Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave
Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...
Áno, staršie deti väčšinou len vyskočila z auta a prejdú k škole pešo tých pár metrov, podľa odhadov len každé 5.auto cca ide aj parkovať... My sme zvykli parkovať pred tou bytovkou pri skole, nie až úplne pri skole...
Baby, pls, este jedna vec - aky peracnik?? Ja som malemu kupila Topgal, ale teraz ho plnime podla zoznamu a citam: ceruzky 2ks makkost2+ 2ks makkost3, farbicky 12ks, fixky, noznice, guma, struhatko, pravitko a nejako mi to tam nevlezie 🙂)) na fixky mam dat pridavny peracnik alebo mam kupit vacsi peracnik alebo ako je to prakticke???
mame takyto:
@ella_smella dcera mala dva peracniky, v jednom (ako ten Vas) mala ceruzky + farbicky, gumu, struhatko, v druhom mala fixky a noznice, a ten mala stale v skole v lavici, nenosila ho domov... ten druhy bol nieco ako tento (obr. ilustrativny 🙂)
syn uvidi aj casom, na ktore predmety bude co potrebovat, ci bude fixky potrebovat aj ked sa bude "stahovat" do inej triedy... dcera napr. vacsinou kreslila len farbickami, fixky skor vynimocne potrebovala, tymi si kreslila skor v druzine, takze aj preto sme to rozdelili...
@ella_smella podobnu dilemu riesim aj ja :D
@kaata_ Už sme to doma poriešili... Naši sú doma zvyknutí mať veci na kreslenie aj v takom boxe z coop jednoty (asi na desiatu - Maša a medveď) a tak sme včera dali jednu sadu fixiek a jednu sadu farbičiek do toho boxíka, podpísali a to môže mať v škole, ak treba.. a farbičky bude mať aj v peračníku...
Baby, ešte mi napadlo - ako je to so školským klubom a krúžkami? Malý bude určite denne minimálne do pol piatej... Riaditeľka spomínala, že je veľa krúžkov - keď som pozerala na stránke školy, tak tam bol zoznam na utorky a štvrtky.. Akú máte skúsenosť, aby sa dieťa nezničilo ale ani nenudilo? (malý bude určite chcieť Lego)... Jazyk poobede sa oplatí ešte k tomu, čo sa budú učiť na vyučovaní?
A máte skúsenosť aj s rannou družinou/klubom?
@ella_smella ahoj, neviem odpovedat uplne na vsetko, tak len v skratke, co viem... 🙂 dcera chodila najmä do rannej druziny, ta zacina 7,00 v spolocnej herni pre vsetky 1. a 2.rocniky, v podstate tam nie je nejaky program, deti sa len hraju a cakaju na 7,45, kedy ich pustia do triedy. velakrat maju pustenu nejaku rozpravku v telke...
do poobednej druziny chodila dcera iba v utorky a stvrtky, inak som ju bravala hned po obede, takze neviem posudit, ako to je s nudenim / "ničenim" deti 🙂 ale zapisovanie na kruzky prebieha 3.septembrovy tyzden, ak chce syn lego kruzok, tak odporucam prist hned na 7,00 rano v pondelok, lebo o lego je najvacsi zaujem. posledny rok sme prisli s dcerou 7,15 v pondelok a legovy uz bol obsadeny... je tam limit myslim 15 deti v jednom kruzku. druhy v poradi, ktory je najrychlejsie obsadeny je diskusny kruzok, tam chodila dcera a bolo to fajn, ziadne narocne temy, veku primerane, aj nieco vytvorili sem tam... kruzky ako take by som v strucnosti charakterizovala ako tematicke spolocne travenie casu, urcite to nie je taka uroven ako umelecka skola a pod (tanecny kruzok a pod.). okrem kruzkov sa dalo neskor prihlasit aj na sachovy kruzok (tusim byval v pondelky), bola este spanielcina navyse (neviem kedy), cinstina (otvara sa iba pri dostatocnom zaujme deti, ale uci je jeden pan na dochodku, tak neviem, ci v tom bude chciet este pokracovat vzhladom na vek...) a potom je este floorbal na skole (ucitelka TV je majsterka SR vo floorbale, tak mava kruzky poobede). toto vsetko byva vyvesene na tabuli vo vstupnej chodbicke pri vratnici prve dva mesiace, treba to sledovat...
@ella_smella este som vlastne zabudla napisat... tie kruzky, ktore su uvedene v utorok a vo stvrtok, tak sa za ne neplati, su v ramci druziny. vsetky ostatne (sach, floorbal,...) su platene.
@mia551 šach platený nie je, ale je tam limit detí a je okamžite zaplnený.
@ella_smella poobede sú deti v triede, majú deti chvíľu nejaké "kontrolované" činnosti zamerané na rozvoj dieťaťa, potom výbeh na šk. dvore, neskôr od 16.hod. v spoločnej herni, kde je už len individuálne hranie a pustene video. Koľko času strávia vonku, závisí od vychovávateľa.
Ahojte, viete mi prosim napisat ci sa ucia anglictinu z nejakej knihy a ak tak z akej? (Akurat doma vyhadzujem niake ucebnice, tak aby som nahodou nieco nevyhodila, co budem v septembri kupovat 🙂 Dakujem 🙂
Este sa da parkovat v skolke, ja som tam parkovala 4 roky, teda len rano.
Dnes sme sa boli odviezt vlacikom+elektrickou do skoly, aby som si to vyskusala (ked mm nebude moct autom) a je to super (zatial, ak nie su preplnene spoje)...
Na skole som nevidela nic napisane pre buducich prvakov, boli tam robotnici a makali o 106...
Oznam o zahajeni sk.roku na Skalickej, co maju na stranke, sa tyka asi gymnazia, nie?
Ja som sa opytala, ja si aj odpoviem 🙂)
Zo stranky skoly:
Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019 - 3.9.2018
Milí žiaci a rodičia,
dňa 3. 9. 2018 o 8.00 h slávnostne otvárame školský rok 2018/2019 v ŠpMNDaG, Teplická 7.
PROGRAM:
8:00 - príhovor riaditeľky školy PhDr. Jolany Laznibatovej Csc.
8:05 - 8:15 - privítanie prvákov
8:15 - 8:40 - privítanie žiakov 2. - 4. ročníka
8:45 - 9:10 - prvé informatívne stretnutie p. riaditeľky PhDr. Jolany Laznibatovej, Csc. s rodičmi prvákov
9:30 - začiatok školského roka na gymnáziu Skalická cesta s riaditeľkou školy PhDr. Jolanou Laznibatovou Csc.
11.00 – ukončenie 1.školského dňa – rodičia si vyzdvihnú deti zo školy
Žiadame rodičov, aby aj vzhľadom na prebiehajúce stavebné práce neprichádzali s autami až k budove školy.
Ďakujeme!
PhDr. Jolana Laznibatová, CSc., riaditeľka školy
@ella_smella tiez som to akurat zbadala,a myslis ze tto mame chapat tak ze po uvodnych formalitach rodicov poslu het a mame si prist po deti o 11tej?
@ancothing Co som citala predosle diskusie, tak deti budu vraj bez nas max hodinu, my budeme vypisovat papiere a seky 🙂)) oni budu mat prehliadku skoly a potom sa stretneme..
@ella_smella
@ancothing už sú aj zoznamy žiakov podľa tried aktualizované...
@mia551 tak potom to nebude podľa veku, nas je 1.A...
vidim, ze nas tu je viac, co netrpezlivo cakalo na novy zoznam prvacikov🙂 zeby tento rok netriedili deti podla veku???
a prvy den sa beru kvety len pani ucitelke, ci aj druzinarke?
@kvet5
@ella_smella no zistite v skole podla spoluziakov... som zvedava, ci je to poprehadzovane alebo ich dali od najmladsieho... 🙂
my sme zobrali kvety aj ucitelke aj druzinarke, ale nie kazdy to tak urobil, je to na Vas... niektori nedoniesli vobec a myslim, ze ani jedna to nejak neocakavala, takze cokolvek ich len milo potesilo, nikto nepozeral, ci niekto doniesol ci nedoniesol...
@kvet5 my budeme brat kvietok ucitelke aj druzinarke...
moj je novembrovy, tak som predpokladala, ze bude D...
@ella_smella
Tak podľa veku ich asi do tried nedávali, moja je marcová a bude v B-čke...
mozno kompenzovali pomer dievcat a chlapcov a tak sa niektore dievcata poposuvali🙂 v kazdej triede ich je 6-7...
dakujem za kvetinove info🙂

@ella_smella podľa toho, na ktorú ho bude voziť... Manžel dcéru vozil na 7,00-7,15, to bolo úplne v pohode, po 7,30 už začína byť rušno... Ale dá sa. Vychytavky nemáme 🙂