Rozúčtovanie nákladov na školský výlet pre rodičov + poistenie budovy platia rodičia
Idem si po skúsenosti alebo názory. Je škola povinná rodičom ukázať rozúčtovanie nákladov na koncoročný výlet, plavecký alebo lyžiarsky výcvik? Má rodič právo vidieť rozúčtovanie takýchto nákladov? Je začiatok roka a ten sa spája s platením ZRPŠ. Poplatku 10,-€ chápem a nemám s tým problém, ale zarazila ma položka + 5,-€ vraj poistenie. Doteraz sme ho platili vo výške 0,50€ a vraj to bolo poistenie na stratu alebo krádež. Samozrejme nikdy sme to nevyužili. No od tohto školského roka je to 5,-€ pre celú školu 2 200,- €. Keď sme požiadali, aby nám vysvetlili čo to všetko zahrňuje alebo či by nám mohli poskytnúť poistné podmienky. Poslali nám poistné podmienky pre poistenie majetku právnických osôb (budovy), a podmienky pre poistenie veci pre prípad odcudzenia alebo vandalizmu, kde je dokonca výluka: prostou krádežou. Pani učiteľka nám tvrdila, že v tej poistke sú poistené deti, keď idú na výlet a tiež ak by niečo v škole zničili. Viacerí rodičia s tým majú problém. Veď takéto poistné by mal znášať zriaďovateľ a nie rodičia. Ja osobne mám dieťa úrazovo poistené a dokonca má aj poistku zo zodpovednosti , ak by niekde škodu spôsobil. Je povinnosť uhradiť sumu 5,-€ za poistné alebo môžem argumentovať, že dieťa takéto poistenie má. Vopred Ďakujem za odpovede
@moncahe samozrejme, že ostávajú nejaké peniaze. Triedna to dáva, do triedneho fondu, povie to deťom, ale nepovie to rodičom. Nemá to tak byť, lebo peniaze nie sú detí, ale rodičov. Vraj treba na špendlíky. 🙂 A deti to už majú dávno prerátané, čo sú tie špendlíky zo zlata? Na 1-4 nás učiteľka informovala, že zostalo toľko peňazí, na 1 žiaka to vychádza toľko a dala nám na výber, či nám má vrátiť peniaze, alebo deťom kúpi drobnosti. Tak sme boli za tie drobnosti (keksík, guma). Na 5-9 ešte neviem, ako dopadneme, lebo je to netransparentné.

@moncahe ved si pisomne poziadaj o podrobne vyuctovanie vasich poplatkov, ziadne ustne.