Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave
Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...
@moni73 inak citam spatne diskusiu. mam info (synovec tam chodi), tak nepises celkom pravdu. lebo riaditelka ti dceru urcite nevyhodila. len nespravila prijimacky na gymnazium osemrocne. ak ju niekto predbehol, tym padom sa tam nedostala. bohuzial asi. viem, ze tam robia testy pri prechode do piateho rocnika a potom este aj pri prechode do primi. a viem, ze u synovca z toho bol dost stresy. chcel zostat, ale bohuzial ratali aj s tym, ze ak nespravi, bude musiet ist na inu skolu. dopadol dobre, ale dost sa pripravoval
Ahojte, chcela by som sa spytat na aktualne skusenosti so ZS teplicka, kto tam mate deti, ste spokojni vy aj deti? Aky je pristup k detom, pedagogovia, vybavenie skoly? Realne skola aj spolupracuje so zahranicnymi skolami, alebo to maju len na stranke? Pripadne mate skusenost aj so ZS Intelekt na Znievskej? Dakujem🙂
@han27 poviem len za viacero známych starších žiakov: boli na zahraničných študijných pobytoch. No každý si to vybavoval sám, nie cez školu, vždy to ale boli akčné decká, ktoré mali ctiziadostivost.
Neviem, či aj sa zapájajú do nejakých projektov, synovi bývalí spolužiaci sú len druhostupniari, tých by sa to aj tak ešte netýkalo, nespomínal nic.
@annaanna ahoj dakujem, ako sa ta spolupraca v realite prejavuje? Chodia na vylety ci vymenne pobyty ? Druhy jazyk- dedukujem nemcinu maju od kedy? Ako to zvladate casovo, byva pri skole rano velka zapcha? Zvazovali ste aj inu takuto skolu, ak ano preco ste preferovali tuto? Ak nechces tu mozem ss? Dakujem
@han27 spolupráca je taka, že v druhom stupni gymnázia chodia na gymnazium jeden ročník do Viedne deti, ktoré chcú a vedia nemecky a dobre sa ucia... Druhý jazyk majú od piatej a môže byť aj španielčina. Bývame v Senci a dcéra už chodí vlakom sama, neviem ci zápcha na Teplickej je alebo nie. My sme len zastavili a ona vystúpila, neparkovali sme tam. Nezvazovali sme inú a ani takto neriešili. Proste išla tam a hotovo. Nie som matka, ktorá rieši všetky podrobnost. Len základné veci. Bola nadpriemerne nadaná, dali sme ju do školy medzi deti nadané. Výlety, prístup učiteľov a iné my neriešime. Dcéra je tam šťastná a my sme šťastní tým pádom tiež.
Baby, pls, co mate deti uz na Skalickej, tak na akej urovni je spanielcina ako druhy jazyk popri anj?
@ella_smella ahoj, z diskusie som pochopila, ze syn chodi na teplicku, ste spokojni? A na Skalickej maju moznost vyberu druheho jazyka nemcina alebo spanielcina? Dakujem
@han27 my sme spokojni, zatial si neviem predstavit, ze by bol na nejakej inej skole.. hadam sa mu podari pokracovat dalej 🙂))
ahojte, ozivujem diskusiu, syna sme zapisali na Teplicku, ide niekto z vas tiez tuto sobotu na stretnutie predskolakov? 🙂
Baby prosim neviete, ci na teplickej posobi nejaka externa tanecna skola? Myslim vramci kruzkov, ale trochu vaznejsie ako bezny kruzok s vychovavatelkou.
Neviem o tom, maju externy kruzok benitim, abc english, sachovy…S vychovavatelkou maju nejaky tanecny-tusim ludove tance, ale o externom neviem.
Ahojte. Rada by som sa opytala, ako je to momentalne s prijmanim/testovanim. Ako prebieha spominane spoplatnene testovanie a kolko sa zvykne hlasit deticiek? Viete mi prosim niekto dat akekolvek informacie, pokojne aj rozsiahlejsie? Dakujem 🙂

@sonnenshein narniu sme skusali v pezinku, nezobrali nam ho (tiez natresk deti), petrzalka aj bajkalska je nam od ruky, skor nieco v raci smerom od pezinka, kde sa dostaneme lahko vlakom. nechcem riesit autom do ba kazdy den