icon

Šikanovanie

7. sep 2022

Zdravím, potrebujem nestranný názor...Mam 7r syna ,taky kľudný ,nekonfliktný...v škôlke mal problem s jedným spolužiakom"Samkom" ,ten zakazoval ostatnym hrat sa s mojim synom, proste odkedy boli spolu v triede(od 2r vkuse robil mojmu zle) jasne ucitelky sa ho snažili krotit.Syn je uz 2hak chvalabohu nieje opat v jednej triede s tamtym "super" problem ale nastava ,ze Samko v druzine zakazuje synovym spoluziakom aby sa s nim kamaratili( uz 2ja mi to potvrdili) , sama som toho bola svedkom na ihrisku.Cez leto si syn nasiel kamaratov kazdy den spolu travili, od kedy zacala skola s zahadne vonku chodi Samko tak sa s mojim synom nikto nehra 😶 uvidia mojho hned zakričia Peto ide a utekaju na opacny koniec ulice ...minuly rok som to riesila s rodicmi Samka tak to bolo haha hihi však su to deti ...🤷‍♀️ Najhoršie na tom je ,ze o par dni nastupuje moj syn do druziny a v skupine bude so Samkom uz si viem predstaviť co ho tam caka🤦‍♀️ Presne týmto som si presla ja ako mala, doteraz neviem co som komu urobila odrazu sa so mnou kazdy prestal hrat a rozpravat...stale utekali ked som dosla vonku...v 2rocniku sa so mnou nikto uz nebavil, celu zakladku som bola sikanovana ...nechcem taky zivot pre syna 😩😩😩

Strana
z4
autor
12. sep 2022

@judar myslis ze som za tym Samkom nebola neriešila? Povie ti mam na to osobne dovody /lebo (to su jeho odpovede) a smeje sa ti do ksichtu ...

judar
12. sep 2022

Ked sa ti smeje do chcichtu tak co si nesla za nim do triedy a pred vsetkymi na neho nespustila a neziadala ho nech sa ti tam rovno zacne smiat do xichtu?......nieco podobne som mala aj ja na skole stym ze vynajkovana vystajlovana spoluziacka sikanovala kamosa s ulice ze je supak v strikovanom svetre co nema ani na "najky" vysmievala sa mu id ucha k uchu a ponizovala ho pred vsetkymi aj ked bol doma a mal anglinu...jeho matka ked sa to dopocula kaslala na uciteliv,vpalila cez prestavku do triedy, zhukla na nich nech si sadnu a rovno si podala dotycnu tak tvrdo ze ju ponizila pred celou triedou ....odvtedy si ani na dotycneho nespomenula .....si proste hrozne makka, ked to s jednym zasranom nevies aj keby si ho do stipky kosti mala zastrasit lebi dnesne deti katastrofa pri ktorej je dosliva zbytocne sa aj ktorit cez slusny dialog

dzina007
12. sep 2022

A ked si sa rozpravala s Jurkovymi rodicmi a Jurkom tak co povedal Jurko? Preco pocuva Samka? Aj to treba riesit preco ho ostatne deti pocuvaju, boja sa ho? beru ho za tak cool ze sa s nim chcu kamosit a urobia preto vsetko? treba zistit aj ten dovod.

drahomirrra
12. sep 2022

@andrea_prestastna Dakujem, ja som uz davno v pohode, odkedy som slahla tu spoluziacku o zem. Ale tie spomienky su otrasne. Ked si predstavim, ze toto by niekto robil mojmu synovi (ide za rok do skolky) tak by nebolo ziadneho moralneho kydu, co by mi zabranil toho agresora zmlatit.

drahomirrra
12. sep 2022

Autorka, jezis, tlak mam 800/400 ked ta citam. Ze osobne dovody. Ja by som mala osobny dovod mu jednu vzduchom chladenu pribit.

annamaria4
12. sep 2022

musi byt nejaky dovod, preco vetci toho jedneho chlapca az tak moc uctievaju, alebo teda sa ho az tak moc boja. no len by sa mi hentak vysmieval do tvare heh neviem, ci by som sa bola len tak udrzala

janage
12. sep 2022

@dzina007 presne tak som myslela aj ja. Aký je dôvod, že posluchne Jurko s ostatnými Samka

autor
12. sep 2022

@judar myslis ze v dobe covid ked ma ani prvy den nepustili s deckom do školy, sa len tak dostanem dnu a pojdem do cudzej triedy? 🤔

autor
12. sep 2022

@dzina007 sice deti asi toto este neriesia ale rodicia su 💶💶💶💶💶💶 Samko ma najnovsie najlepší super hracky,ktore chce kazdy vyskusat ...a on si tym vie ziskat kazdeho

janage
12. sep 2022

ale však hračky do školy nemôžu deti nosiť, či? Jednoznačne by som poprosila vychovávateľku v ŠKD plus p. učiteľku či by mohli odsledovať, čo sa deje a potom ti dať ich pohľad na vec.
Plus môžeš sa hneď na prvom rodičku postaviť a spýtať sa rodičov či aj ich deti majú, registrujú podobný problém, že sama si bola svedkom ako jedno dieťa voči ostatným sa chovalo tak a tak. Nemusiš hneď menovať. Že badáš selektovanie podľa toho čo kto má a nemá. Učiteľka potom môže nadviazať, že pre zdravé vzťahy nech si rodičia s deťmi pohovoria, že pravý kamarát ťa nebude obmedzovať s kým sa máš hrať a dávať podmienky.
Ale pokiaľ Samko cíti, že jeho rodičia takéto chovanie schvaľujú - ono svoj prístup nezmení a škola fakt nebude riešiť ako a ským sa on na ihrisku mimo školy hrá.

autor
12. sep 2022

@janage ale ja pisem o tom ,ze sa stretavame vonku moj syn a Samo su v rozlicnych triedach ....spolu vramci skoly budu az od buduceho tyzdna v druzine

janage
12. sep 2022

tak škola môže poriešiť, ak by ho cielene odstrkoval a huckal iné deti v družine. Nie to čo je mimo. písala si, že problém máte iba vonku, v škole sa družiny obávaš, ale reálne sa ešte nič nestalo. Z pohľadu školy to teda môžu odsledovať v družine. Od budúceho týždňa.
Ak správne chápem, v triede ani družine ak tam Samo nie je, tvoj syn žiadny problém s inými deťmi nemá. Tak?

janage
12. sep 2022

A Samovi rodičia hoci vedia a vidia ako sa ich syn k tvojmu na ihrisku chová to majú na háku, tak?

autor
12. sep 2022

@janage presne tak

lunademonica
Autor odpoveď zmazal
dajna8
13. sep 2022

Inak to podľa mňa ani nejde. V takýchto veciach človek proste potrebuje byť rázny, aby ho aj tí ostatní proste brali vážne. Ja neviem, ale ja by som šla v takejto situácii asi aj cez mŕtvoly

Strana
z4