Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave
Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...
@kaata_ tak sa vidime v pondelok v triede 🙂)
@ella_smella ano 🙂
Tak ako dievčence? U nás ťažko každé ráno.. Vraj je tam nuda a poobede na školskom dvore svieti veľké slnko... Ja len dúfam, že ho niečo zaujme a bude sa tešiť... Poobede (cca o pol piatej) chodí muž pre neho a vraj bolo super... Ale do rána asi na to zabudne... Trochu sú motiváciou kostičky v zrkadielku a spolužiaci...
@ella_smella tak môj syn dnes vyhlásil: "Škola je mega super" 🙂 Tak som zvedavá dokedy mu tento názor vydrží.
Dobry den damy, chcem sa opytat na aktualnejsie informacie ohladom prijimania deti na tuto skolu. Pisala som im mail, ale bez odozvy. Na stranke sa pise ze ich treba kontaktovat a testy si robia sami. Ako teda postupovat?> Dcera ma 5 a pol roka a buduci september by mala ist do skoly. Ale uz teraz vidim na nej ze v beznej triede by sa nudila. Mozno sa mylim a nie je az taka nadana ako si myslim, v kazdom pripade by sme to radi skusili. dakujem za akekolvek info.
@tarvika testovat zacinaju az nejak vo februari / marci... teraz mozte navstevovat tzv. stretnutia predskolakov, kazde je na nejaku temu, mate moznost si tam pozriet skolu, porozpravat s ucitelmi a pod. byvaju v sobotu raz za mesiac, zacinaju tusim v nevembri / decembri, treba sledovat stranku skoly 🙂 mozte ale tiez nechat dieta otestovat v niektorom cpppap centre, kde ti povedia uz teraz, ako na tom dieta je... aj na teplickej akceptuju tieto testovania, len nesmu byt starsie ako 2-3 mesiace, takze by ste to potom museli absolvovat este raz.
@lilke ano, to mas pravdu 🙂 myslela som to tak, ze ak by sa chceli teraz otestovat a ten vysledok potom pouzit pre prijatie, tak by to na teplickej neakceptovali, lebo by bol starsi ako 3 mesiace... trvali by na pretestovani (ktore by potom malo byt, ako pises, po viac ako 6 mesiacoch od prveho testovania...)
@tarvika Ahoj, my sme boli na testovanie v CPPPaP minuly rok, poslali sme vysledky na Teplicku, len syncek bol este velmi maly na prijatie, tak nam volala p.psychologicka a odporucila, ze nech tento rok uz nechame testovanie na nich a ze predbezne vysledky uz maju z minuleho roka. Ja by som ti odporucila skuste teraz CPPPaP, ason budes vidiet ako sa dcera javi a posli ich spolu s prihlaskou na Teplicku a uvidis co ti povedia, mozno pretestovanie u nich nebude treba, niekedy beru do uvahy aj vysledky zo starsieho testovania 🙂 p. psyhcologicka z Teplickej je velmi ustretova a velmo dobre sa s nou komunikuje, drzim palce 🙂
My sme boli testovaní v máji v Centre Kory a tú správu som poslala mailom na Teplickú (vedela som, že je po riadnych zápisoch, ale malý je novembrový a tak sme očakávali, že nám dajú inštrukcie, že máme chodiť na stretnutia predškolákov po prázdninách)... Oni si o dva dni vyžiadali z toho centra podrobné vysledky a už nás len o ďalšie tri dni zavolali k riaditeľke, kde nám o 15 minút podala ruku a papier o prijatí od septembra...
Dakujem dievcata. Pockam si na tie stretnutia teda. Psychologicka v cppap vravela ze sa mame ozvat v zime na testy takuvidime. Dakujem.
@tarvika my sme boli na jednom stretnuti, dcera si to tam okukala a psychologicka porozpravala o crtach deti, ktore su nadpriemerne. Nam to dost pomohlo pochopit dcerine spravanie, urcite odporucam. Tiez tam aj vysvetlili sposob prihlasovania. Bolo povedane,ze si deti testuju sami a neakceptuju testy , inych centier, ale to podla komentarov vyssie neplati. Potom sme im poslali email so ziadostou o zaslanie prihlasky/formulara. Poslali formular a ten im siel opat mailom naspat. Potom si nas pozvali na stretnutie s psychologickou, kde ona sama s dcerou pracovala a po stretnuti nam oznamila, ze postupuje hned do dalsieho kola s riaditelkou. To bolo asi v juli. Vraj je bezne, ze o tom ci postupuje dieta do druheho kola informuju neskor, nie hned na stretnuti so psychologickou, pretoze si porovnavaju vysledky roznych deti. Dcera jej v testoch vynikala, aj ked nevie citat ani pisat, tak ju hned poslala do druheho kola. Testy su v podstate take tie ulohy/cvicenia pre predskolakov, podla mna nema zmysel sa na ne nejak specialne pripravovat, aspon ja som to tak brala, ze bud na to ma alebo nie. Ak este mozem nejak poradit, kludne sa pytajte 🙂
psychologicke vysetrenie akceptuju aj z CPPPaP (aj my sme tak poslali), ale vravia, ze uprednostnuju sami si dieta vysetrit...je to na Vas, cakat do maja, juna je dost dlho, ja som nevydrzala a chcela som vediet, ci teda na to dcera ma, ci mame riesit inu skolu...plus ti, co sa uchadzaju napr. o bajkalsku, tak potrebuju vysetrenie skor...
a tie stretnutia pre predskolakov si myslim, ze sa naozaj oplatia, aj pre rodica na orientaciu ako to v tejto skole chodi, aj pre dieta na ochutnavku co sa v skole robi, ake su pani ucitelky, ake priestory, nam to veeelmi pomohlo, dcerka sa omnoho lahsie adaptovala, bezne potrebuje zo 2 tyzdne na rozkukavanie, ked len pozoruje, takto sa chytila uz hned🙂
@kaata_
@kvet5 dakujem baby, moc dobre infosky ste mi poskytli. Moja uz zacina pomaly citat, pocita uz dlho celkom dobre, vela vselijakych veci vie a o vela veci sa zaujima, podla mna by jej strasne pomohlo keby uz vedela citat, uplne by sa jej otvoril iny svet, informacie, ktore ju zaujimaju by si vedela vyhladat. pripravovat na testy ju samozjrejme nebudem, presne ako ste hovorili, bud na to ma alebo nema. pockame si na to stretnutie a uvidime, ale asi pojdeme aj na testovanie do centra psycho sluzieb. a este sa chcem opytat ta bajkalska to je tiez skola pre nadane deti?
@tarvika ano, ale sukromna http://www.szsbajkalska.sk/
@tarvika ano bajkalska tiez, je aj cenada a este myslim jedna skola. V Cpppap Vam vedia povedat, na ake deti sa v ktorej skole specializuju. Napr. Teplicka je vraj pre sutazive deti, co moja dcera nie je, ale kedze sme z Race odmietla som ukrojit jej zo dna 2hodiny len na dochadzanie. Tak bud bude spokojna alebo ju preradime k nam na skolu.
este je v petrzalke Intelekt...
@tarvika inak ak je na tom uz tak daleko, tak ju skuste este teraz zapisat na hudobnu. Zapisy boli sice minuly tyzden, ale mozno Vas este vezmu. Prvy polrok bude mat len teoriu. Nam to vsetci odporucali, ak by dcerku nevzali teraz do skoly, kedze je oktobrova. Bude mat opat nove informacie.
my sme boli aj na testy ci nema ist do skoly uz tento rok. ale povedali ze je este velmi hrava, ze potrebuje este rok, hoci inteligencne uz to bolo minuly rok nadpriemerne.
Trochu mino temy, ale pozdravujem vsetkych rodicov, ktori vedia “mimoriadne nadane” zaparkovat tna chodniku. Ked si idete pre dieta a zda sa vam, ze to “super” miesto je volne, tak s najvacsou pravdepodobnostou ide o chodnik...

Asi to fakt kompenzovali, nasa oktobrova je v Acke :D alebo dali najmladsich do Acky 🙂 ella_smella