Škola u Filipa, Banská Bystrica - referencie
Aký máte názor na túto školu ? Vraj tam učí dobrá pani učiteľka Mgr. Eva Garecová? Poznáte, máte skúsenosti? Ďakujem
Nikto?
@delonko síce prešlo už veľa rokov od otvorenia tejto témy, ale ako absolventka tejto školy chcem povedať zopár vecí ohľadom Školy u Filipa.
Obsah učiva bol nadštandardný, mali sme predmety ku finančnej gramotnosti, výučba jazykov aj prírodných vied bola podľa mňa veľmi dobrá. Prístup učiteľov ku žiakom bol tiež dosť dobrý, hlavne ku koncu môjho štúdia. V prvom aj v druhom ročníku to bolo horšie, tam bola jedna učiteľka - naša triedna, ktorá sa mi v prakticky vysmievala pred celou triedou a niekedy aj pred rodičmi a nebola som jediné dieťa z triedy ku ktorým sa takto správala.
Ďalšie veľké negatívum tejto školy boli pre mňa niektorí spolužiaci. Mala som spolužiačku, ktorá bola adoptovaná. Jej biologická matka bola na niečom závislá a možno aj to malo efekt na jej psychiku (bola odobratá sociálkou a do tejto školy ju prihlásili jej adoptívny rodičia). Táto spolužiačka nás šikanovala po psychickej aj fyzickej stránke a vedenie školy a pedagógovia to nechceli riešiť. A pritom sa jednalo aj o zverejňovanie našich fotiek na sociálnych sieťach (tou spolužiačkou) bez nášho súhlasu či súhlasu našich rodičov. Ďalšou vecou bolo chytanie ostatných dievčat za intímne partie a podobne. Vlastne som ani nevedela aké zlé to tam bolo, až kým som nešla na strednú, kde sa tieto veci nediali.
V skratke, táto škola mi dala toho veľa. Dobrého aj zlého. Dala mi veľa vedomostí a praktických zručností, ale zároveň aj traumu, ktorá so mnou ostane asi ešte veľmi dlho.

Nikto?