisuje ako tyranie. Prosim o radu ako toto cele prekonat ako s nou pracovat, aby s tymto prestala. Nechcem to riesit radikalne, ze ju odstrihnem od starych rodicov, to mi nepride ako dobre riesenie. Prosim vopred o konstruktivne rady miesto utokov. Dakujem.

Strana
z2
miadi
9. aug 2022

Moc dlho si tam zila a moc si ich nechala zasahovat. Tvoja dcera mà v hlave mix ., dedkovcou povazuje za rodicou teba berie ako taku zlu sestru. Chce u nich zit vymysla si klame ze ju tyrate. To je uz moc ., za kazde klamstvo by mal byt trest vzdy dlhsia doba bez navstevy dedkovcou. Ty si Musis u nej dohanat 8.5r rodicovskej autority. Mama mà diagnozu stou nic nezmozes nezmenis. No uz snou nezijes a tvoje dieta je tvoje ty si zanho zodpovedna musi byt podla tvojich pravidiel. Uz je na case aby ste sa toto obe naucili. Je mi jedno ze budes “ zla” pre rodicov malo by ti viac zalezat na tom co je dobre pre tvoje dieta . Aj ked nie popularne rozhodnutia.

thea2
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
9. aug 2022

Autorka: s dcerou chod k detskej psycbologicke. Cim skor, tym lepsie. Dieta bolo naviaza e na prostredie tvojho rodickovskeho domu, na starych rodicov, ona bolana piedestale u starych rodicov a tym, ze teba a tvoju vychovu rodicia znevazovali citila sa "nad tebou".(casto ide o triangulaciu, teda jednu z manioulativnych technik). V novom dome, bez nich tieto privilegia nema, neciti uz moc nad tebou, dostala sa do podriadenej pozicie. Toto vsetko su nastrahy byvania s toxickymi rodicmi/starymi rodicmi. Dieta zober detskej psychologicke. S rodicmi zatial uplne neobmedzuj kontakt, aby to pre dieta nebolo "zakazane ovocie, co naj chti", ale kontakt iba v tvojej pritomnosti a pod podmienkou, ze na teba nebudu utocit.

reanda
9. aug 2022

@thea2 ano, presne, aj mna toto napadlo, ze ako vie, ze to hovori dcera, ked pri tom nie je, kludne to mozu tvrdit iba stari rodicia, ze to dievca hovori

autor
9. aug 2022

@reanda viem, pretoze sa dcera k tomu priznala po tom ako sa to "prevalilo".

elizabet173
10. aug 2022

ak tam budeš s dcérou chodiť iba na návštevu, budeš tam nonstop s ňou, nebude mať možnosť im vykladať hlúposti. To je asi jediná cesta, plus návšteva psychológa

thea2
Autor odpoveď zmazal
thea2
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
10. aug 2022

tak porucha odobnosti nie je len taka diagnoza - lieky na nu niesu ale ten clovek psychicky tyra cele svoje okolie.

A je to dedicne.

obmedz kontakt so starymi rodicmi, postav sa matke. A dietatu treba vysvetlit veci - ma 9, este sa s nou pracovat da.

a babka by potrebovala chodit na terapie.

Strana
z2