Šanca na prijatie na 8-ročné gymnázium bez chodenia na súťaže
Dobrý večer,dcérka ide o týždeň na prijímacie skúšky na gymnazium ale nerobili sme sutaze chcem sa spýtať je šanca ze by nám to vyšlo aj bez nich?koľko bodov mohli za sutaze získať?dakujem
Na stránke školy nájdeš presné info, aké majú prijímacie kritériá - na každej škole je to iné
Moja na sutaze nechodila a dostala sa, ide o to aka je pripravena
Moja sa tirz dostala aj bez sutazi aj bez prislusneho nabozenstva, staci mat vedomosti
Dcera chodi do sekundy, zo sutazi sa zucastnovala len anglickej olympiady (ale ziadne body z toho nedostala, ani to nebolo zohladnene). Napriek tomu zvladla prijimacky bez pripravy. Navyse bola znevyhodnena tym, ze mali na skole Hejneho matematiku. Ak na to ma, dostane sa, nic sa neboj 🙂.
ono zalezi kde...v NZ sa dostane ak spravi skusky, v BA kde je pretlak deti sa nemusi dostat...pozri co ma napisane skola na strankach a budes mudrejsia
Málo detí má reálne výsledky v súťažiach, a to ešte niektorí pozbieraju viacero umiestnení. Takže toto je len minimálny posun v bodoch pre pár detí... Viac-menej závisí priamo na výsledku prijímačiek.
Málo detí má reálne výsledky v súťažiach, a to ešte niektorí pozbieraju viacero umiestnení. Takže toto je len minimálny posun v bodoch pre pár detí... Viac-menej závisí priamo na výsledku prijímačiek.
@lilke ono to nebude len taky minimalny rozdiel, lebo mojmu najstarsiemu synovi sme napr. nenahrali ziadne diplomy (hoci ich mal na SS) a skoncil na 7mom mieste v tej tabulke poradia deti. Mal same jednotky, spravil monitor (prijali ho bez prijimaciek) a predsa 6 deti bolo pred nim. Takze tie museli body ziskat len prave tymi diplomami (bolo za ne celkovo 20 bodov). Ono ako som pisala vyssie, v niektorych mestach to nespravi tolko, viem ale ze v Blave sa bojuje o kazdy bod na 8 a 5r jazykovych gymploch.
@lilke ono to nebude len taky minimalny rozdiel, lebo mojmu najstarsiemu synovi sme napr. nenahrali ziadne diplomy (hoci ich mal na SS) a skoncil na 7mom mieste v tej tabulke poradia deti. Mal same jednotky, spravil monitor (prijali ho bez prijimaciek) a predsa 6 deti bolo pred nim. Takze tie museli body ziskat len prave tymi diplomami (bolo za ne celkovo 20 bodov). Ono ako som pisala vyssie, v niektorych mestach to nespravi tolko, viem ale ze v Blave sa bojuje o kazdy bod na 8 a 5r jazykovych gymploch.
@stvura veď to, bolo to len 6 detí s diplomami. A dajme tomu 6 diplomových skončilo za ním. Pri prijímaní 24, či dokonca možno 60 žiakov, je to naozaj minimum.

Sorry ale odkiaľ má osadenstvo koná vedieť koľko detí sa hlási na školu o ktorej nič netušíme?